20 Ağustos 2010 Cuma

Triangular Series 4.Maç Günü: Sri Lanka-Yeni Zelanda Maçı Tamamlanamadı




Sri Lanka-Yeni Zelanda maçı, Yeni Zelanda'nın atış yapmayı seçtiği ilk devrenin 44.over'ında başlayan yağmur yüzünden tamamlanamadı, puanlar paylaşıldı.


Dün, para atışından sonra başlayan ve maçın bugüne ertelenmesine sebep olan yağmur, bugünkü maç öncesinde yerini bulutlu bir havaya bırakmıştı. Hava tahmin raporları, yağmurun er ya da geç geleceğini öngörüyordu. Her iki takımın da dünkü kadrosunda oynama yapmadan çıktığı para atışını yine, Yeni Zelanda kaptanı Ross Taylor kazandı ve söz konusu belirsizliği göz önünde bulundurarak atış yapmayı seçti.
Kyle Mills ve Daryl Tuffy'nin hızlı atışlarını 2 over boyunca sabırla karşılayan Tillarakatne Dilshan, hızlanmak için çok beklemedi ve özellikle Mills'in atış yaptığı 4.over'da 4 FOUR birden kaydetti. Upul Tharanga'yı 12 koşuyla dışarı gönderen bouncer geldiğinde, Dilshan 39'daydı.
Dilshan'ın hızına kaptan Kumar Sangakkara da ayak uydurmaya başladıktan sonra sakatlıktan iyileşen Jakob Oram'la, Scott Styris'ın overlarında rüzgar dindi. Styris, Dilshan'ı 'bowled'la dışarı gönderip 50'yi göstermedi.
Her türden binbir türlü kuş görüntüleriyle zaman zaman belgeseli andıran oyunun ilginç anlarından biri de, Sangakkara'nın koşu yapmaya çalışırken, stumpların yanında karşısında çıkan Nathan McCullum'ı'a omuzla sarsmasıydı. Her iki oyuncu da işlerini yapmaya çalışırken ve Randiv vakasından sonra ortalığın karışık olduğu bir ortamda, muhtemelen sinirleri yıpranmış olan Sangakkara'nın bu davranışı, pek de kibarca değildi ama McCullum'un da dünyanın en masum atıcısı olduğu söylenemezdi.

Sangakkara da 40'ta çıkarken, arkadaşlarının görevini devralan ve Dambulla'da iyi maçlar çıkarmayı seven Jayawardene nihayet sazı eline aldı ve bir daha da bırakmadı.
Bu serilerdeki silik görüntüsünü üzerinden atan eski kaptanın Silva'yla oluşturduğu başarılı ikili,offspinner Kane Williamson'ın tehditkar atışlarına sükunetle karşılık verip wicket kaybetmeyerek Sri Lanka'yı zafere doğru götürmeye yaklaşıyordu.
Ne var ki 43. overın sonunda kendisini gösteren yağmur, yeniden dönüşü engelledi. Damlaların düşmeye başlamasıyla birlikte coverların kapanışı, maçı anlatan spikerin deyimiyle 'askeri düzen' içerisinde, disiplinli ve çok çabuk bir şekilde gerçekleşti. Fakat aralıksız yağan yağmura karşı koymanın imkanı yoktu.
Sri Lanka'nın 203'e ulaştığı maçın yarısı dahi tamamlanamadığı için sonuçsuz kalan maçtan her iki takım da ikişer puan aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder