17 Ocak 2011 Pazartesi

Yeni Zelanda-Pakistan, 2.Test, 3.Gün, Yeni Zelanda 356 & 9/0, Pakistan 376

Yeni Zelanda 356 (Vettori 110, Taylor 78, Gul 4/87) & 9/0 (McCullum 6*, Guptill 1*) , Pakistan (ul Haq 99, Khan 73, Martin 4/91)

Rüzgarın giderek etkisini yitirdiği Wellington’da üçüncü gün Pakistan iyi bir mücadele sergileyerek günün sonunda Yeni Zelanda’nın ilk inning skorunu geçmeyi başardı.
Son Güney Afrika serisinde de gördüğümüz gibi genç ve yenilenmiş takımıyla daha dirençli bir oyun ortaya koymayı öğrenen Pakistan, günün erken saatlerine özellikle Chris Martin’in zıplayan ve ters kavis alan toplarında büyük sıkıntı yaşadı. Dünden kalan Azhar Ali’yi mükemmel bir atışla oyun dışına çıkaran Chris Martin, daha sonra iyice agresifleşip wicketları kovaladıysa da diğer hızlı atıcı arkadaşlarından destek göremedi. Havanın da açmasıyla ters kavis yakalamanın zorlaştığı bir ortamda Younis Khan ve kaptan Misbah ul Haq ortaya koydukları performansla yıldızlaştılar. Yemek arasına bu zorlu dönemde başka wicket kaybetmeden giden Pakistan ilerisi için ümitlendi. 209/3
Yemekten sonra yeni topun devreye girmesiyle Yeni Zelanda hızlı atıcıları tekrar bir şans elde etseler de yeni topa kavis kazandırmayı başaramayan hızlı atıcılar ele geçen fırsatı tepmiş oldular. Tabii burada Daniel Vettori’nin neden Chris Martin’i bu dönemde kullanmadığını ve Brent Arnel’e şans verdiği sorgulanacaktır. İkinci tehlikeli dönemi kayıpsız atlatan Pakistan’da Khan-ul Haq ikilisi 50şer koşuyu geçerek formda olduklarını ortaya koydular ve beraber sergiledikleri 142 koşuluk ortaklık, çay arasından hemen önce Daniel Vettori’nin atışında yine umpire’ın yanlış kararı sonucunda Younis Khan’ın çıkmasıyla sona erdi.
Çay arasından sonra gelen wicketın moraliyle yeniden heveslenen Yeni Zelanda’da Chris Martin’in devreye girmesi gidişi Yeni Zelanda lehine değiştirdi. Diğer vurucular Misbah ul Haq’a destek olmakta zorlandılar.  Chris Martin ile değişmeli olarak atış yapan Daniel Vettori’nin falsolu atışlarla rakibi zorlaması Pakistan’ın yakın zamanda tüm wicketlarını kaybedeceği izlenimi uyandırsa da kaptan Misbah ul Haq soğukkanlılığıyla takımının dağılmasını önledi. Martin ve Vettori wicketları birer birer alırken 100 koşuya yaklaşan ul Haq hak ettiği başarıya ulaşamadan 99 koşudayken günün başarılı ismi Martin’e yenik düştü. Alkışlarla oyunu terk eden ul Haq en azından takımını 360 koşuya taşıyıp öne geçirmeyi başardı. Geri kalan 2 wicketı zorlanarak da olsa alan Yeni Zelanda, rakibinin bütün wicketlarını aldığında 376’ya ulaşan Pakistan 20 koşuluk bir avantaj elde etti.
Günün son yarım saati içinde ikinci inningine başlayan Yeni Zelanda’nın ilk hedefi wicket kaybetmeden günü tamamlamaktı. Bunu başarmakta zorlanmayan ev sahibi takım günü 9 koşu alarak kapattı.
Önümüzdeki iki gün Wellington’da yağmur ihtimalinin yüksek olması nedeniyle maçın daha ne kadar devam edeceği ve sonuç çıkıp çıkmayacağı belirsiz olmasına rağmen her 2 takımın da gösterdiği mücadele takdiri hak ediyor. Eğer Avustralyalı iki umpire Rod Tucker ve Daryl Harper da hata oranlarını makul sınırlarda tutup maçın gidişini bu kadar etkilemeselerdi çok daha çetin bir maç izleme şansımız olacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder