13 Ekim 2010 Çarşamba

Hindistan-Avustralya, 2.Test, 5.Gün, Avustralya 478 & 223, Hindistan 495&207/3, Hindistan 7 wicket farkla kazandı

Hindistan 495&207/3 (Pujara 72, Tendulkar 53*) , Avustralya 478&223 (Ponting 72, Zaheer 3-41, Ojha 3-57)

Hindistan, Test Statüsü'ndeki liderliğinin haklı olduğunu kanıtlarcasına, Avustralya'yı ikinci Test'te de mağlup etmeyi başardı. Aslında, kontrolü ellerinden hiç bırakmadıklarını da söyleyebiliriz.

Avustralya'ya beşinci günde gereken şey, önce kalan vurucularıyla beklenmedik performanslar gösterip moral bozmak, sonra da erken wicketlarla rakibi sıkıntıya sokmaktı. Zaman zaman güneşin de göründüğü bulutlu güne, Avustralya 185'lik koşu avantajı ve eldeki üç wicketla başlıyordu. Vuruş sıralarında Mitchell Johnson ve Nathan Hauritz hazırlardı. Johnson, takımı ilk hedef olan 200'luk koşu avantajına taşımıştı ki, bu seride sık sık reverse swingiyle anılan Zaheer Khan bir kez daha sahne alıp, Johnson bölümüne son verdi. Sreensath'ın Hilfenhaus'u göndermesi de uzun sürmedi; artık top, galibiyeti yakalamak için 207 koşuya ihtiyaç duyan Hindistan'daydı.

Maçın son devresi olaylı başladı. Mitchell Johnson'ın atışında Micheal Hussey, Virender Sehwag'dan gelen topu düşürdü, bir wicket şansı kaçtı derken serilerin Avustralya adına en düşük maliyetli atıcılarından Ben Hilfenhaus, Sehwag'ı 7'de gönderdi. Bu, başlangıç için iyi sinyaldi ama tek başına yetmeyecekti. Bir önceki devrede, o kadar uzun bir bekleyişten sonra Test oynama onuruna erişip, 4'te oyun dışı kalan Cheteshwar Pujara, sopasıyla yeniden Chinaswamy Stadyumu'nda, hücum yapmaya hazırdı;bu kez bir 'İlk maç şanssızı' sıfatından sıyrılıp, 'muzaffer vurucu' niteliğine bürüneceğinin, belki kendisi de farkında değildi. Bu, tabi ki kaptan MS Dhoni'nin bir başka hamlesiydi;normalde, üçüncü sırada Rahul Dravid ya da Sachin Tendulkar'ın gelmesi beklenirdi. Fakat diğer kaptan, Ricky Ponting, serinin bu maçında da kararlarıyla tartışıldı. Hele hele, Nathan Hauritz'in ilk 10 over içinde görevlendirilmesi, twitter'dan tepkisini dile getiren efsane leg break atıcı Shane Warne'ı da kızdırmıştı. Nitekim Pujara, Hauritz'in overında 11 koşu yapıp, adeta maça ısındı. Hindistan, Murali Vijay'in de katkılarıyla, yemek arasına 73/1'le girdi. Bu özetle 'Çok iyi' demekti. Aradan sonra Peter George ve Watson'la başlayan bir atış bölümüne girildi. Avustralya koşu vermiyordu ama, wicketları nasıl alacaktı, fielding yerleşimi de çok atak değildi. Derken Watson, Vijay'i gönderdi. Onun kazandırdığı 37, böyle bir durumda gayet olumluydu. Bir önceki devrede, Avustralya'nın baş etmekte çok zorlandığı Sachin Tendulkar'daydı sıra. Onun oyuna girişi, Avustralyalıların ve onları destekleyenlerin de işkencesi olacaktı adeta. Test takımına alışma sürecinde, Avustralya'yı bir hayli zorlayan Pujara, half century'e ulaştıktan sonra 72'ye gelip, Hauritz tarafından dışarı alındığında, Hindistan yolun büyük kısmını tamamlamış, 146/3'e gelmişti.

Okcan Basat, dünkü yazısında Matador'un boğaya sapladığı bıçaktan bahsetti. Avustralya'nın hali, bana da 'Er Ryan'ı Kurtarmak' isimli filmdeki bir sahneyi hatırlattı. Hindistan, Avustralya'ya bıçağı yavaş yavaş yaklaştırıyordu ve Ponting'le arkadaşları bunu durduracak güçte gözükmüyordu. Nitekim de durduramadılar. Ustaların sırası gelmişti. Rahul Dravid ve Sachin Tendulkar, sakin sakin, Hindistan'ı zafere ulaştıran vuruşları yaptılar. Bundan sonrası, gelsin istatistikler...Hindistan'ın Bangalore'da, 1995'teki Yeni Zelanda serisi sonrasındaki ilk Test galibiyeti, Avustralya'nın 1982'de, üç maçla yenildiği Pakistan serisinin ardından, maç kazanamadan ayrıldığı ilk Test serisi. Maçın adamıysa, tabi ki Sachin Tendulkar'dı. Bundan sonra gözler, 17 Ekim Pazar günü başlayacak ODI serisine çevrilecek. Hindistan orada, Tendulkar, Harbhajan, Zaheer, Ohja gibi isimleri dinlendirecek, Sehwag, Gambhir ve Sharma'nın da sakatlığı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder