12 Ocak 2011 Çarşamba

T20 Serisi , Avustralya-İngiltere, İngiltere tek wicket farkla kazandı

Avustralya 157 (Watson 59, Yardy 2-28) İngiltere 158 (Morgan 43, Watson 5-14)
ve rekoru kırdı diye devam etmekte fayda var başlığa. Twenty20'lerde 8 maç üst üste maç kazanmak:"Bu T20 de tam piyango işi kardeşim" diyenlerin haklı çıkmadığını mı gösteriyor? İleride göreceğiz.

Ashes'ı kaybeden Avustralya'lıların kalp kırıklığı, Adelaide Oval'da da devam etti. Çiçeği burnunda kaptan Cameron White para atışını kazandıktan sonra vuruş yapmayı tercih etti. Maç ayrıca, Queensland Eyaleti'nde yaşanan ölümcül sel felaketinden zarar görenlere yardım toplama adına da mühim bir karşılaşmaydı.

İngiliz Stuart Broad'un yerine hızlı atıcılar arasında kadroya ilk kez giren Chris Woakes, Ahmed Shahzad ya da Tim Bresnan, üçüncü overdan sonra hızlanmaya başlayan David Warner ya da Shane Watson'dan-powerplay bitene kadar- wicket alamadı. Spinnerlardan sol elli Micheal Yardy ve özellikle Greame Swann, kendilerinden beklenmeyecek kadar kötü başlangıç yapsalar da ilk wicket yine Yardy'den geldi. Shane Watson, sürpriz olmayan bir şekilde, 50'yi geçer geçmez çıktı. Yardy, diğer başlangıç vurucusunu da kenara gönderen atışın sahibiydi.

Kaptan White, Micheal Clarke'ın yaptığını yaptı ve kendisini daha üst sıralarda batting'e getirdi. David Hussey'le White'ın oluşturduğu ikili, yavaş ilerlemesinin yanında fazla direnemedi ve 15. overın sonuna kadar ancak 106 koşu üretebildi. Greame koşu sayısını kısıtlarken Bresnan Hussey'i oyun dışına itti. Victoria'da devre açan Micheal Finch, belki son sıralarda gelmesinden, belki de ilk T20 milli maçını oynamasından dolayı, fazla oyuna giremedi. Avustralya'nın hücum devresi 157'lik koşuyla sonlandı.

Sakatlığını sonlandırdıktan sonra Ashes'a katılan Ian Bell, şimdi de, uzun bir aradan sonra yeniden T20 takımında devre açıyordu. İlk topta da neredeyse CLT20-2010'da ve her daim dirseğinden problem yaşayan Shaun Tait tarafından avlanacaktı ama O'Keefe topu yakalama şansını değerlendiremedi. Buna rağmen hızlı başlayan İngiltere, wicketı da hızlı kaybetti. Veteran Brett Lee, 'hoşgeldim' partisini Steve Davies'i dışarı göndererek açtı. Çekirge gibi bir-iki pozisyonda daha sıçramayı başaran Ian Bell, sonunda Mitchell Johnson'a verdi wicketını ama o overda, İngiltere 53'e gelmişti. Powerplay bitmeden özellikle New South Wales eyalet takımıyla iyi maçlar çıkaran Steve O'Keefe, oyuna ısınamayan Kevin Pietersen'i de çıkarınca Avustralya umutlandı. Uzun süre dikkatli davranan İngiltere de Paul Collingwood ve T20 Dünya Kupası kahramanlarından Eoin Morgan durumu biraz toparlar gibi oldular. Maçtaki ilginçlikler üst üste gelen dörtler ya da üst üste gelen wicketlarla devam etti. 15. devrenin sonunda İNgiltere, 131/7'ye gelmişti ve galibiyet çok uzaklarda değildi. Aradan geçen sürede, özellikle Morgan'ın 30 sayısı büyük önem arz etti. Ne var ki asıl kahraman, güzel bir allrounder performansıyla takımı son devreye getiren Woakes oldu. 6 topta 4 koşuya ihtiyacı olan İngiltere, son devreye Greame Swann'ı kaybederek başladı. Ardından topları Ahmed Shahzad karşıladı, gerekli sayıları aldı ama son dokunuş, yine Woakes'dan geldi. 1 wicket farkla kazanan İngiltere de, T20 Dünya KUupası finalindeki galibiyetini tekrarladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder