26 Ekim 2010 Salı

Pakistan-Güney Afrika Twenty20 Serisi: Güney Afrika 6 wicket farkla kazandı

Pakistan 119(Misbah ul-Haq 27*,Afridi 25, Tsotsobe 3/26), Güney Afrika 120(Ingram 46*, Duminy 41,Ajmal 1/18)

Kriketseverler klasik bir Twenty20 mücadelesine şahit oldular yine. Erken giden wicketlar, beklenmedik anda hızlanan hücum takımları ve son 5 overda yaşanan heyecan.

Ne var ki Güney Afrika, Zimbabwe karşısında gitgide daha da iyiye götürdüğü atış performansının yardımıyla, Twenty20'lerde başlattığı seriyi sürdürdü.

Her iki tarafa da faydası dokunabilecek, özellikle batsmanlara yarar sağlayacak bir zemin olduğundan bahsediliyordu maçtan önce. Birleşik Arap Emirlikleri 'Emirliği' Abu Dhabi'deki yoğun nem oranı, oyuncuların kısa sürede kan ter içinde kalmasıyla kendini belli ederken, wicketın üzerine gezme şansı bulan yorumcular, hızlı atcıların da buradan bir şeyler çıkarabileceğini öngörmüşlerdi. Pek yanılmamışlardı aslında.

Para atışını kazanan Pakistan takımı, son dönemde oturtmakta zorlandığı açılış ikilisini bu kez Shahzaib Hasan ve Imran Ferhat'la oluşturmuştu. Pek fayda getirdiği söylenemez. Tabi Güney Afrika'da  Morkel kardeşlerin  ilk 5 overda verdiği anormal sayıdaki extrayla beraber yakaladığı rüzgarı iyi değerlendiren konuk ekip, bahsettiğim ikiliden 10'u geçen olmasa da, özellikle Muhammed Hafeez'ın hızlı başlangıcı sayesinde başlangıcın niteliğini 'iyi'ye çevirdi. Şampiyonlar Ligi'nde giydiği Bangalore formasıyla, yakalayış yapacağım derken sırtüstü düşüp sırtından  sakatlanan Dale Steyn iyileşmiş gözüküyordu ama bu maçta oynamadı. Eline geçirdiği fırsatı olumlu kullanmak da Lonwabo Tsotsobe'ye kaldı. Tsotsobe, ilk iki wicketı alan hızlı atıcıydı.

Güney Afrika'nın, bir başka yeni hızlı atıcı Rusty Theron'u kullanmak konusunda ilginç yaklaşımları var. Warriors'lu oyuncu bu kez de powerplayden hemen sonra, gayet iyi bir overla karşımıza çıktı. Ardından da sahneyi kaptanı Botha'ya bıraktı. Zaten ilk yarının kaderini belirleyen de o oldu. Powerplay'i 42/3'te bitiren Pakistan, 10 over sonunda 77/4'te kaldı. Shahid Afridi'nin kulağını çeken Pakistan kriket kurulunun yeni kaptanı Test Misbah-ul-Haq ya da 2010 yılınının T20'lerdeki en skorer oyuncusu Umar Akmal'la birlikte, İngiltere testlerinin-bahis skandalı patlamadan ve eli kırılmadan önceki- kahramanı Zulqarnainan Haider de kötü gidişe çare olamadı, Botha'nın başlattığı atağın ardından Morne Morkel, Lonwabo Tsotsobe ve Rusty Theron'un bitirişiyle devre arasına büyük avantajla girdi: 119 ve tüm vurucular dışarıda.

Jacques Kallis'i dinlendiren Güney Afrika'da açılışı yapan Loots Bosman, yine mümkün olduğunca direnen adam Shoaib Akhtar'la oyuna veda etti. Hücum takımını asıl rahatsız eden, belki de, AB de Villiers'in aynı overda, dışarıda kalmasıydı. Bu, son dönemde rekorlarla pek bir sık gündeme gelen JP Duminy'le beraber, takıma henüz dahil olan David Miller'la Colin Ingram için iyi bir test izleyeceğiz demek oluyordu. Duminy bu kez half century'e de gidemedi ama Ingram ve Miller, en azından takımı galibiyete ulaştıracak oyunu sergileyebildi. Duminy'nin önemli sorumluluk alması belki de gençlerin işini kolaylaştırdı ama Saed Ajmal, Duminy'nin wicketını aldığında, skor olarak Güney Afrika avantajının büyüklüğüne rağmen, galibiyet kesin değildi. Hızlı atıcılardan Abdur Rezzaq ve Shoaib Akhtar, son 5 over başlarken çok çabuk boundary verince, Güney Afrika için rahatmış gibi gözüken bir galibiyet sonucu çıktı ortaya. Bakalım bir sonraki maçta, yeterince geçerli mazeretler göstermeden takımdan uzaklaştırılıp, işler içinden çıkılmaz hale gelince de geri çağırılan oyunculardan Younis Khan yerini alacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder