22 Ağustos 2010 Pazar

Triangular Series 5.Maç Günü: Sri Lanka Finalde


Serilere Dambulla'da evsahipliği yapan Sri Lanka, özellikle ilk devredeki performansıyla Hindistan'ı bozguna uğratarak finale ulaşmayı başardı.

Final ulaşabilmek için, Sri Lanka'nın kazanması gerekiyordu ama bu kadarını da -büyük ihtimalle- onlar da beklemiyorlardı. Sri Lanka kadrosunda fazla sürprize yer yoktu. Cezası biten Suresh Randiv, Ajantha Mendis'le yer değiştirmiş, diğer spinner Rangara Herath'sa yerini orta-hızlı atıcı Thisara Perera'ya bırakmıştı. Para atışını kazanan Hindistan , bir çok takımın Dambulla'daki tercihini tekrarladı ve 'Batting'î seçti. Kaptanın pişman olması uzun sürmedi. Bir önceki buluşmanın 99'luk kahramanı Virender Sehwag, Nuwan Kulesekara'nın içe falso alan atışıyla 12 koşudayken dışarıda kaldı. Sri Lanka bundan sonrasını getirirken-kısmen Yuvraj Singh dışında- herhangi bir zorlanma yaşamadı.Singh 8.over'da oyuna girerken, Hindistan'ın ulaşabildiği sayı sadece 26'ıydı.
38'e ulaşıp, en fazla sayı üreten Singh, kötü geçen bir sezonun ve yakın zamanda atlattığı hastalığının ardından biraz olsun moral bulabildi.Singh'in ilk partneri Rohit Sharma'nın, Angelo Matthews'un döndürdüğü topu ayağıyla engelleyip 11'de çıkması kadar hayal kırıklığı yaratan bir şey varsa, o da genç yaşına rağmen Hindistan'ın ODI'lardaki tecrübelisi Suresh Raina'nın 8'de çıkmasıydı. Bu, yeni bir kahramanlık gösterisini başlatacaktı çünkü atışın sahibi Perrera, ODI kariyerinde ilk kez 'bir maçta 5 wicket' onuruna giden yola böyle girecekti. Bu turnuvada hiç kullanılmayan orta-hızlı atıcının daha sonraki kurbanları kaptan MS Dhoni, Ravindra Jadeja, Praven Kumaar ve Ishant Sharma oldular. Devre bittiğinde Hindistan yalnızca 103'e ulaşabilmişti.
20 overlık Twenty20 maçlarında bile çok düşük sayılacak bu skor, 50 over'da tabi ki Hindistan'ın havluyu attığına işaretti. Nitekim Sri Lanka, yapması gerekeni zorlanmadan başardı ve bonus puanla galibiyeti elde etti. Üstelik, normalde 3 veya 4. sırada hücuma gelen ancak bu kez 'devreyi açan' Mahela Jayawerdene'le Tillakaratne Dilshan ikilisi bozulduğunda 10. overa gelinmişti ve Sri Lanka çoktan 68'i bulmuştu. Burada Hindistan'ın hızlı atıcıları Praveen Kumar ve Asish Nehra'nın hatalı çizgi seçimleri ve topu hiç döndürememeleri Hindistan için büyük eksiydi. Atıcılar arasında dikkat çeken biri varsa, o da Ishant Sharma'ydı. Sharma aynı zamanda adeta güzel bir binanın temeliyle birinci katını çıkan ikiliyi üst üste dışarı gönderen oyuncuydu. Ama çok geç gelen bu hamlenin sonrası,Sri Lanka için çok zor değildi.
Hindistan'ın 203 top kala ve 8 wicket farkla kaybettiği maç, ODI tarihin en ağırlarından biriydi. Kalan toplar bakımından, uğranılan hezimet 1981'de Avustralya'ya karşı daha 174 top varken kaybedilen maçı gündeme getirdi.*

*: Bu istatistik, http://timesofindia.indiatimes.com/sports/cricket/series-tournaments/sri-lanka-tri-series/top-stories/Perera-fiver-guides-Sri-Lanka-into-tri-series-final/articleshow/6393365.cms adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder