21 Ekim 2010 Perşembe

Hindistan-Avustralya, 2.ODI , Avustralya 289/3, Hindistan 292/5, Hindistan 5 wicket farkla kazandı ( 7 top kala)

Hindistan 292/5(Kohli 118, Raina 71*, McKay 3/55) Avustralya 289/3(Clarke 111*,White 89*,Hussey 69, Ashwin 1/34)

İlk ODI'ın yağmur yüzünden oynanamamasından sonra bugün gözler Visakhapatnam'daydı. Neyseki iyi haberler, gün geceden geldi; hava açıyordu, maç oynanabilecekti. Para atışı yapıldı ve büyük sürpriz: Hindistan kaptanı MS Dhoni kazandı. ( Bkz. Dhoni ve Piyango Bileti http://kriketsever.blogspot.com/2010/10/hindistan-avustralya-2test-1gun.html) Shikar Dhawan ve Saurah Tiwary gibi oyuncuların ilk, Vinay Kumar ve Ravichandran Ashwin gibi oyuncuların ikinci ODI maçına çıktığı günde, kağıt üzerinde tecrübesiz bir kadroya sahipmiş gibi gözüken Hindistan, savunma yapmayı seçti. Şu ana dek sadece bir tek uluslararası maç oynanan wicketın ne yapacağı merakla bekleniyordu. Sıcak hava vuruculara yarar gibi gözüküyor ancak yüksek nem oranı, ikinci devrede atış yapacak takımın, yani Avustralya'nın avantaj kazanmasını sağlayabilirdi.

Test maçlarındaki yenilgilerden sonra ODI takımında yeniliklere giden Avustralya, sol elli hızlı atıcı Mitchell Starc ve daha yavaş atışlarla rakibi yanıltabilen, John Hastings'e şans tanımıştı. Ancak başlangıç vurucusu seçimi içerisine giremeyen David Warner, 12. adamdı.

Baskı altındaki kaptan Micheal Clark'ın bu kararından sonra Hindistan hızlı atıcıları, Avustralya açıcılarını test etmeye başladılar. Genellikle istikrarsız grafik çizen Ashish Nehra, bu sefer iyi başladı. Shaun Marsh'ın, tek bir koşu bile alamadan, 4. overda çıkması bunu gösteriyordu. Ardından wicketkeeper-batsman Tim Paine, Nehra'nın ikinci kurbanı oldu. Avustralya çok yavaş koşu alıyordu, hatta durma noktasına gelen trafik gibi desek de yeridir. Yeni, biraz daha açık renkli mavi içeren Hindistan forması tartışıladursun, evsahibi ilk 10 overı iyi geçirmişti. Sonuç: 30/2.

Fakat Micheal Hussey ve Micheal Clark gibi bir ikiliyi çıkarmak o kadar da kolay değildi. Nitekim, ortaklık çok uzun süre boyunca devam etti ve bitene kadar, Avustralya'yı 160/3'e taşıdı. Ne var ki ikili, oldukça yavaş ilerledi. Falsolu atışlar için Ashwin, Yuvraj Singh, hatta Suresh Raina'nın kullanıldığı devre ortası bölümlerde over başına 3-4 bazen de 5 koşu alınabiliyordu. Bu, Clarke'ın ve de Hussey'nin genellikle ortaya koyduğu profilin bir yansımasıydı.

31. overdaki run out şansı, Shikar Dhawan tarafından kaçırıldı. Fakat maç içindeki ikinci LBW wicket itirazı, bu kez olumlu sonuç verdi ve Mr. Cricket lakaplı Hussey oyun dışı kaldı. Oldukça dengeli ortaklıkta Hussey, Ashwin tarafından çıkarıldığında 69'daydı. Clarke'sa 70'e varmıştı. Bir sonraki vurucu, hayal kırıklığıya geçirdiği Şampiyonlar Ligi'nden sonra karşımıza çıkan Cameron White oldu. Eski Victoria kaptanı, batting powerplaylerin de yardımıyla son 10 overı çok iyi geçirdi. Özellikle Vinay Kumar'ın atışlarında elde edilen 4 ve 6 koşuluk vuruşlar, Avustralya'yı bir anda 289'a ulaştırdı. White, son 24 toptan 70 koşu elde etmişti. Tabi ileride Test takımı kaptanlığı için ismi şu günlerde çok sık anılan Micheal Clarke, 111'le güven tazeledi, her iki anlamda da.

Her ne kadar bu geri dönüş, Hindistan'ın işinin o kadar da kolay olmadığını gösterse de, wicketın karakteri konusunda da bir fikir veriyor olabilirdi. 'IPL ve Şampiyonlar Ligi' kahramanlarından Shikar Dhawan, Clint McKay'in ilk overında kendini dışarıda buluverdi.Aynı McKay, ilk 10 over bitmeden, diğer açılış vurucusu Murali Vijay'i de, ilkinden daha sıradan bir atışla avladı. Ardından gelen atıcılardan John Hastings de Mitchell Starc da Hindistan'ın hızlanmasını, en azından ilk 10-15 overda engelledi. Fakat Yuvraj Singh'in oyuna girmesiyle birlikte over başına alınan koşular artmaya başladı. Test maçlarının tartışılan adamı Nathan Hauritz ve leg break atan Steven Smith'i beraber izleme şansını bulan kriketseverler Bangalore'u, Şampiyonlar Ligi'nde tek başına sırtlamak zorunda kalan Virat Kohli'nin, bir güzel şovuyla daha karşılaştılar. Hindistan ve Avustralya'nın devreleri benzerdi;erken kaybedilen iki wicket, ardından gelen uzun süreli ortaklıklar. Ne var ki Hindistan'ın koşu oranı daha yüksekti.
Son overlara girilmeden önce, özellikle James Hopes ve maçı 3 wicketla bitiren Clint McKay'in Suresh Raina'ya verdiği koşular, evsahibini avantajlı kılmışı. O arada Hauritz'in düşürdüğü topla üzülen Avustralya, John Hastings'in 44. overda hem Kohli, hem de kaptan Dhoni'yi göndermesiyle yeniden umutlandı.Fakat ODI maçlarının rekortmen vurucusu Raina'yı durduramadı. Tiwary'se, kariyerindeki ilk ODI maçını, iki FOUR'la bitirip takımı galibiyete ulaştıran adam olarak tamamlayacaktı. Böylece Avustralya, Hindistan turunda yine galibiyetsiz kaldı. Bir sonraki buluşma, 24 Ekim'de, Margao'da gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder