9 Ekim 2010 Cumartesi

Hindistan-Avustralya, 2.Test, 1.Gün, Avustralya 285/5

Avustralya 285/5 (Ponting 77, Watson 57, North 43*, Harbhajan Singh 2/100)

Kura atışı ve Mahendra Singh Dhoni hiçbir zaman bir daha bir araya gelmemesi gereken ikili olarak düşünülebilir. Şahsen ben de bir piyango bileti alsam Dhoni’ye çektirmem. Bunları neden mi anlatıyorum? Çünkü Dhoni bugün Hindistan kaptanı olarak arka arkaya 10. kura atışını da kaybederek bir rekorun sahibi olmayı başardı ve tüm izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi.
Aslında bu kura atışını kaybettiğine çok fazla üzülmemiştir. Kurayı kazanan Ricky Ponting Avustralya için vurucu olmayı seçtiğinde burada hızlı atıcıların etkili olabileceği ve vurucuları zorlayabilecekleri endişesini dile getirmişti. Özellikle ilk maçta alınan yenilgiden sonra bir şeyler kanıtlamaya zorunlu olan Avustralya için açılış vurucularının performansı bir kez daha önem kazanmıştı. Hindistan’ın hızlı atıcıları Zaheer Khan ve Sreesanth maça istedikleri gibi başlayamayınca Avustralya hemen Shane Watson önderliğinde koşuları kazanmaya başladı. Beklenenin aksine hızlı atıcıların falsolarını ve özellikle ilk maçta rakibi dağıtan reverse swing’i kapalı ve nemli havada yakalayamamaları Hindistan için hayal kırıklığı yarattı. Öyle ki ilk 2 saatlik periyotta Hindistan sadece bir kez tehdit edici atış yapabildi ve öğle yemeğine giderken Avustralya 95 koşuyu wicket kaybetmeden yakalamış, Watson 50 koşuyu aşmış ve biraz tutuk başlayan Simon Katich ritmini bulmuştu.
Yemekten sonra ise spinnerlar Harbhajan Singh ve Pragyan Ojha maça damgasını vurmaya başladı. Önce Harbhajan Katich’i sonra da Ojha Watson’ı yemekten sonraki ilk yarım saat içinde oyun dışına aldılar. İlk gün spinnerların iyi bir falso yakalaması Avustralyalıları tedirgin etmeye başlamıştı ki bu serinin suskun ismi Michael Clarke, Harbhajan’ın ikinci kurbanı oldu. Kısa aralıklarla gelen 3 wicket tribünleri Mohali’nin aksine doldurmuş olan Hint seyircileri fazlasıyla mutlu etmişti. Bu zor durumda gemiyi kurtarmak kaptan Ponting ve Mr.Cricket lakaplı Michale Hussey’e kalmıştı. Harbhajan da aldığı wicketların etkisiyle eski ‘dostu’ Ponting’e karşı saldırıya geçtiğinde Ponting’in yıkılacağını bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar Ponting gemisini tekrar rotasına oturtmayı başardı ve çay arasına gidilirken skoru Hussey ile beraber 189/3’e taşımayı bildi.
Son bölüme başlandığında ilk olarak günün etkisiz ismi Zaheer Khan sahneye çıktı ve Hussey’i avladı. Sahaya gelen ve her zamanki gibi (!) kendini kurtarmak zorunda olan Marcus North, Ponting’in desteği olarak görev yapmaya başladı. Atıcıların formsuz olduğu bir günde farklı opsiyonları deneyen ve Suresh Raina’ya atış şansı tanıyan kaptan Dhoni, bu kararının sonuçlarını gördüğünde gözlerine inanamayacaktı çünkü daha 2. atışta Raina, Ponting’i klasik bir off spin ile dışarıya gönderdi. Hindistan’ın ‘emekli cenneti’ olarak adlandırılan Bangalore’da Ponting 77 yapmasına rağmen yine eleştiri alacaktı. Artık son vuruculara geçmeden arada bir tek Tim Paine engelini aşması gereken Hindistan’da nedense Dhoni saldırının dozunu arttırmadan Paine ve North’a rahatlama fırsatı verdi ve Sehwag ve Raina gibi iki part time atıcıyı kullanarak Avustralya üzerindeki baskıyı azalttı. Bunu iyi değerlendiren konuk takım skoru 285/5’e getirdi ve azalan gün ışığı nedeniyle gün erken sonlandığında Avustralya’yı bu ikili korkulu bir dönemden zorlanmadan çıkarmayı başardı.
İkinci gün nemin biraz daha azalmasıyla vurucular için daha kolay bir gün olacağı öngörülüyor. Avustralya yarın en az 400’ü zorlayacaktır. Ancak bunu da geçen maç yetersiz kaldığını biliyoruz. Günün sonunda iki takım da bulunduğu noktadan memnun olduğunu söyleyebilirim. Tek üzüntüm böyle güzel ve heyecanlı bir Test serisinin 2 maçlık kısa bir seri olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder