18 Ağustos 2010 Çarşamba

Triangular Series 4. Maç günü: Sri Lanka-Yeni Zelanda


Sri Lanka'nın Yeni Zelanda ve Hindistan'ı ağırladığı üçgen serilerde ikinci yarıya 19 Agustos Perşembe günü geçilecek. Sri Lanka'yla Yeni Zelanda'yı bir kez daha buluşturacak maçta kaybeden taraf, final için dezavantajlı konuma düşecek.

Sri Lanka: Sri Lanka bir önceki buluşmada Yeni Zelanda'yı, para atışını kaybetmesine rağmen devirmişti. Sonraki maçta Hindistan'a karşı bonus puan vererek kaybettiği maç, Suresh Randiv'ce gönderilen 'bilinçli' no-ball'un gölgesinde kaldı. Sehwag'a 100'ü göstermemek adına yapılan bu centilmenlik dışı hareketten sonra suçunu kabul edip özür dileyen genç off-spinner Suresh Randiv, cezasını Yeni Zelanda maçında oynamayarak çekecek. Akıl hocalığı yaptığı ileri sürülen Tillakaratne Dilshan'sa para cezasına rağmen oynuyor. Randiv'in yokluğunda Sangakkara spin departmanındaki Herath-Mendis'i beraber kullanabilir. Asya Kupası'nda takımı taşıyan Jayawardene'se Triseries'de sessizliğini koruyor. Sangakkara'nın Hindistan maçında memnun kalmadığı hücum ekibinde Perrera da denenebilir.

Muhtemel Kadro
: Kumar Sangakkara (Kaptan), Mahela Jayawardene, Tillakaratne Dilshan, Chamara Kapugedera, Nuwan Kulasekara, Lasith Malinga, Angelo Mathews, Ajantha Mendis, Rangana Herath,Thilan Samaraweera, Upul Tharanga.

Yeni Zelanda:Ekip, turnuvaya, özellikle hızlı atıcılarıyla sonuca gittiği Hindistan maçıyla girmişti. Rakibe göre daha fazla dinlenme zamanına sahip olan Kiwilerde nispeten yeni oyuncuların performansları merakla bekleniyor. Shane Bond'un yokluğunda, hızlı atıcı bölümünde özellikle Kyle Mills iyi maçlar çıkardı. İlk ODI deneyimini yaşayan Kane Williamson ilk iki ODI'ında duckla, yani sayı üretemeyerek dışarı çıkmanın sıkıntısını yaşasa da özellikle Hindistan maçında elde ettiği düşük ekonomi oranıyla aldığı wicket, Daniel Vettori'siz Yeni Zelanda'nın spin bowling ekibi için önemliydi. Vettori gibi baba olmayı bekleyen Brendan McCullum'un ve dirsek sakatlığı süren açılış vurucusu Jesse Ryder'ın yokluğundaysa kaptan Ross Taylor'la birlikte gözler, Tecrübelilerden Scott Styris de Hindistan karşısında güzel bir gösteri sunmuştu,BJ Watling'in ilk ODI performansı, bu maçta da onu açılışçılar arasına sokabilir. Gelen haberlere bakılırsa dizarkası kirişlerinden sakatlanan Jacob Oram'ın durumu da maçta oynamaya elverişli gözüküyor.
Muthemel Kadro:Ross Taylor (Kaptan), Kyle Mills, Martin Guptill, Gareth Hopkins, Nathan McCullum, Andy McKay, Jacob Oram, Scott Styris, Daryl Tuffey, BJ Watling, Kane Williamson.

Rangiri Dambulla Stadyumu:

2000'de açılan bu stadyum, geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın zaferiyle sonlanan Asya Kupası'na da ev sahipliği yapmıştı. Zaman zaman vurucular için fazla zorlayıcı olmakla eleştirilen bu wicketın sonradan eklenen ışıklandırmalarının da yeterli olup olmadığı, hatta sonradan hücuma geçen takım için büyük zorluklar yaratıp yaratmadığı ayrı bir tartışma konusu. Bu nedenle, ODI'larda para atışının çok önemli sayıldığı bir wicket olarak gözükse de istatistikler geçmişte bunun çok büyük bir eşitsizliğe yol açmadığını gösteriyor. Yine de şu ana kadar para atışını kazanan rakım hep hücum yapmayı seçti.

Önceki Maçlar:


1st Maç: Hindistan v Yeni Zelanda Dambulla - Aug 10, 2010
Yeni Zelanda 200 koşuyla kazandı.
New Zealand 288 (48.5 ov); India 88 (29.3 ov)

2nd Maç: Sri Lanka v Yeni Zelanda Dambulla - Aug 13, 2010
Sri Lanka 3 wicketla kazandı. ( 55 balls daha varken)

3rd Maç: Sri Lanka v Hindistan Dambulla - Aug 16, 2010
Hindistan 6 wicket'la kazandı. ( 93 top daha varken)
Sri Lanka 170 (46.1 ov); Hindistan 171/4 (34.3 ov)

Puan Cetveli:



Üçgen Seriler:

3 takımın aralarında yapacağı maçlardan sonra ortaya çıkacak puan durumuna göre ilk ik sırayı alan takımlar 28 Ağustos 2010 günü final maçına çıkacaklar. Üçgen serilerde
Galibiyet(Bonussuz): 4 Puan
Galibiyet(Bonuslu) : 5 Puan
Yenilgi : 0 Puan
Bonus: Eğer bir takım, diğerinin koşu oranının %25 fazlasıyla galip gelirse, bonus puan kazanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder