2 Ekim 2010 Cumartesi

Hindistan-Avustralya, 1.Test, 2.Gün, Avustralya 428, Hindistan 110/2

Avustralya 428 (Watson 126, Paine 92, Z.Khan 5/94), Hindistan 110/2 (Sehwag 59, Dravid 21*, Johnson 2/29)

İkinci gün başlarken Hindistan’ın en büyük amacı yemek arasına kadar Avustralya’nın tüm wicketlarını almaktı. Bu hedefle yola çıkan Hindistan, dün geç saatlerde yakaladığı reverse swing ile etkili olan Zaheer Khan’a güvenirken Avustralya’da Shane Watson ve Tim Paine’in farklı fikirleri vardı. Bu ikili dün son saatte yavaşlattıkları oyunu yine yavaşlatarak riske girmeden çok dikkatli oynamaya karar verdiklerinde Hindistanlı atıcıların da şansı azalmaya başladı. İlk bir saat dolduğunda Avustralya sadece 25 koşu almış ve wicket kaybetmemişti. Dün kariyerinde 2.kez bir test maçında 100 yapan Watson takımı taşırken Paine ise yavaş yavaş hızlanarak ortağına destek oldu. Ancak bir anlık konsantrasyon kaybı Watson’a pahalıya mal oldu ve Gautam Gambhir’in mükemmel refleksi Harbhajan’ın etkili off spiniyle birleşince Watson 126’da oyun dışında kaldı. Bu yemek arasına girerken Hindistan’ın yakaladığı tek fırsat oldu ve yemek arasına 295/6 ile gidildi.
Avustralya’nın mümkün olduğunca atıcıları yormak ve arka sıradaki vurucuların geç oyuna girmesini sağlamak için rakibi yavaşlatmak fikrinin başarılı olduğunu bize Mitchell Johnson kısa ama harika bir performansla kanıtladı. 66 topta yaptığı 47 ile (bunların 3 tanesi 6lık vuruşlardı) Hindistan’a cezayı kesen Johnson planları altüst etti. Paine’e büyük destek olan Johnson Khan tarafından avlandığında takımın güvenli noktaya çıkarmış ve skoru 357/7’ye getirmişti. Maçta çok sakin ve toparlayıcı bir rol oynayarak Avsutralya’ya büyük katkı sağlayan Tim Paine’in 100 yapma hayali çay arasına 390/8 ile gidildiğinde devam etmekteydi.
Hindistanlı atıcılar ise wicket almalarına rağmen ritmini henüz bulamamışlardı. Dün dizindeki problem nedeniyle erkenden soyunma odasına giden we fazla over atış yapmayan Ishant’ıbn bugün tekrar atışlara dönmesi Hindistan’a bir şey katmazken Pragyan Ojha’nın dünün aksine etkisiz kalması, wicketın hala yavaş olması ve atıcılara bir şey vermemesi faktörleri bir araya gelince Hindistan’ın işi zorlaştı. 146 over geçildiğinde hala Hindistan yeni topu kullanmamıştı. Eski topun alacağı falsodan medet uman Hint atıcılar yeni topun devreye girmesiyle biraz olsun emeline kavuştular ve Zaheer 151.overda Paine’i 92 koşudayden oyun dışında bıraktı. Sonrasında Avustralya direnemeden 428 ile tüm vurucularını kaybetti.
Hindistan’ın inningi beklendiği gibi Sehwag fırtınasıyla başladı. Hızlı atıcılar Ben Hilfenhaus ve Doug Bollinger Zaheer’in çektiklerini çomk iyi anlamaya başladığı sırada 3. hızlı atıcı olarak atışlarına başlayan Mitchell Johson Gambhir’i tartışmalı bir lbw kararıyla dışarıda bıraktı. Günün sonuna kadar 53 topta 59’u yakalamış olan Sehwag hızla Hindistan’a koşu kazandırırken Johnson’ın 2. kurbanı olarak günün sondan bir evvelki overında oyundan çıktı ve Hindistan günü 110/2 ile kapatırken Avustralya da derin bir nefes aldı.
Maçın fazla yavaş ilerlemesi ve wicketın karakterinde fazla değişiklilik göstermemesi nedeniyle beraberliğin en makul sonuç gibi göründüğü maçta Avustralya galibiyeti zorlamak için mutlaka erken wicketlar bulam zorunda. Eğer 3.günde Hindistan’ın tüm oyuncularını dışarı çıkaramazlarsa büyük bir baskı altına girecekleri muhakkak. Hindistan’ın efsane vurucu kadrosu da Hindistan’ı gün sonunda avantajlı bir duruma getirebilirlerse Avustralya’nın 2. inninginde domino taşı gibi devrilmeleri ihtimali var olduğundan 3.gün maçın gidişatını etkileyecek bir gün olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder