17 Ekim 2010 Pazar

Güney Afrika-Zimbabwe 2.ODI, Güney Afrika 8 wicket farkla kazandı

Güney Afrika 273/2 (39 overs, Amla 110, de Villiers 101, Masakazda 1/63), Zimbabwe 268 ( Taibu 78, Taylor 32, Theron 5/44 )

Zimbabwe, Güney Afrika'dan galibiyet çıkamayarak veda etti turuna. 2. ODI, Potchefstroom'da oynanıyordu ve Zimbabwe para atışını kazanıp hücum yapmayı tercih etti. Güney Afrika'da sakatlığından ötürü dinlendirilen Johan Botha'nın yerini Robin Peterson almıştı. Zimbabwe ise açılış vurucularından Hamilton Masakadza'yı kadrodan çıkarıp Keith Dabengwa'yı vurucu ekibe dahil etti. Çok iyi maçlar çıkaramayan Chris Mpofu yerini Craig Ervin'e bırakmıştı.

Güney Afrika'nın bowling powerplay'deki karnesi, Charl Langeveldt dışında fena değildi. Bu bölümde kullanılan üç hızlı atıcıdan Lonwabo Tsotsobe ve sonlara doğru da Wayne Parnell, wicket alamasalar da, rakibi 59/0'da tuttular. Güney Afrika'nın çıkartmaya en hevesli olduğu vurucunun, Brendan Taylor'ın wicketını, tabi ki taze ODI oyuncusu Rusty Theron aldı. Theron'un Twenty20'lerdeki olumlu maçlarından sonra tek günlüklerde de kendisini gösterdiğini söyleyebiliriz. Theron, Greame Smith'in yedekte bekleyen hızlı atıcı silahıydı ve oyuna başlayışı, gidişatta fark yarattı. Theron aynı(12.)over içerisinde Sean Williams'ı da dışarı gönderdi.

Bu ani saldırıdan sonra Wayne Parnell, Zimbabwe'nin bir başka büyük silahı Chamu Chibhahba'yı yüksek zıplayan bir topla yendi. Koşu verilmeyen bu overdan sonra Zimbabwe, 60/2'de kalmıştı.

Umutlar wicketkeeper batsman Taibu üzerine yoğunlaşmıştı;o da oyuna çabuk ısınmayı başardı. Güney Afrika'ysa, yavaş yavaş spinnerları devreye sokmaya başladı. 20. overdan sonra asıl falsolu atış atağı başladı. Robin Petersen ve offspinner JP Duminy kullanıldı. Nitekim wicket alması genellikle pahalıya mal olan Duminy, 6 yıllık aradan sonra uluslararası kariyerine yeniden dönen Grant Flower'ı dışarı gönderdi. Wicketlar hızlı gelmiş sayılırdı ama Güney Afrika Zimbabwe'nin 5-6 koşu almasını da engelleyemiyordu. Nitekim ilerleyen dakikalarda atıcıların ekonomi istatistiği yükseldi; Taibu, 35. overda halfcentury'i aşmış vaziyette, takımı 174/5'e getirdi. Fakat Theron, Chigumbura'yı çıkardıktan sonra Zimbabwe'nin hızı kesildi. Devre 268 ve all out'la bitmişti. Aslında bu, fena bir skor değildi.

Ne var ki Zimbabwe atıcı kadrosu, en azından bu zeminde, Güney Afrika'yı durdurabilecek güce sahip değildi belli ki. Zimbabwe, bowling powerplay'e, Shingirai Masakadza ve offspinner Prosper Utseya'yla oluşturduğu bir ikiliyle girdi. Bu ortaklık başlarda tutsa da, 9.ve 10. overlarda verilen 4 FOUR ve 1 SIX'in yükü ağırdı. Güney Afrika, iki wicket kaybından birinde, Greame Smith'i 35'te yitirse de, Haşim Amla ve AB de Villers'in kurduğu ortaklık oldukça yeterliydi. Zimbabwe de ne leg break Greame Cremer, ne orta hızlı Chamu Chibhabha, ne de 39 yaşındaki sol elli yavaş atıcı Grant Flower, komşunun süratini kesemedi. Daha 66 top varken, galibiyet ve serilerin 2-0'lık sonucu, Güney Afrika'ya geldi. Amla ve De Villers, ayrı ayrı centurylere(100'lere) imza atıp, aynı zamanda Güney Afrika'nın Aussie Rules takımına evsahipliği yapan bu stadyumun batsman dostu olduğunu gösterdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder