27 Ağustos 2010 Cuma

İngiltere-Pakistan, 4.Test, 2.Gün, İngiltere 346/7

İngiltere 346/7 (Trott 149*, Broad 125*, Amir 6/73)

Dünkü yağmur nedeniyle kısa süren bir günün ardından Lord’s kriket alanı 2.güne merhaba dediğinde güneşli bir hava güzel bir maçın ilk habercisi gibiydi. Yarım kalan dünkü overını tamamlayan Mohammad Amir’in ilk atışları herhangi bir wicketla sonuçlamasa bile topun çizgisi ve aldığı falso Pakistanlı atıcılar için umut vericiydi. Bir önceki maçtan dolayı baskı altında olan İngiliz vurucular wicketa uyum sağlamaya çalışırken Mohammad Amir’in muhteşem atışı Alastair Cook’u oyun dışında bırakırken Pakistan için ilk hedef gerçekleşmişti. Sonrasında Mohammad Asif’in overı kazasız belasız geçildiğinde Kevin Pietersen ve Jonathan Trott derin bir oh çekmişler ve önlerindeki zor günün nasıl geçeceğini düşünmeye başlamışlardı. Bütün bunlar olurken Lord’s seyircisi bir kahramanın doğuşuna tanık olacaklarından habersizdi. Mohammad Amir bir kez daha atış için geldiğine aynı over içinde hem Pietersen’i hem de Paul Collingwood’ı avladığında İngilizlr şaşkın bir şekilde skorborda bakıyorlardı. Lord’s seyircisi ise gözlerine inanamıyordu. Dünü bir wicket kaybederek 39 sayıda bitiren İngiltere bir anda sayı kazanamadan 3 wicket daha vermiş ve skor 39/4 olmuştu. Trott ise neredeyse her overda karşısında yeni bir partner buluyor ve olann bitene anlam veremiyordu. Ancak Mohammad Amir’in daha söyleyecek sözleri olduğundan habersiz tekrar toparlanmaya çalışırken Eoin Morgan da dışarıda kaldığında oyun 47/5 olmuştu. Bir önceki maçta İngiltere’yi bir utançtan kurtaran Matt Prior devreye girerek yemek arasına takımını Trott ile beraber taşıdığında skor 97/5 idi ve seansın galibi hiç kuşkusuz Pakistan olarak görülüyordu.

Yemekten sonra da devam eden Amir fırtınası son kurbanları arasına Prior ve Grame Swann’ı kattığında skor 102/7 olmuş ve İngiltere Trott’un tüm çabalarına rağmen utanç verici bir skorla karşı karşıya kalmak üzereydi. Bir an evvel İngiltere’nin tüm vurucularını dışarı çıkarmak için sabırsızlanan Pakistanlılara Stuart Broad’ın kendinden emin vuruşları engel olmaya başladığında Pakistan’ın sinirleri gerilmeye başladı ve bir ara oyundan ziyade her iki takım oyuncuları arasındaki ağız dalaşı setredilir hale geldi. İki Yeni Zelandalı hakemin zamanında müdahalesiyle olaylar yatıştıysa da Pakistan’ın ritmi bozulmaya başlamıştı. Çay arasına gelindiğide skor 185/7 olmuştu.
Krikette her ne kadar bireysel performanslar ön planda gözükse ve yıllar içinde anlatılsa da temel bir gerçek var, o da kriketin bir takım sporu olduğu. Dolayısıyla her zaman maça başlarken takım olarak bir planınız olmak zorunda bunu takımdaki her oyuncunun üzerine düşeni yapmasıyla uygulamak zorundasınız. Bunu en güzel örneklerinden birini bu maçta Pakistanlı atıcıların nasıl Amir’i yalnız bıraktıkarını görerek yaşadık. Geçen maçın kahramanı Wahab Riaz ritminden uzak, Mohammad Asif çabalarının karşılığını alamadığı için küsmüş ve Saeed Ajmal wickettan dikkate değer spin çıkaramazken Pakistan bir anda dağılmaya ve raydan çıkmaya başladı. Bundan sonra parıldayan güneşin altında tek görülen şey Trott ve Broad’ın muhteşem bir batting dersi oldu. Bir çok rekoru altüst eden bu ikili gün bittiğinde beraber 244 koşu çıkarmış, Broad kariyerinin ilk 100 koşusuna ulaşmış ve Trott yıl içinde en çok koşu yapan 2. vurucu olma ünvanını kazanmıştı. Tarihe geçen ikili Lord’s kriket sahasını terk ederken seyircilerin bu ikiliyi ayakta alkışlamaları, akşam güneşinin güzelliğiyle birleştiğine muhteşem bir günün bitişi kutlanıyordu.

Bugünün galibi ise hiç kuşkusuz İngiltere oldu. Çok zor bir durumdan toparlanıp 346/7 ile gün tamamlandığında İngiltere artık en az 400 sayıyı hedefleyip sürklase olan Pakistan’ın gün bittiğinde tüm oyuncularını oyun dışında bırakmayı amaçlayacaktır. Böyle bir moral bozucu günden sonra Pakistan’ın toparlanması hayli zor gözüküyor. Yarın acaba bugün gibi büyük sürprizlere sahne olur mu bilinmez ama Pakistan için tehlike çanlarının çaldığı bir gerçek. İngiltere bu haliyle maçı kesinlikle kaybetmeyecek bir duruma geldi ve artık Pakistan’ın baskı altındaki kırılganlığından faydalanarak seriyi galibiyetle bitirmeyi hedefleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder