31 Ekim 2010 Pazar

T20: Avustralya 133/8 - Sri Lanka 135/3. Sri Lanka 7 Wicket İle Kazandı

Ne mutlu ki artik Avustralya'da yaz geldi ve uluslararası kriket sezonu açılmış oldu. Merakla beklenen Ashes serisi öncesi Sri Lanka ile tek T20 ve 3 ODI maçı ortamı biraz ısıtmak için ideal bir seçim oldu. Her 2 takım da tek T20 maçını biraz olsun oyuncuların son durumunu görmek için bir fırsat olarak ele alınca baskı da azaldı ve güzel bir maç ortaya çıktı. Bu serinin bir önemli özelliği de ev sahibi seyircilerin efsane oyuncu Muttiah Muralitharan'ı son kez Avustralya topraklarında izleyecek olmasıydı. Maça ayrı bir anlam katan bu nokta, yıllardır burada hoş karşılanmayan Murali'nin seyirciyle barışması ve alkışlarla sahaya gelmesi de eklenince maçın keyfini arttırdı.
Kura atışını kazanan Avustralya'da galibiyet için en önemli söylem 3 W'nin (Warner, Watson, White) oyunda parlaması durumunda rahat bir gelibiyet geleceğiydi. Ne var ki oyunun tek hakimi Sri Lanka oldu. Son zamanlarda çok dağınık bir performans gösteren ve özellikle fieldingde sorun yaşayan konuk takım bugün kriket adına hangi doğru varsa ortaya koydu. Avustralya için söylenecek pek kelime yok, son derece kötü bir oyun ortaya koydular. Steven Smith ve Brad Haddin olmasaydı Avustralya tarihinin en az sayısı olan 79'un bile altında kalabilirdi. Suraj Randiv önderliğinde Sri Lankalı atıcılar çok iyi bir iş çıkardılar. İkilinin direnci Avustralya'yı inning sonunda 133/8'e taşıdığında Sri Lanka galibiyeti geliyorum demişti zaten. Neyse ki Sri Lanka da işi fazla zorlanmadan bitirdi ve Avustralya'ya evinde ilk kez T20 yenilgisini tattırdı. Kumar Sangakkara ve Thishara Perera maçı Sri Lanka'ya getiren isimler olurken maçın adamı Suraj Randiv seçildi.
Tek T20 maçları genelde ilerisi için çok belirleyici olmasalar bile yine de bazı önemli tüyolar verebilirler. Maçı seyreden İngiltere takımını oyuncuları da Ashes'da rakip olacakları oyuncuların formsuz ve moralsiz olduklarını görmekten mutlu olduklarından eminim.
Bu arada 02 Kasım Salı günü yayın hayatına başlayacak Eurosport Türkiye web sitesinde değerli dostum Uygar Karaca da bloguyla yer alacak. Kendisine başarılar diliyor ve keyifli yazılarını herkese tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder