18 Ocak 2011 Salı

Yeni Zelanda-Pakistan, 2.Test, 4.Gün, Yeni Zelanda 356 & 293, Pakistan 376

Yeni Zelanda 356 (Vettori 110, Taylor 78, Gul 4/87) & 293 (Guptill 73, McCullum 64, Gul 4/61), Pakistan 376 (ul Haq 99, Khan 73, Martin 4/91)

Yağmur tehditi olmasına rağmen zamanında başlayan dördüncü günde Pakistan atıcılarının, özellikle de hızlı atıcıların istikrarsız oyunundan faydalanan Yeni Zelandalı açılış vurucuları Martin Guptill ve Brendon McCullum koşu oranını arttırarak arka arkaya sayılar almayı başardılar. Seriyi eşitlemek için galibiyete ihtiyaç duyan Yeni Zelanda’nın amacı hızla koşu alarak farkı açmak ve gün sonu civarı iyi bir skora gelip son gün de galibiyeti kovalamak olmalıydı. Bunu fark eden Pakistan atıcıları bilerek oyunu yavaşlatma yolunu seçtiler. Özellikle McCullum’un agresif oyunu ile bu taktiğin geri tepmesini sağlamaya çalışan Yeni Zelanda, Pakistan’ın alan oyuncularının da hatalarını iyi değerlendirerek tekrar şans buldular ve cezayı kestiler. 50 sayıyı geçen McCullum önderliğinde ikili beraberce takımı 106/0 ile yemek arasına götürdüler.
Hızlı atıcılarından yeterli verim alamayan kaptan Misbah ul Haq’ın falsolu atıcıları yemek arasından sonra ağırlıklı olarak kullanması ev sahibi vurucuları zorlamaya başladı. İlk yarım saat içinde Abdur Rehman’ın aldığı Brendon McCullum wicketı ev sahibi ekibi yavaşlatmaya yetmedi. Falsolu atıcılar Abdur Rehman ve Mohammad Hafeez’in çabalarına rağmen alan oyuncularının da basit yakalama fırsatlarını değerlendirememesi nedeniyle wicket bulaman Pakistan’ın imdadına Tanvir Ahmed yetişti ve hızlı atıcı Kane Williamson’ı kısa bir atışla oyun dışına çıkardı. Bir sonraki overda da Guptill’in 73 koşu almışken Abdur Rehman’a avlanması Pakistan’ı hareketlendirdi. Önceki 3 inninginde 0 koşu ile oyun dışı kalan Jesse Ryder’ın koşu alıp alamayacağı merakla beklenirken Ryder henüz 3. topunda 4lük bir vuruş yaparak ev sahibi seyircileri rahatlattı. Pakistan ise çay arasına gidilirken ikinci seansta aldığı 3 wicket sayesinde üzerindeki durgunluğu biraz atmayı başardı. 181/3
Çay arasından sonra biraz daha istikrarlı ve disiplinli oynayan Pakistan’ın rakibini zorlamaya başlaması maçı hareketlendirdi. Yeni Zelanda’nın orta sıra vurucuları Ross Taylor haricinde yeterli katkıyı yapamadılar. Jesse Ryder ve James Franklin, Mohammad Hafeez’a yenik düştüler. Son saat içinde de Abdur Rehman’ın Reece Young’ı ve Umar Gul’un Ross Taylor’ı 52 koşudayken çıkarması ibreyi tekrar Pakistan’a çevirdi. Yağmur ihtimalinin artması nedeniyle elini çabuk tutup bir an evvel wicket almaya çalışan Pakistan’da Gul’un de devreye girmesi sayesinde Yeni Zelanda’nın direnci kırıldı ve ilk inningin kahraman kaptan Daniel Vettori de Gul’un atışında oyun dışı kaldı. Hemen bir sonraki topta Brent Arnel’i de devre dışı bırakan Gul, hat trick şansı yakaladı. Ancak ‘yürüyen wicket’ Chris Martin, son zamanlarda ortalamasını düzeltip 2.5 civarına yükseltmeyi başardığından bu sefer kolay avlanmadı ve hat trick’i engelledi. Son kalan Chris Martin-Tim Southee ikilisi mümkün olduğunca çok sayı yapmaya çalışıp risk aldılar. Southee’nin çabası sayesinde 18 koşu alan ikilinin mücadelesi beklendiği gibi Martin’in dışarıda kalmasıyla sonuçlandı ve günü noktalandırdı. Böylece Yeni Zelanda mükemmel başladığı günün sonunda kötü bir final yapmış oldu. 293 koşu ile tüm oyuncularını kaybeden ev sahibi ekibin son gün maçı kurtarabilmesi artık hava şartlarına ve biraz da olağanüstü bir atıcı performansına bağlı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder