21 Ocak 2011 Cuma

Avustralya-İngiltere, 2.ODI, Avustralya 230, İngiltere 184, Avustralya 46 koşuyla kazandı

Avustralya 230 (Marsh 110, White 45, Tremlett 3/22), İngiltere 184 (Trott 32, Bell 32, Bollinger 4/28), Avustralya 46 koşuyla kazandı.

İki takım arasında Hobart kentinde oynanan maçı kazanan Avustralya seride 2-0 öne geçti ve Dünya Kupası öncesi form tutmaya başladığını gösterdi. Her 2 takım da Hobart’a gelirken Dünya Kupası kadrosuna alınan 2 önemli oyuncularından yoksundu. Avustralya’da ‘Mr.Cricket’ lakabıyla anılan Michael Hussey bacak kaslarındaki sakatlığı nedeniyle ameliyat olduğu için, İngiltere’nin en önemli spin bowlerı Graeme Swann ise dizindeki sakatlığı nedeniyle kadroda yoklardı. Avustralya’da Hussey’nin yerine eski ünlü oyuncu Geoff Marsh’ın oğlu Shaun Marsh forma giyerken İngiltere’de Swann’ın yerini doldurmak uzun bir aradan sonra tekrar ODI kadrosuna alınan falsolu atıcı James Tredwell’in görevi oldu.
Günlerdir yağan yağmurun da etkisiyle düşük skorlu bir maç bekleniyordu. Para atışını kazanan İngiltere kaptanı Andrew Strauss atıcı olmayı seçerken özellikle ilk overlarda hızlı atıcılarının etkili olacağını umuyordu. Zaten benzer beklentileri Ashes Test serisi sırasında hep doğru çıkmış ve İngiliz atıcılar kaptanlarının güvenine, galibiyet yolunu açarak karşılık vermişlerdi.
Zor şartlar altında vurucu olarak maça başlayan Avustralya, son zamanlardaki Ashes yenilgisinden hiç ders almadığını kanıtlarcasına arka arkaya wicket kaybederek yenilgi sinyallerini vermeye başladı. Tabii İngiliz atıcıların başarısını da takdir etmek lazım, şartları çok iyi değerlendiren Ajmal Shahzad, Chris Tremlett ve Tim Bresnan üçlüsü kabus gibi ev sahibi ekibin üstüne çöktüler. İlk 13 over içinde arka arkaya gelen wicketlar sonucu afallayan Australya’yı kurtarmak görevi  yeni T20 kaptanı Cameron White ve Shaun Marsh’ın üzerine yıkıldı. Hızlı atıcıların çok iyi sınırladığı Avustralyalı vurucular iyi bir koşu oranı yakalamakta zorlanırken devreye giren İngiliz orta hızlı atıcı ve falsolu atıcıların iyi günlerinde olmamaları ev sahiplerine toparlanma fırsatı tanıdı. Tek tek de olsa koşu alarak hem vuruş sırasını değiştiren hem de baskıyı azaltan White ve Marsh orta bölümü zorlanmadan ancak yine de galibiyet için yeterli olamayacak yavaş bir koşu oranıyla geçtiler. Powerplay hakkını daha ilerde kullanmak isteyen Avustralya tam uygun bir platformu oluşturmuştu ki İngiltere maça geri döndü.. Önce sol elli falsolu atıcı Michael Yardy Cameron White’ı, sonra da hızlı atıcı Shahzad Steven Smith’i oyun dışında bırakarak Avustralya’yı zor durumda bıraktılar. Sonrasında Nathan Hauritz’i Bresnan’ın ve Brett Lee’yi Yardy’nin dışarı çıkarması 5 over içinde 4 wicket bulan İngiltere’yi ateşledi. 5 overlık vurucu Powerplay’ini almak zoruna olan Shaun Marsh’ın geriye Shaun Tait ve Doug Bollinger gibi zayıf vurucuların kalması nedeniyle fazla zamanı yoktu. Powerplay dönemini iyi değerlendiren Bollinger-Marsh ikilisi Avustralya’nın en iyi 9. wicket ortaklığını kurarak aldıkları 36 koşu Avustralya’yı savunulabilir bir skora yaklaştırıken, daha önceden en iyi skoru 3 olan Bollinger’in aldığı 30 koşu İngiltere’nin bütün emeğini mahvetti ve Avustralya’yı 230 koşuya taşıdı. 110 koşuyu bulan Marsh ise Hussey’nin iyileşmemesi durumunda açılacak Dünya Kupası biletinin en güçlü adayı olduğunu gösterdi.
Dünya Kupası kadrosu açıklanırken çok tartışılan Brett Lee-Shaun Tait-Doug Bollinger  üçlüsü İngiltere’uye zor anlar yaşattılar. Önce Matt Prior’u Lee’nin atışında, sonra da Andrew Strauss ve Kevin Pietersen’i Bollinger’ın atışlarında kaybeden İngiltere panik olmaya başladı. Toparlanmak için acilen iyi bir ortaklık yakalamaya çalışan formda ikili Jonathan Trott ve Ian Bell İngiltere’yi tekrar toparlasa da Steven Smith’in atışı sonrası dışarıda kalan Trott, İngiltere’nin galibiyet umutlarını azalttı. Bu dönem içerisinde önce Shaun Tait, sonra da Nathan Hauritz’i sakatlık sonucu kaybeden Avustralya’da atıcı olarak sazı eline alan Bollinger’in performansı galibiyetin mimarı oldu. Geçen maçın en iyi oyuncusu Shane Watson da atıcı olarak iyi bir performans ortaya koyunca İngiltere vurucuları iyi bir skor yapamadan oyundan birer birer düştüler ve 184 koşudayken tüm vurucular oyun dışında kaldı. Böylece galibiyete ulaşan Avustralya arka arkaya aldığı 2. ODI galibiyetiyle moral bulurken Tait ve Hauritz’in sakatlıkları galibiyet sevincine gölge düşürdü. Shaun Marsh maçın adamı seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder