4 Ekim 2010 Pazartesi

Hindistan-Avustralya, 1.Test, 4.Gün, Avustralya 428 & 192, Hindistan 405 & 55/4

Avustralya 428 (Watson 126, Paine 92, Z.Khan 5/94) & 192 (Watson 56, Katich 37, Sharma 3/34)
Hindistan 405 (Tendulkar 98, Raina 86, Johnson 5/64) & 55/4 (Sehwag 17, Tendulkar 10*, Hilfenhaus 3/22)

Yağmur yağmadığı için kendimizi şanslı saydığımız dördüncü gün başladığında Avustralya’nın nasıl bir oyun izleyeceği merak konusuydu. İlk inningde olduğu gibi dikkatli ve risk almadan oynarlarsa maçı rahatlıkla berabere bitirme imkanları vardı. Ancak günün ilk overlarında Avustralya beklenmedik bir şekilde saldırıya geçti ve Shane Watson adeta Sehwag’a nazire yaparcasına hızlı bir başlangıç yaparak daha 7.overda takımını 50 koşuya taşıdı. Avustralya’nın bu temposuyla iyi bir totale ulaşarak maçı kazanmayı hedefleyeceğini düşünenler tam da Watson’ın 50 koşuya ulamasıyla heyecanlı bir güne ısınmaya başlamışlardı ki bir anda ortaya ilk iki günü kayıp ismi Ishant Sharma çıktı. Aslında Watson’a kötü bir top atan Sharma, normalde bu topu 4 ile cezalandıracak Watson’ın sopasının iç tarafına çarpan topun stumpları devirmesiyle ilk wicketını aldı. Kötü atışlarına devam eden Sharma hemen Ricky Ponting’e ilk 4’ünü hediye ederken 2 top sonra bu sefer Ponting’in koca alanda tek başına bekleyen alan oyuncusunun tam kucağına topu atmasıyla beklenmedik bir anda 2.wicketına kavuşmuş oldu. Overın son topunda Sharma bu sefer harika bir atış yaptı ve Michael Clarke’ın wicketını aldı, ancak bu sefer devreye umpire Billy Bowden girdi. Ishant’ın bir ayak hatası yatığından şüphelenen Bowden TV hakemine başvurdu ve wicketını kaybetmenin üzüntüsüyle oyundan çıkan Clarke’ı durdurdu. TV hakeminden gelen ‘not out’ kararı Hint oyuncuların şaşkın bakışları arasında Clarke’ı tekrar oyuna geri döndürdü. Ancak Clarke da bu ikinci şansı iyi kullanamadı ve yine Ishant’ın bir sonraki overında yüksek seken bir topu direk wicketkeeperın ellerine gönderdi. Bir anda Hindistan erkenden Avustralyalı oyuncuları all out yapmak için ümitlenirken oyuna giren Michael Hussey, Simon Katich’e eşlik ederek yemek arasına takımını 100/3 ile taşıdı.
Yemek sonrası bu ikilinin dikkatli oyunu Avustralya’yı rahatlatırken ilk 1 saat Hindistan wicket almak için sadece bir şans bulabildi. Spinnerların önceki günlere oranla iyi falsolar yakaladıkları bu dönemde ilk olarak Pragyan Ojha Katich’i oyun dışında bıraktı,sonra da Harbhajan Singh Hussey’i lbw ile dışarıya çıkarttı. Çay arasından önceki overda Harbhajan bir kez daha sahneye çıkarak büyük baskı altında olan Marcus North’u gönderdi ve çay arasına girildiğinde skoru Avustralya 165/6’ya taşıdı.
Çay arasından sonraki ilk overda Ojha’nın Paine’i çıkarmasıyla iyice ümitlenen Hindistan bu moralle kalan 3 wicketı da alırken fazla zorlanmadı. Hauritz, Johnson ve Hilfenhaus Zaheer Khan’ın ölümcül reverse swing saldırısına çözüm bulamadılar ve Avustralya 192 ile all out olurken Hindistan’a maçı kazanmak için 216 koşu lazımdı.
Krikette bazen düşük skoru kovalamak yeterince büyük bir problem yaratabilir. Özellikle Zaheer Khan’ın çok iyi hızlı atışları sayesinde cesaretlenen Avustralyalı atıcılar maçın henüz bitmediğini ve Hindistan’ın kaydedecek daha çok yolu olduğunu göstermek istercesine saldırıya geçtiler. Açılış atıcısı Ben Hilfenhaus (ilk inningde wicket alamadan 100 koşu vermişti) daha ilk overda yanlış bir karar neticesinde Gautam Gambhir’in wicketını aldı ve Avustralya’yı ümitlendirdi. Erken wicket almakla birlikte Virender Sehwag’ın da hızlanmasını engellemek isteyen Avustralya’ya 2. wicketı Bollinger kazandırdı ve Rahul Dravid’i çıkardı. Oyuna giren Sachin Tendulkar’ın desteğiyle hızlı koşu almaya çalışan Sehwag’ı Hilfenhaus hataya zorladı ve 3. wicketı da aldı. İyice canlanan Hilfenhaus bir sonraki overda Suresh Raina’yı da çıkararak takım arkadaşlarını sevinçle günü tamamlamasını ve galibiyete yaklaşmasını sağladı. Gün tamamlandığında skor 55/4 olarak skorborda yansırken son günün heyecanlı bir mücadeleye sahne olacağı kesinleşmişti.
Her ne kadar Avustralya’nın baskıyı ikinci inningde kaldıramadığı görülse de Hindistan erken kaybettiği wicketlar ile işini zora soktu. Yağmur yağması beklenmeyen son günde Hindistan’ın galibiyet için 161 koşuya, Avustralya’nın ise 6 wicketa ihtiyacı var. Bugüne kadar bu sahada başarıyla kovalanan en yüksek skorun 144 olduğunu (Hindistan-İngiltere, 2006) hatırlamak önemli. Hindistan’da VVS Laxman’ın belindeki sakatlık nedeniyle gerekirse vurucu olarak sahaya geleceği bekleniyor. Hindistan’ın en büyük avantajı Tendulkar’ın hala oyunda olması ancak şu an ibre Avustralya lehine az da olsa dönmüş durumda. Yine de ben Hindistan’ın buradan galibiyetle ayrılacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder