16 Ocak 2011 Pazar

ODI Serisi, 2. Maç, Güney Afrika 189-Hindistan 190 Hindistan 1 koşu farkla kazandı

G.Afrika 189(Smith 77,Patel 4-29)- Hindistan 190(Yuvraj 53,Tsotsobe 2-22)

G.Afrika'nın evsahipliği yaptığı seride eşitlik hep hakimdi ve bu durum, 2. ODI maçından sonra da değişmedi.

50'şer overdan oynanan seriye, bu kez Cape Town evsahipliği yapıyordu ve iki takımda da değişiklik yoktu.

Normal hava koşullarında, Cape Town'da para atışını kazanan her kaptan gibi, Dhoni de yüksek skorlu maç beklentisi içinde, batting hücuma ilk olarak kendi takımını geçirdi. Yeni topta Güney Afrika, çok iyi hızlı atıcılara sahip olduğu için, ilk overlar kritik olacaktı.

Bunun bilincinde olan Murali Vijay ve Sachin Tendulkar ikilisi de, maça epeyce sakin başladı. Özellikle Tendulkar. Yine de, powerplay bitmeden Murali Vijay, topu kenara göndereceğim derken Morkel'a yakalandı ve strateji, zarar hanesine ilk çiziğini attı. Ardından Botha, runout'la Tendulkar'ı gönderme şansı yakaladı fakat onun yapamadığı direct hit, David Miller'dan geldi ve hızlıca 22'ye giden Virat Kohli oyun dışı kaldı. Botha'nın da çok güzel bir offspin atışla Tendulkar'ı oyun bırakmasından sonra Hindistan, hem fazla koşu alamamamış hem de önemli wicketlarını kaybetmiş bir halde kaldı: 67-3.

Hindistan'ın en istikrarlı ortaklığı Yuvraj Singh-MS Dhoni döneminde geldi ve takım bu dönemde 150'leri görürken Yuvraj half century'e ulaştı. Genelde Botha'nın kullanıldığı bu bölümün hemen ardından Tsotsobe geri döndü ve Yuvraj'ı çıkararak Hindistan battingindeki çöküşü başlattı. Son 10 overa girilirken kendi powerplayini kullanmaya karar veren Dhoni, sonraki atışta, yine Suresh Raina'nın çıkışını izlerken kötü bir devre sonucu alınacağını tahmin etti belki de. 48 overda elde edilebilen koşu sayısı 190 oldu. Kilidi açan Tsotsobe'ydi.

Tabi bir çöküş görmek için Güney Afrika'nın devresi gerekiyordu. Yüksek sayı bulunmasıyla ünlü bu sahada, ilk maçı farklı bir skorla alan G.Afrika için galibiyet pek de uzaklarda sayılmazdı. Hashim Amla'nın da fazla beklemeye niyeti yoktu ama karşısına, Tsotsobe'ye özenen Munaf Patel çıktı. Amla 4'te oyundan ayrıldı. Fakat bu kez Greame Smith, kontrolü eline aldı ve özellikle Colin Ingram'la oluşturduğu ikiliyle bozulan moralleri biraz olsun düzeltti. Ingram'ın da birkaç maçlık formsuzluğunu, en azından 20'yi geçerek geride bırakma adımını atması da olumluydu. Hindistan, rakibin bouncer silahını kendi kötü kullanamadığı için Smith'i de uzun süre çıkaramadı.

İşler G.Afrika için güzel güzel giderken, yine sahneye Harbhajan çıktı ve Ingram'ı dışarı alarak ritmi bozdu. Bundan sonra evsahibi, belini neredeyse hiç doğrultamadı. İlk 10 overda adeta rakip vurucularca darmadağın edilen Asish Nehra, üzüntüsünü AB de Villiers'ı dışarı göndererek unuttu. Harbhajan belki bir wicket daha alamadı ama diğer offspinner olarak kullanılan Rohit Sharma, ilk ODI'da olduğu gibi yine wicket yaptı. Duminy'nin ve De Villiers'in yetersiz performansına rağmen Smith'in inadı G.Afrika'nın son 20 overa girerken ayakta kalmasını sağladı .

İşte tam bu bölümde, G.Afika batting powerplayini kullanayım derken, tıpkı Hindistan gibi, üst üste gelen wicketlarla geri düştü. Işığı yakan Munaf Patel, Smith'i çıkardı. Ardından Zaheer Miller'ı avladı.Bu beklenmedik çöküş karşısında belli ki batting sırasının arka bölümündekiler de şaşkındı. Tabi Botha'nın Zaheer Khan tarafından çıkarılışı, bana göre haksız bir karardı diye de eklemek gerek. Çünkü ağır çekim, topun sadece sopaya çarptığını gösteriyordu. Bundan sonrasıysa G.Afrika için tam bir kabustu; maçınsa çok heyecanlı geçmesini sağladı. Battingi zayıf oyuncuları karşısında bulan Hindistan, overların bitimine kadar rakibin gerekli koşuyu geçmesini engelleyemeyeceğinden var gücüyle saldırdı. G.Afrikalılar da bir an önce galibiyete gitme hevesiyle epey atik davrandı ve kumarı kazanan Hindistan oldu.

Seride durum, bir kez daha eşitlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder