13 Ocak 2011 Perşembe

ODI Serisi, 1. Maç, Güney Afrika 289-Hindistan 154

Güney Afrika 289(Duminy 73,De Villiers 76,Sharma 2-30)-Hindistan 154(Kohli 54, Tsotsobe 4-31)

Keyifli Test serilerinin ardından sıra, ODI serilerine gelmişti. İlk maçın evsahibi, Testlerde ilginç olayların yaşanmasına sebep olan ve Hindistan'ın Güney Afrikaam 'daki evi Durban'dı.

Bugünkü maçla beraber, Hansie Cronje'nin elindeki ODI'larda en fazla milli olan oyuncu unvanına ortak olan Greame Smith, para atışını kazandı ve hücum yapmayı seçtikten sonra takım 22'ye gelmişken çıktı ve powerplay'deki ilk kayıp oldu.

Fakat bu zemine çok alışkın olan Hashim Amla, kontrolü aldı ve hızlı atıcılar karşısındaki üstünlüğüyle half centurye gitti. Diğer tarafta, genç hızlı atıcıyı da kullanmaya başlayan Hindistan, uzun süren sessizliğini, Colin Ingram'ı dışarı göndererek buldu, durum 72-2'ye geldi. Tabi 23 topta 5 koşu yapması da biraz çekingen kaldığını gösterdi. Ardından da Amla gitti.

Bir sonraki ikili, aynı zamanda Güney Afrika'yı galibiyete götürecek ikiliydi. Takım bu ortaklık sayesinde tam 131 sayı kazandı. İkili sorumluluğu dengeli şekilde paylaşarak, Yuvraj ve Harbhajan'lı falsolu atış dönemlerini gayet iyi ve 50'ye ulaşarak geçirdi. Sol elli hızlı atıcı Asish Nehra, bu dönemin sonlarına doğru, rakibin altın madeni oldu adeta.

Ortaklığı bozansa, yeniden şans bulduğu ODI formasıyla atışlara gelen Rohit Sharma oldu. Hemen ardından JP Duminy'nin biraz daha yükselmesini beklediği beklediği top ayağına çarptı ve Rohit Sharma ikinci wicketını aldı.

Hindistan'ın eline böyle önemli bir rakibi durdurma fırsatı geçmişken Johan Botha ve Wayne Parnell'in olşturduğu ikiliye de bir hayli fazla koşu vermeleri, maçı kaybetmelerinde önemli etkendi. Sonunda Güney Afrika devreyi 289 koşuyla bitirdi.

Durban'daki ışıklar altında 290, yüksek bir takip sayısıydı ve Murali Vijay'in ilk overda çıkması,Hindistan'ın işini bir kat daha zorlaştırıyordu. Güney Afrika 4 hızlı atıcı seçmeyi kararlaştırmıştı ve ilk darbe de, aralarında en yeni olan Lonwabo Tsotsobe'den geldi. Devreyi açan Tendulkar da çıkınca, Hindistan'ın yavaş başlangıcı 13-1 gibi bir skor getirdi.
Hindistan'ın klasik zafiyeti zıplayan topları zorlayan Güney Afrika'nın bu stratejisi de tuttu.
Hazır işler iyi giderken Güney Afrika, atış takımının powerplayini aldı ve alır almaz da Morne Morkel Rohit Sharma'yla Yuvraj Singh'i avladı.

Virat Kohli'yle kaptan MS Dhoni ikilisi, biraz durumu kontrol altına alır gibi oldu. Özellikle, Güney Afrika'nın tek spinnerı Johan Botha'yı hedef alan ikilinin sonu,Wayne Parnell'in parmak uçlarıyla kazandırdığı bir run outla geldi.

Hindistan 5 vurucusunu kaybetmişti ve daha 100'e gelememişti bile. Bu işin üstesinden gençlikle gelinebilir miydi? Suresh Raina ve Virat Kohli ikilisi, Hindistan'ın en verimli ortaklığını kurdular. Yalnız Kohli 50'yi henüz geçmişti ki, karşısında yine Dale Steyn'i buldu. Lonwabo Tsotsobe de Suresh Raina'yı çıkararak Hindistan'a son darbeyi vurdu.

Sonuçta hızı, falsoya tercih eden Güney Afrika, 4 falsolu atıcı birden deneyen Hindistan'ı 135 koşu farkla yendi.

5 maçlık ODI serisinde bir sonraki buluşma, Cumartesi günü Johannesburg'da olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder