28 Ağustos 2010 Cumartesi

Triangular Series Final: Sri Lanka-Hindistan

Son dönemde kriketseverlerin izlemeye doyduğu bir ikili: Sri Lanka ve Hindistan. Dambulla'da yeni bir randevu, Triangular Series'in bu seneki şampiyonunu belirleyecek.

Sri Lanka: Yeni Zelanda 'yı bonus puanı alamadan yendikten sonra, kafalarda soru işaretleriyle ortaya çıktı evsahibi. Hele hele, Suresh Randiv'in bile bile no ball attığı gerçeği gizlenemeyince, toparlanılması zor bir yıpranma sürecine girebilirdi. Ne var ki, gergin ortamı lehlerine çevirmeyi başardılar. Şimdi turnuvada bir kez, özellikle Thisara Perrera'nın 5 wicketlı kahramanlık şovuyla yendikleri, bir kez de Virender Sehwag'ı durduramadıkları için yenildikleri rakibe karşı oynayacaklar. Şu gerçek var ki, hücumları rakiplerine göre çok daha iyi durumda. Mahela Jayawardena, nisbeten yavaş başladığı serilerde git gide düzeldi ve kendisinden beklenen istikrarı ortaya koydu. Bu özelliği Tillarakatne Dilshan ve Kumar Sangakkara gibi takım arkadaşlarını da çok rahatlattı. Chamara Silva'nın son maçta ortaya koyduğu performans, final için umut vericiydi. Angelo Matthews gibi all-rounderları henüz hücum performanslarıyla gündeme gelmedi ama Thisara Perrera, bowling'de olduğu gibi, batting'de de katkı yapabilir. Eğer para atışını Hindistan kazanır da vurucu olmayı seçerse, Sri Lanka, ikinci devreyi Tharanga'yla değil de Jayawardena'yla açabilir. Kadrolarında, pek fazla değişiklik beklenmiyor.

Muhtemel Kadro: 1 Tillakaratne Dilshan, 2 Upul Tharanga, 3 Kumar Sangakkara (capt & wk), 4 Mahela Jayawardene, 5 Angelo Mathews, 6 Chamara Silva, 7 Chamara Kapugedera, 8 Thisara Perera, 9 Suraj Randiv, 10 Nuwan Kulasekara, 11 Lasith Malinga

Hindistan: Daha önce de belirttiğimiz gibi onların en büyük derdi "Hücum" oldu. Öyle gözüküyor ki Dambulla'da Virender Sehwag kazanırsa, Hindistan da kazanıyor. Hindistan turnuvada iki maç aldı. Usta vurucu birinde 99 diğerindeyse 110 yaptı. Biraz da kaptan Dhoni'nin verdiği desteği işin içine katalım fakat bu ikilinin dışındakiler, kimilerine göre vuruculara ters gelen bu wicketta yokları oynadılar. Tüm sezonu, uyanmaya çalışmakla geçiren Yuvraj Singh, hafif hafif nefes almaya başladı ama bir finalde patlama yapacak düzeye gelebildi mi? Üstelik 4. sırada hücuma katılmaya hazırlanan bir oyuncu için, başlangıç vurucuları güven verici bir ortam hazırlayabilir mi? Sehwag'ın üstüste 30'u geçtiği iki maç yok. Dinesh Karthik, orta sıralara alışık bir vurucu olarak opener olmayı yadırgıyor. Virah Kohli ya da Rohit Sharma'dan hangisinin 3.sırada olduğu, şuana dek durumda bir değişiklik yaratmadı. Twenty20'nin de yıldızlarından Suresh Raina, henüz bir maçta 10'u geçebilmiş değil. Böyle bir durumda güvenebilecekleri departman tabi ki bowling. Orada Praveen Kumar, Hindistan için serilerin en yararlı oyuncularından biri oldu. Hızlı atıcılarda Ishant Sharma, bana göre Asish Nehra'dan daha faydalıydı. Özet olarak görünen o ki, Hindistan'ın galibiyet anahtarı, yine olası bir Sehwag-Dhoni ortaklığından gelecek. Fakat cricinfo'da, hücumdaki sıkıntılara çare olarak, Rawindra Jadeja'nın yerine ekstra bir vurucu, Rohit Sharma'nın kullanılabileceği önerilmiş ki kendisinin Asya Kupası'ndaki performansına bakınca mantıklıymış gibi gözüküyor. Zaten Sehwag da, Eurosport'un haberine göre Sharma, Kohli, Raina gibi genç vuruculara güvendiğini belirtiyor.

Muhtemel Kadro: 1 Virender Sehwag, 2 Dinesh Karthik, 3 Virat Kohli, 4 Yuvraj Singh, 5 MS Dhoni (capt & wk), 6 Suresh Raina, 7 Rohit Sharma, 8 Praveen Kumar, 9 Ishant Sharma, 10 Ashish Nehra, 11 Munaf Patel

Dambulla: Mevsimsel olmayan yağmurlar, kriketseverleri yanılttı. Fakat, aradan sonra da görüldü ki genellikle batsmanlar için zorlayıcı nitelikte değerlendirilen wicket, bu etiketi hakettiğini gösterdi. Açık farkla biten maçlar da bunun istatistiksel kanıtı. Hava raporları, yarın için bulutlu/açık diyor ve bu da, büyük ihtimalle para atışını seçen takımın hücum yapmayı tercih edeceğini gösteriyor.

Tarih: Yakın zamandaki Asya Kupası gösterdi ki, grup aşamasındaki sonuçlar aldatıcı olabilir. Rangiri Dambulla'da Sri Lanka, Hindistan'ı yenerken zorlanmadı ama finalde gülen taraf, konuk ekip oldu. Her ikisinde de para atışını kazanan, maçı da galibiyetle sonlandırdı.

Özetin özeti: Maçın sonucunu belirleyecek üç önemli faktör: Hava atışı ve buna bağlı para atışı, Sri Lanka'nın hızlı atıcıları ve Hindistan'da Sehwag'ın ne yapacağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder