22 Ocak 2011 Cumartesi

ODI Serisi, 1. Maç, Yeni Zelanda- Pakistan: Yeni Zelanda 9 wicket farkla kazandı

Yeni Zelanda(Ryder 55*, Guptill 40) Pakistan(Misbah 50, Southee 5-33, Benett 3-26)

Wellington'da başlayan 6 maçlık serinin ilk buluşmasında, kolay galibiyete ulaşan taraf Yeni Zelanda oldu.

Zemini beğenen ve bunu para atışından sonraki seçiminde de yansıtan Shahid Afridi'nin takımı, varlık gösteremediği bir batting devresi çıkardı.

Muhammed Hafeez ve Kamran Akmal, ziyadesiyle yavaş başladılar devrelerine ve onları kötü şeyler beklediğinin işaretlerini, Hafeez çok erken dakikalarda vermeye başlamıştı. Belli ki çıkmak için Tim Southee'yi bekliyormuş. Bu aralar, wicket alma frekansını sıklaştıran Tim Southee de bu moralle adeta ilk devrede Pakistan'ı bitirdi. Kendisi Kamran Akmal'ı çıkarırken, Jesse Ryder'ın yaptığı süper yakalayışın da yardımını aldı. Esad Şefik'le 3 wicketını tamamlayan Tim Southee, görevini yapmıştı. Dahası, Pakistan'ın üst sıra vurucuları, hiç katkı yapamadan çıktılar.

Southee'nin bıraktığı yerden devam eden Hamish Benett, ilginç stilini deneyimli rakibi Younis Khan ve 0'da kalan Umar Akmal'a da hatırlattıktan sonra Pakistan 57/5 gibi T20'lerde bile çok kötü kabul edilecek bir skora ulaştı. Dizindeki problemi atlatan Jakob Oram, antrenman topu gibi gelen bir topu yakalasa izleyiciler çok daha erken evlerine dönebileceklerdi ama bu fırsat kaçtı. Fakat Pakistan kendine gelmeye çalışırken, az önceki hatayı telafi eden, Brendan McCullum'un tek ayağı üzerinde sıçrayarak yaptığı kaleci kurtarışı oldu. Afridi de böyle çıktı:88/5.Sıra Abdur Rezzaq'a gelince, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleşen Pakistan-Güney Afrika serisi ve onun adeta tek başına kazandırdığı maç geldi. Ne var ki o da Oram'dan gelen sıradan bir topla çabucak çıkıverdi. 30. over gelmeden uzman vurucularını yitiren Pakistan, Misbah'ın 50'yi bulması sayesinde gerçek bir hezimeten kurtuldu. Tabi Misbah'ın çıktığı, Southee'nin 5 wicket haul yaptığı top, aslında pratikte devrenin sonu demekti. Yeni Zelanda 125'i kovalayacaktı.

İkinci yarı başlarken gözler, Pakistan'a karşı son maçlarda genelde 0'la çıkan Jesse Ryder'daydı. Ancak Martin Guptill'le birlikte Shoaib Akhtar ve kendisini Kasım 2009'dan beri milli formadan uzak bırakan ve kronikleşmiş sakatlığını şimdilik atlatmış gözüken Sohail Tanvir'a karşı yaptığı başlangıçla Pakistan'ın sonunu hazırladılar. Yine de ilk çıkan Ryder oldu. Fakat zaten 3.sıradaki Ross Taylor için bu maçı bitirmek çocuk oyuncağıydı. Yeni Zelanda, 196 top kala, 9 wicketlık galibiyetle, ODI serilerindeki yenilgi serilerini sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder