4 Ocak 2011 Salı

Test Serisi 3. Maç,2. Gün Hindistan 142/2 Güney Afrika 362

Hindistan 142/2 (Gambhir 65*, Tendulkar 49*, Steyn 1-31) Güney Afrika 362 ( Kallis 161, Sreensath 5-114)

Bu kez plajlarıyla ünlü Cape Town'da, arkasında Tabak Dağları yükselen Newlands Stadyumu'nda güneş yüzünü göstermişti, bir diğer deyişle normal koşullara dönülmüştü. Peki dün 4 wicket almayı başaran, Smith-Amla-Petersen ve De Villiers dörtlüsünü hızlı bir şekilde elemeyi başaran Hindistan, para atışını kazanışını avantaja döndürebilecek miydi?

Sabah seansındaki erken sessizlik, fırtına öncesindeydi. Benim genellikle, belki haddimi de aşarak kontrolsüz olarak nitelendirdiğim Sreensath, arka arkaya iki mükemmel atışla Mark Boucher ve daha da önemlisi Kallis'le oluşturduğu ortaklıkla takımı sırtlanmış Ashwell Prince'i oyun dışına göndermeye çalıştı. Devrenin bundan sonrası, Hindistan hızlı atıcılarıyla Güney Afrika'nın süperstarı Jacques Kallis arasında geçecekti. Rakibin yeni topla atış yapmasına da aldırmayan Kallis, bu serilerde ikinci kez 100'ü geçmeyi başardı ve sakatlanmasına ve ilk devre sonuna kadar istikrarlı bir ortak bulamamasına rağmen biraz Ashwell Prince'in katkısı biraz da Paul Harris'in inadı sayesinde Güney Afrika'yı 362 'ye taşıdı. Yeniden Sreensath'a dönmek gerekirse, şu overdaki koşu sayılarına bakalım. 0 1(no ball) 4(no ball) 0 0 4(fielding hatasından kaynaklandı) 0 ve wicket. İşte Sreensath, kariyerindeki üçüncü '5 wicketa ulaşma' başarısını, böyle bir overda yakaladı. Tabi kah Pujara'yla, kah Sharma'yla basit fielding hataları yapan Hindistan, rakibi kısıtlama işinin üstesinden gelemedi ve başta sorduğumuz soruya cevaben, bence istediğini alamadı.

Hücum sırası, ikinci seansta onlara geçti. 19. Greame Smith cover'da kontrol etti. Ardından maçın heyecanlı anlarından birini izledik; Tsotsobe'in atışında Dravid'in sopasından gelen topu Alviro Petersen önce kontrol edemedi ama ardından topu alan De Villiers, doğrudan stumpları vurarak önemli bir kalenin daha zaptedilmesini sağladı ve durum 28-2'e geldi. Neyseki Gautam Gambhir'in sakatlığı geçmişti ve Tendulkar'la birlikte çaya kadar skoru 49'a getirdiler. Son seanstaysa Güney Afrikalılar birkaç defa 'wicket' diye ayağa kalktılar. Örneğin Ashwell Prince, Tendulkar'ın sopasından gelen ve boy hizasını biraz geçen topu zıplayarak izlemese de yakalasa, ibre Güney Afrika'ya dönebilirdi. Fakat ikili, bir LBW, birkaç da top yakalatma tehlikesini atlattı ve günü, oyunda kalarak bitirdi. Hindistan da 142'ye geldi ve her iki taraf da ilk gün sonunda bariz bir avantaj yakalayamamış oldu.

Bir dipnotla bitirelim: Kaburgalarından sakatlanan Kallis, takımı fielding yaparken sahaya çıkamadı ve iyileşme süreci 2 haftayı bulacak. Kendisi ayrıca, ikinci devrelerde -eğer gerekirse- oyuna girecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder