16 Ekim 2010 Cumartesi

Hindistan-Avustralya, 1.ODI, 17 Ekim 2010, Nehru Stadium, Kochi

Hindistan: Test serisinin verdiği moralle seriye başlayan Hindistan, genç ancak umut vaat eden oyuncularını bu seride bir kez daha görme şansı bulacak. IPL’de yıldızı parlayan ve yerel ligde de sezona iyi başlayan Ravichandran Ashwin ve Shikhar Dhawan dikkat edilecek oyuncuların başında geliyorlar. Test kadrosundaki yerini Suresh Raina’ya kaptıran Yuvraj Singh, bu sefer Raina ile aynı takımda mücadele edecek. 3 hızlı atıcıyla mücadele etmesi beklenen Hindistan’ın galibiyet şansı bu üçlünün Avustralyalıları ne kadar zorlayacağıyla doğru orantılı. Eğer bu üçlü ilk 15-20 overda 3 ve üzeri wicket alırlarsa Hindistan’ın galibiyet yolu açılacaktır.

Muhtemel Kadro: Murali Vijay, Shikhar Dhawan, Suresh Raina, Yuvraj Singh, Virat Kohli, MS Dhoni, Ravindra Jadeja, Ravichandran Ashwin, Praveen Kumar, Ashish Nehra, Munaf Patel

Avustralya: Kaptan Ricky Ponting’den geçici olarak görevi devralan ve geleceğin kaptanı gözüyle bakılan Michael Clarke, facia gibi geçen Test serisinden sonra (4 inningde toplam 35 koşu alabildi) artık kendini kanıtlamak ve öne çıkmak zorunda. İleride boşalacak Test takımının kadrosunda yer bulmak isteyen Cameron White ve Callum Ferguson için de bu maçlardaki performanslar belirleyici olabilir. Spinner olarak zor günler geçiren Nathan Hauritz’in yerine bu maçta Steven Smith’in oynaması bekleniyor. Avustralya’nın ODI kadrosu Hindistan’a göre biraz daha esnek ve taktiksel varyasyonlara daha uygun olduğundan bu maçta all rounder ağırlıklı bir kadro kullanmaları bekleniyor.

Muhtemel Kadro: David Warner, Tim Paine, Michael Clarke, Callum Ferguson, Michael Hussey, Shaun Marsh, Cameron White, Steven Smith, James Hopes, Clint McKay, Doug Bollinger

Nehru Stadium, Kochi: Aynı zamanda futbol takımına da ev sahipliği yapan bu stadyum vurucular için cennet sayılabilecek bir yer. Yüksek skorlu maçların sıklıkla görüldüğü stadyumda en son ODI maçı yine bu iki takım arasında 2007’de oynanmıştı. Ne yazık ki hava bu sıralar Kochi’de sürekli yağmurlu olduğundan wicketın nasıl davranacağı da belirsizliğini koruyor. Avustralya henüz burada hiç antrenman yapamadı ve yağmur oyuncularda bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder