30 Ekim 2010 Cumartesi

Pakistan-Güney Afrika ODI Serisi, 2. Maç Güney Afrika 8 wicket farkla kazandı

Pakistan 203  (Khan 51, Hafeez 68, Tsotsobe 4/27)   Güney Afrika 207 (Kallis 66*, De Villiers 51, Ajmal 2/42)


Twenty20'lerde fazla zorlanmayan Güney Afrika'nın, Birleşik Arap Emirliklerindeki yeni sınavı, tek günlük maçlardı. Pakistansa ODI'larda en son, İngiltere'yi zor bir dönemde geçmiş ama 'Nasılmış bakalım' dercesine , İngiltere hakkında çıkardıkları şike dedikodularıyla zor duruma düşmüş neredeyse galibiyete bile sevinememişlerdi.

Üçüncü kez üst üste para atışını kazanan Pakistan hücum takımı olmayı seçti. -Nedendir bilinmez - sürgündeki Younis Khan, takıma dönmüştü.

Maça başlarken Güney Afrika kadrosu, oyunu iki uzman vurucu yönünde kullanmıştı. Son Twenty20'lerde parlayan Rusty Theron, bu maçta Colin Ingram ya da David Miller'dan birinin yerine oynayamıyordu.

Neyse ki neredeyse Theron'dan biraz daha önce milli takıma çağırılan Lonwabo Tsotsobe, birkaç gün önceki başarılı oyunlarından birini tekrarladı. Hatta Warriors'lu oyuncu bununla da kalmadı ve 4/27'yle kariyerinin en başarılı savunma devresini geçirdi. Kritik anda aldığı wicketlara bakılırsa, özellikle sonlara doğru, Misbah'la Afridi'yi aynı overda göndermesi önemliydi. 140/1'e ulaşan Pakistan 167/5'e razı gelmek zorunda kalmıştı. Bu sürede en olumlu performans, 7 tane 4'le 68'i bulan Muhammed Hafeez'dan gelmişti. Ama onun da kuyusu yine bir falsolu atıcı, Botha tarafından kazıldı.

Pakistan'ın devre ortasına doğru toparlanmasında faydası bulunan orta-üst sıradaki oyunculardan Younis Khan da, uzun süredir milli formayla oynamamasına rağmen half century'i yapıp, hücumda kayda değer bir rahatlama sağladı.

Son dönemde sağlığından pek memnun olmayan Jacques Kallis, atışlarda kullanılmazken, etkili olması beklenen spinnerlardan  Johan Botha, biri tartışmalı olmakla beraber iki wicket birden aldı. Younis Khan direnişinin kırılması maçın gidişatına etki etti.

 Misbah'tan sonra 10 yapan tek oyuncunun, ilk ODI maçına çıkan wicketkeeper Zulqarnain Haider olması, Pakistan'ın hücum yönündeki zafiyeti kanıtlar gibiydi.

İlk yarıyı yine hayal kırıklığıyla bitiren Pakistan'ın, tüm vurucularını kaybetmek pahasına  ulaştığı skor 203'tü.

Daha önce de düşük skora ulaşılan devrelerle karşılaşmıştık Twenty20 serilerinde. Fakat Pakistan, orada, hiç olmazsa bazı anlarda az da olsa umutlanabilmişti. Bu kez değil.

Çöl sıcağında devreyi açan Greame Smith ve Hashim Amla, zaten gerekeni yapmayı hazır neferlerdi. Yalnız Pakistan'da hızlı atıcı kısmı büyük sıkıntı yaşıyor ve şike iddiaları yüzünden forma giyemeyen Muhammed Amir'in milli takımdaki eksikliği ileride çok hissedilecekmiş gibi gözüküyordu.

Greame Smith'in eline gelen topla  sakatlanmasıp çıkmasından sonra 50/0'a ulaşan Güney Afrika, yeni bir galibiyet için gerekli adımı atmıştı. Tabi Shoaib Akhtar'ın kaydettiği no-ball'da ayak, biraz abartılı şekilde önde kalınca, 'İnsanın kendi kendine yeni bir şike iddiası gelir mi?' diye evhamlanmasına neden oldu.

Pakistan'ın ilk wicketı alması, 13 over sürdü. Üstelik Hashim Amla'yı çıkaran Saed Ajmal, wicket alabilen tek Pakistan'lı olacaktı. Twenty20'lerde ekibin boynunu büken, hücum performansıydı. Bu kezse hiçbir şey yapamadılar.

Maç, sonunda 66'ya ulaşan Jacques Kallis için de güzel bir geri dönüş, birkaç maçtır fazla sayı üretemeyen AB de Villiers için de 51'le  moral oldu. Takibi Kallis'in de bir ara krampla yerlerde kıvrandığını hatırlatalım.

Güney Afrika, 203'ü geçtiğinde daha gönderilecek 63 top vardı. Netice itibariyle Pakistan'ın başına gelen şey, ağır bir yenilgiydi. Serinin bir sonraki buluşması yarın gerçeklecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder