18 Ağustos 2010 Çarşamba

İngiltere-Pakistan, 3. Test Maçı, 1.Gün. İngiltere 233, Pakistan 48/1

İngiltere 233 (Prior 84no, Broad 48, Riaz 5/63) Pakistan 48/1 (Hameed 36no, Riaz 0no)

Londra sabahı saat 10.30. Kuru ve güneşli bir havada kura atışını kazanan İngiltere tahmin edildiği gibi önce vurucu olmayı seçtiğinde herkes Pakistan için çok uzun ve yorucu bir günün başladığını düşünüyordu. İlk overda Muhammer Amir’in atışlarında topun falsosu ve gidişi de pek umut verici değildi. Ne olduysa ilk overdan sonra oldu ve kriket tanrısı devreye girerek Pakistan’a bir iyilik yapmaya karar verdi. İkinci overda önce bulutlar güneşi kapattı, sonra Muhammed Asif’in atışında Alastair Cook wicketını kaybederek dışarıda kaldı. Sadece bir over içinde oyunun bütün gidişatı değişmeye başladı. Ardından Pakistanlı atıcıların acımasızca İngiliz vurucuları oyun dışına çıkarmaları The Oval’da sessizliği sağladı. Yemek arası geldiğinde skorbordda 70/5 yazısı görüldüğünde İngiltere’nin güvenilir ilk 5 oyuncusu dışarıda kalmış, mili takımla ilk maçını oynayan ve bu yıl yerel liginde bir inningde hiç 2’den fazla wicket yapmayan Wahab Riaz ise 3 wicket ile kariyerine muhteşem bir başlangıca imzasını koymuştu. Yemekten sonra kriket tanrısı Pakistan’a yeterince iyilik yaptığını düşünmüş olmalıydı, çünkü havadaki bulutlar dağılmış ve güneş yüzünü yeniden gösteriyordu. Bunu fırsat bilen İngiliz vurucular Matt Prior ve Stuart Broad’ın karşı saldırıya geçerek skoru 94/7’den 213/8’e getirdiklerinde İngiltere’yi oldukça güvenli bir yere getirdiler. Son 2 wicketı 20 sayı kaybederek alan Pakistan İngiltere’yi 233 sayıda tutarak ilk inninge noktayı koyduğunda onur listesinin en başında kariyerinin ilk maçında 5 wicket yapan elit sporcular arasına giren Wahab Riaz vardı.

Pakistanlı açılış vurucuları takımlarını ilk inningleri için sahaya çıktığında ilk hedefleri geri kalan overlarda wicket kaybetmeden günü kapatmaktı. Bir önceki Bangladeş ve bu serinin ilk iki maçında fırtına gibi oynayan İngiliz hızlı atıcıları karşısında zor bir görev üstlenen Yasir Hameed ve Imran Farhat ikilisi tam iyi bir platform oluşturmuşken James Anderson bu ikiliyi bozmayı ve İngiltere için kötü başlayan güne iyi bir nokta koymayı başardı. İlk günün sonunda Pakistan 48/1 ile az farkla günü daha iyi durumda kapatan takım olmayı başardı.
Yarın bizi nasıl bir gün bekliyor? Bunu cevabını vermeden önce hava tahminini incelememiz ilk şart. Bakıldığında bugünden daha az bulutlu bir gün yarın bizi bekliyor. Bu da İngiliz atıcıların Pakistanlılar kadar avantajlı şartlarda güne başlamalarını engelleyecektir. Nightswatchman olarak günün sonunda oyuna giren Wahab Riaz’ı uzaklaştırmak zor olmaz ancak muhtemelen 4. sırada oyuna girecek Salman Butt İngiltere için çok daha önemli bir tehlike oluşturuyor. İlk günün moraliyle Pakistan mutlaka İngiltere’den en az 100 sayı daha fazla yaparak 350 civarı bir sayıyı hedefleyeceklerdir. Dolayısıyla yarın Pakistan’ın maçı kazanma yönünde adım atabilmesi için en kritik gün olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder