3 Ocak 2011 Pazartesi

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 5.Test, 1.Gün, Avustralya 134/4

Yağmur ve bulutlu havanın hakim olduğu ilk günde kura atışını kazanan Avustralya vurucu olmayı seçti. Dün de belirttiğimiz gibi burada kura hayati öneme sahip olmadığından İngiltere kaptan Andrew Strauss pek de üzgün değildi. Daha önceden bu tarz havalarda hızlı atıcılarının çok etkili olduğunu bildiğinden onlardan benzer bir performans beklemekte haklıydı. Ancak hızlı atıcılar çok da iyi başlamadılar. Uygun koşullara rağmen hızlı atışlara yeterli kavis veremeyen İngilizler karşısında Avustralya önceki maçlardan ders almış gibi gözüküyordu. Açılış vurucuları Shane Watson ve Phillip Hughes gereksiz vuruş denemeleriyle risk almadan ilk saati tamamladıklarında sadece 31 koşu almışlardı. Günün ikinci saatinde ise biraz daha risk almaya başlayan Hughes ve Watson ikilisi zor koşulları atlatmayı başardılar. Ancak Avustralya’nın kronikleşen hastalığı bir kez daha kendini belli etti ve Hughes, yeterli sabrı gösteremeyip yamaktan önceki son overda Chris Tremlett tarafından oyun dışı bırakılınca İngiltere rahatladı ve yemek arasına 55/1 ile gidildi.
Yemekten sonra merakla beklenen Usman Khawaja oyuna dahil oldu. Genç yaşına rağmen sakin ve olgun bir oyun ortaya koyarak Avustralya’nın morallenmesini sağlayan Khawaja, Watson ile birlikte skorbordu ileri taşımayı başardı ve yemek sonrası ilk saati ev sahibi ekip kayıpsız atlattı. Işık azlığı nedeniyle kısa bir ara verildikten sonra Shane Watson’ı avlayan Chris Tremlett tekrar Avustralya üzerindeki baskıyı arttırdı. Avustralya’nın yeni 3. sıradaki vurucusu ve yeni kaptanının buluşması ise verilen yağmur arasıyla verimli olmadı ve erken girilen çay arasına 111/2’lik skorla gidildi.
Çay arasından hemen sonra yeni kaptan Clarke’ın kabus gibi geçen Ashes serisinde bir kez daha 4 koşudayken oyun dışı kalması ‘eski tas eski hamam’ deyişine uygundu. Yine Michael Hussey devreye girmek ve Avustralya’yı ayakta tutmak zorundaydı. Ümit veren Umsan Khawaja ile iyi bir ortaklık kuran ve İngiliz atıcılarının baskısından kurtulan Hussey tam işleri rayına oturtmayı başarmıştı ki hafif hafif çiseleyen yağmurun oyunu kesmesinden hemen önce Graeme Swann, Khawaja’nın macerasına noktayı koydu. Sonrasında yağmur nedeniyle oyuna ara verildi ve bekleyişin ardından gün bittiğinde Avustralya eskisi gibi korkunç bir skorla karşı karşıyaydı 134/4.
Gün galibi ise hiç kuşkusuz İngiltere oldu. Atıcıları Melbourne veya Adelaide’de olduğu gibi dominant olmasalar da ¾ kapasite oynamaları bile Avustralya’yı dağıtmaya yetti. Ev sahibi ekibin çok daha radikal değişikliklere gitme gerekliliği bugün bir kez daha vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder