24 Ağustos 2010 Salı

Triangular Series 6.Maç Günü: Hindistan-Yeni Zelanda

Üçgen serilerde grup maçlarının son buluşması, yarın Yeni Zelanda ve Hindistan'ı karşı karşıya getirecek. Kazanan, evsahibi Sri Lanka'nın finaldeki rakibi olacak.

Yeni Zelanda: Şu ana dek 'hücum yapamamak' tüm takımların korkulu rüyası oldu. Yeni Zelanda da, turnuvanın geride kalan kısmında bu sorunu derinden yaşamaya aday. Kiwilerin, serilere getirdiği kadroda, hırçın çocukları Jesse Ryder, kaptan Daniel Vettori ve ikinci kaptan Brendon McCullum gibi eksiklerin bulunduğunu daha önce de belirtmiştik. Hücuma büyük destek verecek bu isimlerin boşluğunu doldurmak da özellikle Ross Taylor'a kalmıştı. Taylor ve Scott Styris, Hindistan'a karşı oynanan ve kazanılan ilk maçta çok iyi bir ikili oluşturmuş, kaybedilen wicketlarla telaşlanan takımı toparlamışlardı. Fakat istikrarsızlık, adeta turnuvanın göbek adı oldu. Mesela Yeni Zelanda'nın openerlarından BJ Watling, hücum yapabildiği tek maçta 55'e ulaşabilmişken, çok şeyler beklenen Martin Guptill, 11 sayının üzerine çıkamadı. Guptill, bir önceki maçta sakattı ama yarın açılışçı vurucular arasında yerini alacak. Böylelikle Peter Ingram büyük ihtimalle hücumda 4.sıraya, sakatlığı nükseden Jacob Oram'sa kenara çekilecek. All-rounder Oram'la beraber off-spinner Kane Williamson'ın sakatlanması, bowling'deki opsiyonları kısıtlıyor ama bu turnuvada maçları getiren hep topu döndürebilen hızlı atıcılar oldu. Büyük ihtimalle şuana dek toplam 10 overda izleyebildiğimiz Andy Mckay ya da Tim Southee'den biri sahada karşımıza çıkacak.

Muhtemel Kadro: 1 Martin Guptill, 2 BJ Watling, 3 Ross Taylor (capt), 4 Peter Ingram, 5 Scott Styris, 6 Grant Elliott, 7 Gareth Hopkins (wk), 8 Nathan McCullum, 9 Daryl Tuffey, 10 Kyle Mills, 11 Andy McKay/Tim Southee


Hindistan:Sri Lanka'ya rekor farkla kaybettikleri maç, batting'deki -aslında Twenty20 Dünya Kupası'nda da göze batan- sıkıntılarını gözler önüne serdi. Usta Virender Sehwag üst üste iyi ODI maçları çıkaramıyor. Virat Kohli veya Rohit Sharma'dan beklenen koşuların sayısı da kısıtlı. Takımın güvenilir isimlerinden kaptan MS Dhoni ve tek günlüklerin değişmezi Suresh Raina bile, oyunun kaderini değiştirecek direnişler gösteremedi. Yuvraj Singh, bu seneki görüntüsünden çok uzak değildi ama Sri Lanka maçının küçük de olsa olumlu bir noktasıydı Hindistan için. Aynı şeyleri, hızlı atıcı Ishant Sharma için de söyleyebiliriz. Praveen Kumar'la beraber, Yeni Zelanda'yı zorlayacak atıcılar arasına girebilir. Ben bu kez Rohit Sharma'nın yerine, Virat Kohli'nin oynayabileceğini düşünüyorum. Tabi genelde olduğu gibi para atışını kimin kazanacağı da 'gece takibinin' kim tarafından yapılacağını belirlemesi açısından önemli.

Muhtemel Kadro: 1 Virender Sehwag, 2 Dinesh Karthik, 3 Virat Kohli, 4 Yuvraj Singh, 5 MS Dhoni (capt & wk), 6 Suresh Raina, 7 Ravindra Jadeja, 8 Praveen Kumar, 9 Pragyan Ojha, 10 Ishant Sharma, 11 Ashish Nehra

Dambulla ve Hava Koşulları:

Atışların ve vuruşların yapıldığı 'pitch', bu maç öncesinde değiştirdi ve karakteristiğini etüd etmek takımların birkaç over'ını alabilir. Fakat cricinfo'ya değerlendirmeye yapan Hindistan kaptanı Dhoni, antrenman seansında,yarın büyük farklılıklar beklemeyediğini söyledi. Hava koşulları da yine tedirgin edici çünkü beklenen hafif bir yağmur yağışı var. Bu da Duckworth/Lewis metodunu gündeme getireceğinden para atışını kazanan takımın tercihi ilginç sonuçlar doğurabilir. Yeni Zelanda ve Sri Lanka arasındaki maç da yağmur yüzünden tamamlanamamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder