14 Ocak 2011 Cuma

Avustralya-İngiltere T20 Serisi, 2.Maç, Avustralya 147/7, İngiltere 143/6, Avustralya 4 koşu farkla kazandı

Avustralya 147/7 (Finch 53*, Warner 30, Swann 2/19), İngiltere 143/6 (Bell 39, Davies 29, Johnson 3/29), Avustralya 4 koşu farkla kazandı

Aylardır doğru dürüst yüzü gülmeyen Avustralya için İngiltere galibiyeti, 5 maçlık T20 yenilgi serisini bitirmek bakımından önemliydi. Rakibinin de 8 maçlık galibiyet serisine son veren Avustralya'nın bir sonraki ODI serisi için gerekli morali toplaması gelecek serinin de çekişmeli geçme ihtimalini arttırıyor.
Melbourne'deki maçta para atışını kazanan Avustralya ilk maçta olduğu gibi vurucu olmayı seçerken, İngiltere kaptan Paul Collingwood, kurayı kaybettiği için pek de üzgün değildi. Yağan yağmurların etkisiyle ıslak olan oyun alanı ve de sınırların büyük olması burada 150 civarı bir skorun yeterli olacağı izlenimini veriyordu. Atıcılarına oldukça güvenen Collingwood, ilk hızlı atıcı ikilisi Chris Woakes ve Ajmal Shahzad'ı kullanarak erken wicket bulmayı ve formsuz orta sıra vurucularını ortaya getirmeyi planlıyordu. Avustralya'nın açılış vurucuları Shane Watson ve David Warner yavaş bir başlangıç yapsalar da sonradan açılarak daha ilk 4 overın sonunda 36 koşuyu yakaladılar. Hızlı atıcılardan yeterli verim alamayan Collingwood'un erken gelen spinner hamlesi meyvelerini çabucak verdi ve Graeme Swann aldığı wicket ile Avustalya'nını hızını kesmeyi başardı. Daha sonra da ikinci spinner Michael Yardy'nin devreye girmesi hem Avustralya'nın koşu almasını sınırlandırdı hem de arka arkaya gelen wicketlar sayesinde 12 over tamamlanmadan Avustralya'nın 5 wicket kaybetmiş olarak dengesinin bozulmasını sağladı. Ancak yerel kahraman Aaron Finch'in olağanüstü çabası ve arka arkaya bulduğu 4 ve 6lık vuruşlar dengeyi tekrar Avustralya lehine çevirdi. Kendisine destek olan bir arkadaşı daha olsa belki Avustralya çok daha büyük bir skora ulaşabilirdi, yine de zor durumdan kurtularak bulunan 147 koşu ev sahibi ekip için yeterli bir skor gibi gözüküyordu.
İngiltere inningi başladığında Ian Bell ve Steve Davies, Shaun Tait ve Brett Lee'nin atışlarına iyi karşı koyarak galibiyet için iyi bir platform hazırladılar. Powerplay bölümünü wicket kaybetmeden geçen İngiltere'de Ian Bell formda gözükürken 8. over içinde Michael Johnson'ın önce Bell'i sonra da kevin Pietersen'i oyun dışı bırakması oyunun gidişatını Avustralya lehine çevirdi. Özellikle Shane Watson'ın orta hızlı atışları İngiltere'nin koşu hızını yavaşlatırken Collingwood ve Davies'in wicketlarını da alan Watson büyük moral verdi. İlşk 4 wicket kaybedildikten sonra Eoin Morgan ve Luke Wright yeterli süre oyunda kalıp takımı taşıyamadılar, bir önceki maçın kahramanı Chris Woakes da fazla top karşılamayınca  İngiltere 'nin maçı kazanma şansı giderek azaldı. Son overa kadar maçı getiren ve galibiyeti kovalamayı bütün bu zorluklara rağmen başaran İngiltere, Brett Lee'nin son over atışlarından yeterli sayıyı çıkaramayınca yenilgiye razı oldu. Maçın adamı Aaron Finch seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder