8 Ekim 2010 Cuma

Hindistan-Avustralya, 2.Test, 09-13 Ekim 2010, Chinnaswamy Stadium, Bangalore

Hindistan: Son maçta aldıkları muhteşem galibiyetin etkisiyle bir numarayı hak ettiklerini kanıtlamanın gururu birleşince Hindistan bambaşka bir havaya bürünmüş durumda. Unutulmaz maçın kahramanı VVS Laxman oynayacak durumda ancak Ishant Sharma ve Gautam Gambhir oynamayacaklar. Murali Vijay iyi geçirdiği CLT20’den sonra Test takımında yeniden şans buldu ve bunu iyi kullanmak isteyecektir. Hızlı atıcılardan Sharma’nın yerini alacak isim olan Sreesanth ise sık aralıklarla kesilen Test kariyerine bir kez daha sıkı sıkıya sarılmak zorunda. Özellikle Zaheer Khan’ın artan formu ile birlikte Sreesanth da vites yükseltmek zorunda olduğunun bilincinde.
Muhtemel Kadro: Murali Vijay, Virender Sehwag, Rahul Dravid, Sachin Tendulkar, VVS Laxman, Suresh Raina, MS Dhoni, Harbhajan Singh, Zaheer Khan, Sree Sreesanth, Pragyan Ojha


Avustralya: Ellerineki maçı vererek tarihe geçen Avustralya bu ayıbını öretmek için mutlaka kazanmak zorunda. Kaptan oalrak Ponting de Hindistan’daki ilk test galibiyetini hedefliyor. Eğer Avustralya bu seriyi kaybederse ICC Test sıralamasında 5. sıraya inecek ve İngiltere’nin altında kalacak. Bu da onlar için ayrı bir utanç kaynağı olarak yaklaşan Ashes serisi öncesi büyük bir darbe olacak. İlk maçta sakatlanan Doug Bollinger’ın oynaması beklenmiyor. O yüzden Peter George ilk test maçına çıkacak. Bir önemli sorun da Marcus North ve Nathan Hauritz’in gelecekleri. Kendilerini kurtarmak için bu maçta mutlaka bir şeyler ortaya koymak zorundalar.
Muhtemel Kadro: Shane Watson, Simon Katich, Ricky Ponting, Michael Clarke, Michael Hussey, Marcus North, Tim Paine, Mitchell Johnson, Nathan Hauritz, Ben Hilfenhaus, Peter George

Chinnaswamy: Hindistan’ın en eski stadyumlarından birisi olan Chinnaswamy, 42000 kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük stadlarından birisi. Genelde Hindistan’a pek şans getirmeyen bu stadyumda misafir takımlar ve oyuncuları tarihlerinin büyük başarılarına imza attılar. Hindistan burada son galibiyetini 1995 yılında kazanırken o yıldan sonra oynadığı 7 maçın dördünü kaybetti. İki takım arasında 2008 yılındaki seride burada oynanan maç berabere bitmişti. Genel olarak daha çok vurucuların başarılı olduğu bu sahada son döenmde yağan yağmurların da etkisiyle wicketta biraz nemin olması ve havanın kapalı olması ilk 2 gün atıcılara yardımcı olacaktır. O yüzden ilk gün kurada bir sürpriz yaşanabilir ve kazanan takım atıcı olmayı seçebilir.

Serinin Önceki Maçı

Hindistan-Avustralya, 1.Test,  Puncab CA Stadium, Chandigarh, Mohali

Avustralya 428 (Watson 126, Paine 92, Z.Khan 5/94) & 192 (Watson 56, Katich 37, I.Sharma 3/34)
Hindistan 405 (Tendulkar 98, Raina 86, Johnson 5/64) & 216/9 (Laxman 73*, Tendulkar 38, Hilfenhaus 4/57)

Hindistan 1 wicket ile kazandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder