5 Ocak 2011 Çarşamba

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 5.Test, 3.Gün, Avustralya 280, İngiltere 488/7

Avustralya 280 (Johnson 53, Watson 45, Anderson 4/66), İngiltere 488/7 (Cook 189, Bell 115, Johnson 3/97)

Serinin son maçının 3.günü tamamen İngiltere hakimiyetinde geçti. Avustralya’nın tekrar maçı kazanma şansı elde edebilmesinin tek yolu düzenli aralıklarla wicket alıp rakibin koşularını sınıramaktı ancak ev sahibi ekip her ikisini de başaramadı. Günün ilk atışlarını yapan açılış atıcıları Ben Hilfenhaus ve Peter Siddle ciddi bir tehlike oluşturamadılar. Dünden kalan ‘nightswatchman’ James Anderson’ın wicketını Siddle’ın almasıyla ümitlenen Avustralya karşısında Alastair Cook yine devleşti. Test kariyeri tartışılan Paul Collingwood’un sahaya gelmesi İngiltere’ye güven getirirken Avustralyalı atıcıların istikrarsızlıkları ve fielding hataları somnucunda İngiltere sağlam bir şekilde yola devam etti. Merakla beklenen spinner Michael Beer dünkü şanssızlığından sonra Test kariyerindeki ilk wicketını bugün Paul Collingwood’u oyun dışı bırakarak kazandırsa da Avustralya’yı ateşlemeyi başaramadı. Yemek arasına gidildiğinde farkı 3 koşuya indiren ve hala elinde 5 wicketı bulunan İngiltere üstünlüğünü kabul ettirdi.
Yemek sonrası döneme Alastair Cook ve Ian Bell’in gösterdikleri direnç damga vurdu. İkili, çay arasına kadar olan 2 saatlik süreçte 101 koşu alarak maçı İngiltere’ye getirecek en önemli adımı attı. Avustralyalı atıcıları sürekli cezalandıran bu ikiliden Bell biraz şansını zorlasa da oyunda kalmayı başardı. Çay arası sonrasında Alastair Cook’un 189’da oyun dışı kalması da İngiltere’nin tökezlemesini sağlamadı. Oyuna giren Matt Prior, Bell’e destek olarak onun da 100’e ulaşmasını ve Ashes kariyerinde ilk 100’ü bulmasını sağladı. Günün kapanmasına 2 over kala Bell oyun dışı kalsa da zaten İngiltere çoktan galibiyeti alacak farka erişmiş ve 208 koşu öne fırlamıştı.
Eğer yağmur yarın oyunu kesmezse muhtemelen İngiltere maçı noktalayacak performansı ortaya koyacaktır. Avustralya’nın bu zor durumdan galibiyet çıkarması neredeyse imkansız, beraberliği kurtarmaları da son 2 gün tüm wicketları kaybetmeden dayanmalarına bağlı. Bütün bu iyimser senaryoları bir kenara bırakırsak İngiltere, tam anlamıyla domine ettiği seriyi 3-1 kazanmaya emin adımlarla ilerliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder