4 Ocak 2011 Salı

Test Serisi, 3. Gün, Cape Town, Güney Afrika 362&52/2 Hindistan 364

Güney Afrika 362&52/2(Smith 29, Petersen 22*, Singh 2-4) Hindistan 364(Tendulkar 146, Gambhir 93, Steyn 5-75)

Üçüncü gün yine güneş aydınlatıyordu Newlands'daki stadyumu ve dünün bitirim ikilisi yine işbaşındaydı. Maç başında Dale Steyn'in iki topunu ucuz atlatan Sachin Tendulkar bir daha arkasına bakmadı. Gautam Gambhir de wicketkeeper Mark Boucher'ın durduramadığı toplardan epey bir koşu alarak başladı güne. İlk seansta heyecan vardı fakat wicket yoktu. Tabi tribünlerde görünen dumanlar ve Hindistan takımının bir an için bu dumanlar arasında kalması da heyecanın bir parçasıydı. Yakınlardaki mutfakta çıkan küçük yangın kontrol altına alınmıştı. Sonunda kilidi açan sol elli falsolu atıcı Paul Harris oldu. Gambhir, nihayet sopasıyla yaptığı ince bir dokunuşla, hemen ardındaki Boucher'a yakalandı. Hindistan bu ikiliye 200'ü geçmeyi başarmıştı. Aynı Harris, ikinci testte Sharma'nın yaptığını yaptı ve Tendular'ın sopasından gelen topa temas etmek için uyguladığı el-ayak bilinçsiz kombinesinden bir runout çıkardı. Hindistan'ın Micheal Hussey'i VVS Laxman oyun dışı kalmıştı.

Gene de 237'ye gelen Hindistan'ın durumu o kadar da kötü sayılmaz demeye kalmadı, ikinci seansın başında Steyn, Pujara'yı LBW'la dışarı gönderdi. Pujara doğrusu kötü bir şekilde out oldu. Tabi takımın skorundan bağımsız takılmasıyla ünlenen Sachin Tendulkar, hemen ardından 100'ü buldu. Dale Steyn şovun bir sonraki konuğu olan kaptan Dhoni, 0'la çıkmanın üzüntüsünü yaşarken teselli Yeni Zelanda serisinde olduğu gibi, bu maçta da hücuma 40 koşuluk destek veren Harbhajan'dan geldi. Nitekim seans sonuna kadar karşısına almayı yeğlediği Morkel-Tsotsobe ikilisinden pek etkilenmeyen Tendulkar'la, bir sürü boundary bulan Harbhajan, çay arasına oyunda girdi.

Son seansa Hindistan da Güney Afrika'nın 362'lik devre skorunun karşısında 316'yla giriyordu. Tabi su testisi su yolunda kırıldığı için Harbhajan 6 yapacağım derken, Duminy'nin bir yakalayışla istatistiklere geçmesini sağladı. Steyn'in wicket hanesine bir çizik daha atıldı. Buna rağmen Hindistan, devre sonuna kadar rakibin koşu sayısını 2 farkla geçmeyi başardı. Güney Afrika'nın ikinci ve son devresine geçildi. Gözlerin üzerinde olduğunu farkeden kaptan Greame Smith, hızlı bir şekilde 30'a merdiven dayadı. Fakat kaptan Ms Dhoni, meslektaşının Zaheer'in hızlı atışlarından kurtulduğunu görünce falsolu atıcı hamlesini yaptı. Strateji tuttu ve hem Smith hem de nightwatchman olarak giren Paul Harris oyun dışı kaldılar. Bu erken wicket kayıpları, yine Güney Afrika'ya, rahat bir gün sonu konuşması yapma imkanı vermemiş oldu. Maç halen ortada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder