25 Ağustos 2010 Çarşamba

Triangular Series 6. Maç Günü: Hindistan finalde



Sri Lanka'nin evsahibi sıfatıyla katıldığı üçgen serileri finalindeki rakibi, Yeni Zelanda'yı rahat deviren Hindistan oldu. Maçın yıldızı, 110'a ulaşan Virender Sehwag'dı.

Turnuvanın ana fikri 'istikrarsızlık' yine gündemdeki konuydu. Yeni bir 'zeminle' girilen maçta Hindistan, para atışını kazanıp, hücumu seçerken, beklendiği gibi, Rohit Sharma'nın yerine Virat Kohli'yi, 3. sıraya yerleştirmişti.Fakat mücadele, güne 'batting' konusundaki soru işaretleriyle giren Hindistan için sancılı başladı. Dinesh Karthik daha ilk overda, yerine giren Virat Kohli 8 koşu yapmışken, Yuvraj Singh ve Suresh Raina ise, kısa atışlarla yükseğe çıkan toplara hamle yapmaya çalışırken oyun dışı kaldılar. Yeniden maç kadrosuna giren Tim Southee, maç başında aldığı iki wicketla Yeni Zelanda'nın moralini yükseltti. Fakat onların asıl problemi, tıpki Sri Lanka'nınkine benziyordu. Bir maç iyi bir maç kötü performans çıkaran Virender Sehwag, 99'undan sonra, bu kez de turnuvada 100'e geçen ilk adam oldu. Hindistan over'larında bundan sonrası, belki de kendi adına, bu turnuvadaki en iyi hücum performansını çıkaran MS Dhoni'ye kaldı. Kaptansa 38'iyle Hindistan'ın 223'e ulaşmasında büyük pay sahibi oldu.

İkinci devreyse, bu turnuvada sık gördüğümüz 'hücum sıkıntısı yaşayan takımlar' filmini yeni baştan izletti bizlere. Fakat seride bu seferki farklılık, Yeni Zelanda'nın ayakta kalan hiçbir vurucu çıkaramamasıydı. Açılış departmanında denenen BJ Watling, daha iyisi beklenen Martin Guptill gibi kötü kapattı turnuvayı. Ross Taylor'ın oyuna girişi çok çabuk oldu.O da, temelsiz bir binaya kat çıkamayınca hücum takımı çaresiz kaldı. Hızlı atıcı Praveen Kumar, etkili olamadığı Sri Lanka maçından sonra güzel bir geri dönüş sundu rakip kaptanı yemledikten sonra dışarı göndererek. 4-4 ve out...Bir sonraki umut kapısı, Scott Styris'dı fakat o da Praven Kumar'ın atışında topu, sopasının iç tarafıyla çubuklara gönderince tek koşuyla dışarıda kaldı. Son şans Nathan McCullum 5'te çıkınca maçın galibi az çok belli oldu. Kyle Mills, kaydettiği 7 adet FOUR ve 3 adet SIX'le, 52 yaptı ama rekora iki kala, bu beklenmedik direnişi ve Hindistan'ın galibiyet kutlamalarını biraz geciktirişi sonlandı. Sonuç olarak Hindistan, 105 koşu farkla kazandı.

Cumartesi günkü Final maçı, tıpkı Asya Kupası maçında olduğu gibi, Hindistan ve Sri Lanka'yı buluşturacak.

photo:www.cricinfo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder