2 Ocak 2011 Pazar

Test Serisi 3. Maç,1. Gün, Cape Town, Güney Afrika 232/4 Hindistan

Güney Afrika 232/4(Kallis 81*, Sreensath 2/70)

Cape Town'da iki gariplikle başladı yeni yılın ilk testi. Bunlardan ilki, para atışını MS Dhoni'nin kazanmasıydı. İkincisiyse genellikle güzel, güneşli havalarla karşılaşılan Cape Town'da, bulutların varlığını hissettirmesiydi. Elbette ki wicket üzerindeki yeşillikler, neler olabileceği hakkında herkese fikir veriyordu ve Hindistan takımı, 20,000 kişinin doldurduğu stadyuma çıkarken gökyüzüne baktığında, büyük ihtimalle doğru seçimi yaptığını düşünüyordu.

Kadrolarda fazla bir havadis yoktu. Güney Afrika, kimseyi değiştirmedi, Hindistan'sa sakatlığı geçen Gautam Gambhir'i Murali Vijay'in yerine kullanma kararını- beklendiği gibi-aldı. Hindistan hızlı atıcılar Zaheer Khan ve Sreensath, tehlikeler yaratmakta fazla gecikmediler. Nitekim maça çekingen giren Greame Smith, belalısı Zaheer'in atışında ıskayla yakalanınca LBW'yla dışarıda kalmaktan kurtulamadı.

21/1'de yağmur kendini gösterdi ve oyun bir süreliğine durdu. İkinci seans başına biraz dağınık giren Ishant Sharma, Hashim Amla'nın oyuna katılmasını sağlasa da Petersen'in wicketını da almayı başardı. İşleri toplarlamaya çalışan Amla-Kallis ikilisi, Sreensath'a da teşekkürlerini sunarak, oyun yetersiz ışık nedeniyle bir kez daha durana kadar takımı 61'e taşıdılar. Aradan sonra ortalık, aktivitelerini geliştirdi ve Güney Afrika 100'ü geçmeyi başardı. Sreensath'tan gelen karşı zıplayan bir topa yeteri kadar özen göstermeyen Amla, 50'sini tamamladıktan hemen sonra devre dışı kaldı. Aslında birkaç pozisyonda şansı yaver giden Amla, bunu hak etmişti. Yine de 125/3'e çay arasına giden Güney Afrika, fena bir iş başarmış sayılmazdı.

Son seansta Harhbajan Singh'i de atışlarda kullanmaya başlayan Hindistan, Kallis'in öne çıktığı Kallis-De Villiers ikilisine karşı kısıtlayıcıydı fakat Kallis-Sharma eşleşmeleri hep Güney Afrikalı batsmanın lehine ilerliyordu. Nihayet Sreensath bekleyişi sonlandırdı ve bu ikilinin de 50'yi geçmesinden sonra AB De Villiers'ı dışarı gönderdi. Ardından pek çok tehlike yaşasa da wicket kaybetmeyen Güney Afrika, günü 232/4'le kapattı. Bu stadyumda iyi bir ortalamaya sahip olan Kallis de istatistik bilminin yüzünü kara çıkarmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder