23 Ocak 2011 Pazar

Avustralya-İngiltere, 3.ODI, İngiltere 214, Avustralya 215/6, Avustralya 4 wicket ile kazandı

İngiltere 214 (Trott 84*, Wright 32, Lee 3/27), Avustralya 215/6 (D.Hussey 68*, Haddin 54, Collingwood 2/25)

Ashes Test serisini kaybettikten sonra dibe vuran Avustralya, İngiltere karşısında 7 maçlık ODI serisinde 3. maçı da kazandı ve eski günlere dönüş için ümit verdi. Yaklaşan Dünya Kupası öncesi son ciddi hazırlık maçlarında Avustralya, kupanın favorilerinden biri olarak gösterilmese de şampiyonluk için oynayacağının sinyallerini vermeye başladı.
Her 2 takım da önemli oyuncularından sakatlık nedeniyle yoksundu. Konuk İngiltere’nin en iyi atıcılarından Tim Bresnan baldırındaki sorun nedeniyle seriyi kapatırken Kevin Pietersen de kasığındaki sakatlık nedeniyle kadroda yoktu. Test kariyerini noktalayan Paul Collingwood ile T20 maçlarını yıldızı Chris Woakes ikilinin yerine sahadaydı. Avustralya’da ise boğaz enfeksiyonu nedeniyle oynatılmayan Mitchell Johnson’ın yanı sıra Shaun Tait ve Nathan Hauritz’in yerine Dünya Kupası kadrosuna çağırılan all rounder John Hastings ve  Haurtiz’in yerine büyük ihtimalle Dünya Kupası’na gidecek olan Xavier Doherty göreve çağırılmışlardı.
Sydney’deki maçta ilk 2 maçta olduğu gibi yine kura atışını kazanan Andrew Strauss vurucu olmayı seçti. Daha ilk overda Matt Prior’u yitiren konuk ekip istediği gibi maça başlayamadı ve bunun sıkıntısını bütün inning boyunca yaşadı. Üçüncü sırada oyuna giren Jonathan Trott, kaptanı Strauss’a destek olurken ODI serisinde formsuz gözüken Strauss aldığı sayılarla skorbordu ilerletti. 8. overın son atışında komik bir şekilde run out olan Strauss böylece bir kez daha iz bırakmadan oyundan çıkarken oyuna giren Ian Bell 13. overda serinin başarılı ismi Shane Watson’ın atışıyla wicketını kaybetti ve Avustralya avantajı ele geçirdi. Soğukkanlı oynayan Trott’a eşlik eden Eoin Morgan ile beraber ikili iyi bir koşu oranı tutturup toparlanma sürecine girmişken  bir başka Dünya Kupası sürpriz ismi David Hussey, Morgan’ın wicketını alarak İngiltere’nin iyi gidişine noktayı koydu. Hemen sonraki overda spinner Xavier Doherty’nin aldığı Paul Collingwood wicketı İngiltere için sonun başlangıcı oldu. Bundan sonra iyi bir skor yapmak için Trott’a ve diğer oyuncuların da ona destek olmasına ihtiyacı olan İngiltere’de son sıra vurucuları yeterli katkıyı Luke Wright haricinde yapamadılar. Riske girmeyi de pek istemeyen Trott’un bu davranışı İngiltere’nin daha iyi bir koşu sayısına ulaşmasını önlerken sakatlıktan kurtulan Brett Lee, son 2 wicketı da alarak inningi noktaladı. İngiltere 214 koşuyla tüm vurucularını kaybederek Avustralya’nın avantajlı bir konuma kavuşmasını sağladı.
İnninge hızlı başlayan Avustralya her zamanki gibi İngiliz hızlı atıcılarının ilk salvosu karşısında direnç gösteremeyince kolay gibi gözüken galibiyet bir anda ev sahibi için zora girdi. Açılış vurucusu Brad Haddin güzel bir oyunla baskıyı üzerinden atarken diğer tarafta Shane Watson, Shaun Marsh, Cameron White ve Michael Clarke anlamlı bir katkı sağlayamadan oyun dışında kaldılar. İlk 20 over sonunda iyi bir koşu oranı yakalamış Avustralya buna rağmen 4 wicketını kaybetmişti. 21. overda Brad Haddin’in de beklenmedik bir şekilde Paul Collingwood tarafından avlanarak oyun dışı kalması 100 koş almış Avustralya’yı 5 wicket kaybetmiş bir durumda bıraktı ve İngiltere tekrar maça döndü. Oyundaki iki vurucu David Hussey ve Steven Smith fazla riske girmeden yakalanmış avantajı korumak için defansif oynasalar da özellikle spinner Michael Yardy’nin etk,isizliği sayesinde orta overları tehlikesiz bir biçimde atlattılar. Beraber 63 koşu alan bu ikili Avustralya’yı galibiyete yaklaştırmayı başardılar. Yeni topla beraber gelen Steven Smith’in wicketından sonra oyuna giren John Hastings, Hussey’e eşlik ederek maçı tamamladı ve Hussey, iyi bir liderlik örneği ortaya koyarak takımını galibiyete taşıdı. Böylece seride 3-0 öne geçen Avustralya, seriyi kazanma yolunda bir engeli daha aşmış oldu. Maçın oyuncusu ise aldığı 3 kritik wicket ile Brett Lee seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder