28 Ağustos 2010 Cumartesi

Triangular Series Final: Sri Lanka Şampiyon



Evsahibi, Asya Kupası finalini kaybettiği rakibine karşı, bu kez aynı turnuvada ikinci kez zafer elde edip, şampiyonluğa ulaştı.

Geç bir saat ve halen evden uzaklardayım. Fakat 'Bu maçı şu an, şimdi yazmalıyım' dedim içimden. 'Yazı beklemez'in en güzel örneğini Okcan Basat verdi. Kendisi taa İngiltere'lere gitmişken, bizim de Dünya Basketbol Şampiyonası'nı Abdi İpekçi'den takibimiz mazeret olamazdı.

Önbakışta, para atışının öneminden bahsetmiştik. Dambulla'da iki yüzlü madeni yuvarlak, yine yapacağını yaptı ve evsahibi için döndürdü ibreyi. Kumar Sangakkara, yine hemen Mahela Jayawardena'yı ilk sıraya yerleştirdi; tarihi Hindistan galibiyetinin üzerinden 1 hafta geçmeden. Ne yaptığını çok iyi bilen Jayawardene'yle Dilshan ikilisi de, açılış partisini başlattı. İkiliden Jayawardene, Ishant Sharma'nın kısa topuna yakalandığı 20. overda, skor çoktan 121/1 olmuştu. Fakat parterni Dilshan, 'Virender Sehwag 110 yapar da ben yapamaz mıyım? ' dedi ve başardı. Toplam 12 tane FOUR ve tek SIX'le,oyundan Praveen Kumar'ın atışıyla çıkarken, 40. overa gelinmişti. İlk devrenin gerisinde de Sri Lankalı batsmanlardan Chamara Silva, bu güzel pastayı 24 koşuluk kremayla süslemeyi ihmal etmedi. Devrede Hindistan adına en düşük ekonomi yüzdesi yakalayan oyuncusu Pathel, Sangakkara ve Perrera'yı üst üste dışarı gönderdi. Dilshan'ın wicketınıysa Ishant Sharma almıştı.

Hep söylenir; Dambulla'da gece takibi zordur. Kaptan MS Dhoni, ekibini topladı ve şampiyonluk için umuda yolculuğu başlattı. Lakin deniz sakin değildi. Lasith Malinga, daha ilk overda turnuvanın en başarısız openerlarından Dinesh Karthik'i avladı. 'Tek kişilik hücum takımı' Virender Sehwag'ın sonuysa daha dramatikti. Nuwan Kulesakara, LBW itirazında bulundu. Fırsatı değerlendirmeye girişen Sehwag, leg bye kazanacağım derken, Kapudegera'nın 'direct hit'iyle sopasını 28'de bıraktı. Nedense hep de Hint okyanusunda kabaran Thisara Perrera dalgası, yeni yeni toparlanmaya çalışan Yuvraj Singh ve Virat Kohli'yi de denize düşürünce işler iyice kolaylaştı. Kaptan Dhoni, 'Gemimi bırakmam' dedi ve yanına aldığı favori tayfalarından Suresh Raina'yla beraber kürek çekmeye başladı. Fakat Raina'nın takati, Suresh Randiv'in falsolu darbesiyle 29'da kesilecekti. Dhoni inat etti ve çok uzaklarda gözüken kara parçasına doğru salladı sopasını. Ama nafile. Kaderde, takım arkadaşı Virender Sehwag'a kasten 100'ü göstermeyen Suresh Randiv'in topuyla devrilmek vardı meğer. Turnvaya, bonus alamayan tek takım olarak giren Sri Lanka,74 koşuluk bu galibiyetle Dambulla'nın nihai galibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder