8 Ekim 2010 Cuma

T20 Serisi 1.Maç: Güney Afrika-Zimbabwe

Twenty20 dünyasına yeniden döndüğümüzde karşımıza Güney Afrika-Zimbabwe maçı çıktı. Zimbabwe, son Dünya Kupası'ndan sonra ortaya koyduğu birkaç performansla izleyicileri eğlendirmişti. Güney Afrika'ysa, kadrosunda Colin Ingram ve Rusty Theron gibi iki yeni oyuncuyu T20 dünyasına kazandırmış, değişen bir ekiple karşımıza çıkmıştı.

Güney Afrika'nın maça iyi başladığını söyleyebiliriz. Powerplay bölümü, Morne Morkel, ,Wayne Parnell, Rusty Theron ve Ryan Mclaren'in hızlı atışlarıyla geçildi. CLT20'de final oynayan Warriors takımından Juan Theron, maça oldukça iyi girdi. Bu dörtlüden en vasatı, Ryan Mclaren'dı. Diğer tarafta, Zimbabwe de, özellikle Hamilton Masakadza'nın iyi savunmasıyla beraber kazandırdığı sayılarla, uzun overlar boyunca wicket kaybetmedi. Diğer açılış vurucusu Brendan Taylor, çabucak çıktı ama yerine giren Chamu Chibhabha, çok çabuk şekilde sayılara ulaşıp vurucu sırasında, arkasındakileri rahatlattı. Fakat Güney Afrika'nın yaptığı iyi fielding de, maçı izlemeyi keyifli kılan faktörler arasındaydı. İlk 6 overdaki en önemli gelişme, belki de Morne Morkel'ın, topun peşinde koşmaya çalışırken sakatlanmasıydı. Morkel'in durumu ciddi gözüküyordu ve sahadan ayrıldı. Güney Afrika kaptanı Johan Botha, falsolu atıcılara geçildiği bölümlerde yine sahneye çıktı ve Zimbabwe'yi bir ölçüde kontrol altında tuttu. Diğer bir spinner Nicky Boje, sakatlığı yüzünden oynayamayanlardan biriydi ve izleyiciler arasında piknik yaparken göründü. Fakat belki biraz da özlendi çünkü off spinner olarak kullanılan JP Duminy, Zimbabwe'ye FOUR'larla birlikte moral veren adam oldu. Genellikle, pek de T20 tecrübesine sahip olmayan oyunculardan kurulu Güney Afrika -ki bunların arasında, sakatlığı bulunan wicketkeeper Mark Boucher'un yerine oynayan Heino Kuhn da vardı- T20 formatının doğası gereği, erken wicket alamadığı için, devrenin sonlarına doğru zorlanmaya başladı. Chibaba'dan sonra Elton Chigumbura ardından da Charles Coventry ve Keith Dabengwa oyunda fazla kalamadılar ama üzerlerinde baskı olmadığı için, sopalarını cesurca savurup takımı 168'e ulaştırdılar.

İkinci devredeyse, Güney Afrika daha işin başından kontrolü ele geçirdi. Kaptanlığı Botha'ya devreden Greame Smith, epeydir iyi maçlar çıkaramayan Loots Bosman'la oluştuduğu başlangıç ikilisiyle takımını çok rahatlatacak bir platform inşa etti. Powerplay'i korkunç geçiren Zimbabwe'de, rakibe boundary vermeyen atıcı yoktu. 6 overın ardından Güney Afrika 78'e ulaşmayı başarmıştı bile. İş spinnerlara düştü ve leg break atan Greame Cremer, adaşı Smith'i dışarı gönderip direnişi başlattı. Bunun üzerinden fazla süre geçmeden, taze milli oyuncu Colin Ingram da Prosper Utseya'nın atışıyla dışarı çıkınca hafif süreli bir durgunluk sürecine girildi. Ne var ki, aslında iş işten geçmişti; Miller ve JP Duminy ikilisi, araya serpiştirdikleri dörtlerle, takımı 16 overda galibiyete ulaştırdı. Güney Afrika'da Greame Smith, Loots Bosman 33, JP Duminy 35 ve David Miller da 36 yaptı.

Serinin ikinci maçı, Pazar günü oynanacak ve TSİ 15:30'da başlayacak. İnternetten maçı takip etmek isteyenler, myp2p.eu'dan faydalanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder