11 Ekim 2010 Pazartesi

Hindistan-Avustralya, 2.Test, 3.Gün, Avustralya 478, Hindistan 435/5

Avustralya 478 (North 128, Ponting 77, Harbhajan Singh 4/148), Hindistan 435/5 (Tendulkar 191*,Vijay 139,Hilfenhaus 1/61)

Okcan Basat'ın bitirdiği soruyla başlayalım. Hindistan'ın 20 wicketını kim alacak? Herhalde Avustralyalılar da bu soruyu kendilerine soracaklar bugünden sonra. Bugüne kadarki maçlar, genelde dengeli geçti ama bu kez günün galibi, Hindistan'dı.

Evsahibi güne, 'Havanın güneşli ve kuru olması, vurucular için avantaj yaratacak gibi' yorumlarıyla başladı. Fakat kariyerinde pek çok kez ilk overlarında başarılı olup, daha sonra 50'yi bulamadan dışarıda kalmış bir Vijay, bir de VVS Laxman'ın sakatlığından sonra kadroya giren Cheteshwar Pujara vardı. Her ne kadar Nathan Hauritz, 4'ler vererek başlasa da, bir ara rakibi baskılamaya başlayan Avustralya, karşısında tabi ki Sachin Tendulkar'ı buldu. Fakat aralarda kaçan ve özellikle de Murali Vijay'in tehlikeli koşu fikirlerinden sonra ortaya çıkan run-out denemeleri de yok değildi. Bir tanesinde de yine Nathan Hauritz, eline geçen bu şansı değerlendiremedi. Ben Hilfenhaus, Vijay'i, kariyerindeki üçüncü Test 50'sine ulaştıran atışın sahibi olsa da, diğer atıcılarla kıyaslandığında iyi bir Test çıkardığı gerçeğini yeniden tekrarladı. Fakat Mitchell Johnson, yine atışlarında tehditkar değildi. Hızlı atışlarda Doug Bollinger'ın sakatlığı sonrası ekibe çağırılan Peter George, ilk seansta fazla koşu vermedi. Ancak Tendulkar-Johnson ya da Watson buluşmalarında, Hintli efsane hep karlı çıkan taraf oluyordu, o başarıya ulaştıkça da kıracağı rekorlar için istatistik kitapları karıştırılıyordu. Nihayet yemek arasına yaklaşıldığında Sachin Tendulkar, 'Nathan Hauritz'e teşekkürler' diyerek 100'e ulaştı ve Bangalore'da bunu ikinci kez tekrarlayan üçüncü adam oldu. (Sunil Gavaskar ve Mohammed Azharuddin). Yemek arasında Hindistan 224'e 2'de, Vijay 73, Tendulkar'sa 106'daydı. Avustralya'ya moral için acil wicket lazımdı. Fakat bunu yapabilmek için Murali Vijay'ın yavaşça ulaştığı ilk kariyer 100'ünü izlemek zorundalardı. Hatta sol elli Chinaman atışları yapabilen Simon Katich de denendi. Çay arasına 314/2'yle giren Hindistan, 3.wicketta bir rekora adım adım yaklaşıyordu. Tendulkar ardından kariyerindeki 20'inci 150'yi de yaptı; Avustralya'ya karşıysa bu sayıyı 6. kez geçen ilk adam oldu. Onca başarısız denemeden sonra Mitchell Johnson, Vijay'ı oyundan çıkardı. Yalnız Vijay'in Tendulkar'la oluşturduğu ikili, Avustralya'ya karşı elde edilen en yüksek ikinci, '3.wicket' ortaklığıydı. Bangalore'daki wicket, ilk kez Test maçına çıkan Cheteshwar Pujara'ya yaramadı. Yerel maçların dikkat çekici batsmanı,o kadar yıl Test şansı bekledikten sonra Johnson'un, sonraki overda,4'le gönderdiği adam oldu. Suresh Raina, Ben Hilfenhaus'a karşı boundary bulabilse de, Nathan Hauritz'in biraz daha başarılı olduğu bölümden sonra Micheal Clarke'ın atışıyla dışarıda kaldı. Ardından da günü, kaptan MS Dhoni bitirdi.

Okcan Basat'ın sık sık bahsettiği konu, Avustralya'nın spinner sorunuydu. Nathan Hauritz, bugünkü oyunuyla bunu yeniden gündeme getirdi. Kalan bölüm için, tabi ki avantaj Hindistan'da. Ancak tabi ki Avustralya'nın en büyük derdi, harika performansıyla bir kez daha alkışları toplayan Sachin Tendulkar. Yarın neler olacağını hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder