10 Ekim 2010 Pazar

Hindistan-Avustralya, 2.Test, 2.Gün, Avustralya 478, Hindistan 128/2

Avustralya 478 (North 128, Ponting 77, Harbhajan Singh 4/148), Hindistan 128/2 (Tendulkar 44*, Vijay 42*, Hilfenhaus 1/18)

Güzel ve güneşli bir Bangalore gününde kalabalık seyirci topluluğu bir an evvel Hindistan’ın kalan 5 wicketı da alarak vuruş sırasına geçmesini görmek istiyordu. Ne de olsa arada sadece 2 gerçek anlamda vurucu oyuncu vardı. Üstüne üstlük bu iki oyuncunun da Ashes serisi için yerleri tartışmalıydı, ikisi de takımda kalabilmek için olağanüstü bir performans ortaya koymalıydı. Marcus North ve Tim Paine oyuna girdiğinde ilk hedef 350’yi bulmak olarak görülüyordu. İkili büyük bir baskı altında oyuna başladıklarında Hint hızlı atıcıların birkaç iyi topunu zorlukla karşılamaları beklentileri arttırmıştı, ancak ikinci günün ilk bölümü aynı dünün ilk bölümü gibi geçildi. Etkisiz hızlı atıcılar ve büyük falso yakalayamayan spinnerlara karşı kendine güveni gelen Avustralyalılar. Önce North 50 sayıyı geçti ve büzerindeki baskıyı azalttı, sonra Paine 50’yi zorlamaya başlıadı. Günü en ilginç olayı Sreesanth’ın atışında yakalanması ancak umpire’ın TV hakemine danışarak Sreesanth’ın ayak hatası yaptığını belirlemesiyle no-ball kararı vermesi ve Paine’i geri çağırmasıydı. İlk maçta benzer bir pozisyonun Michael Clarke ve Ishant Sharma arasında yaşandığını hatırlayanlar gülmeye başladılarve Paine de gülücüklerle beraber yemek arasına giderken 50’sini bulmuş mutlulukla sahayı terk etti. Skoru 384/5’e taşıyan ve wicket kaybetmeyen Avustralya moral olarak öne geçmişti bile.
Yemek sonrası yine canlanan Hint spinnerlar Pragyan Ojha ve Harbhajan Singh North ve Paine’i oyundan çıkarmayı ne kadar istediklerini tehditkar atışlarıyla ortaya koyup baskıyı arttırdıklarında ilk kırılan Tim Paine oldu, iki over önce dünün sürpriz ismi Suresh Raina tarafından yakalanamayan Paine, Ojha’nın atışında wicketkeeper Dhoni tarafından stumped ile oyun dışında bırakıldı. Desteğini kaybeden North ise zorlukla da olsa sonraki 2 topta  sayı alarak 100’e ulaştığında Test kariyerini de büyük olasılıkla kurtarmış olmanın rahatlığı içerisindeydi. Ojha’nın bir sonraki overında Johnson’ı avlamasıyla North iyice yalnızlığa itilmişti, buna rağmen Hauritz’den gördüğü destek ile skoru arttırdı ve Harbhajan tarafından  128’de oyun dışına çıkarıldığında takımını 450 barajının üzerine taşımış ve görevini fazlasıyla yerine getirmişti. Daha sonra Nathan Hauritz komik bir şekilde run out oldu ve Avustralya’nın sonu yaklaştı. Ben Hilfenhaus’un 6 ve 4 getiren kısa şovunun sayesine Avustralya tüm vurucularını kaybettiğine skor 478’e gelmişti.
Günün son bölümünde vurucu sırasına geçen Hindistan’da her zamanki gibi Virender Sehwag’ın hızlı başlangıcı tempoyu belirledi. İlk olarak Mitchell Johnson’ı sonra da ilk maçına Peter George’u hedefleyen Sehwag hızla 30 koşuya ulaşmasına rağmen hırsının kurbanı oldu ve Hilfenhaus’un yavaş topuna yeterince hızlı vuramayınca Johnson tarafından yakalandı. Ondan sonra oyuna giren Rahul Dravid istatistiksel olarak en başarısız olduğu Bangalore şehrinde yine kendini aşamadı ve 1 sayıdayken Mitchell Johnson’ın klasik sağ elli vuruculara kurduğu tuzağa düştü. Hızlı bir başlangıcın sonunda kısa aralıklarla 2 wicket kaybederek 38/2 olan Hindistan’da CLT20’deki formunu buraya da taşıyan Murali Vijay ve Sachin Tendulkar Hindistan’ı rahatlatan oyuncular oldular. 14000 Test koşusuna ulaşmak için sadece 27 koşu alması gereken Tendulkar bunu başardığında Hint seyirciler adeta sevinçten çılgına dönmüştü. Günün geri kalanında Avustralya fazla tehdit edici olamadığından Hindistan zorlanmadan günü rahat bir şekilde 128/2 ile kapattı.
Son 2 gün için yağmur ihtimali bulunduğundan Hindistan’ın maçı bu pozisyondan kaybetmesi zor gözüküyor. Atıcılara beklendiği gibi yardım etmeyen ve vurucular için bir cennet halini alan wicket nedeniyle beraberlik en makul sonuç gibi gözüküyor. Üçüncü günde eğer Avustralya imkansızı başarıp Hindistan’ı 300’ün altında tutabilirse maçta galibiyeti zorlayabilir ancak bu noktada hep aynı soru karşımıza çıkıyor, Hindistan’ın 20 wicketını kim alacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder