18 Ağustos 2010 Çarşamba

Hatıratma: 2006'daki Test'te Ne oldu?


Kriket tarihindeki önemli olaylardan birisi de 20 Ağustos 2006'da, The Oval'daki testte yaşanmıştır.
129 yıllık ve 1,814 maçlık Test geçmişinde ilk kez bir takım, sahadan hükmen mağlubiyetle ayrılmıştır.
Testin 4. gününe girildiğinde Pakistan ve İngiltere zorlu bir mücadele içinde, ibreyi lehlerine çevirmeye çalışmaktadırlar. Derken Umar Gül'ün, Alastair Cook'u 83'teyken lbw'da dışarı gönderirken kullandığı Reverse Swing'le olaylar gelişmeye başlar. Topun fazlaca dönüşünden şüphelenen hakemler Billy Doctrove ve Darell Hair, toplara bir göz atmaya karar verirler. Gördükleri manzaranın ardından Pakistan oyuncularının, topun şeklini bilinçli olarak 'fazlaca' etkilediklerine kanaat getirirler ki bu deplasmanda oynayan Pakistan'ı çileden çıkaracaktır. Verilen 5 koşuluk ceza ve İngiltere'ye sağlanan top seçme hakkı şöyle dursun, Pakistan oyuncuları bunu, kendi performanslarına hakaretten saymış olacaklar ki çay arasından sonra sahaya dönmeyi reddederler. Takım kaptanı İnzamam-Ul-Haq'ın çabaları bile durumu değiştirmeye yetmez. Pakistan,o gün maçtan çekilecek, galibiyet İngiltere'ye yazılacaktır.Daha sonra Pakistan Kriket Kurulu, maçın beraberlikle sonlandığını kabul ettirmeye çalışsa da zafer(?)İngiltere'de kalacaktır.

Not: Bahsi geçen Inzamam-Ul-Haq, şu sıralar büyük sıkıntıda olan Pakistan hücum departmanının başına hoca olarak atanması düşünülen ikonik oyuncudur.

Not: Geçen sene, hezimetle biten Avustralya testleri sırasında Pakistan'ın sembollerinden Shahid Afridi de topu ısırırken, yani şeklini etkilemeye çalışırken görüntülenmiş: "Bunu herkes yapıyor." demiştir. Son Dünya Kupası'nda Twenty20 takımına kaptanlık eden Afridi, test kriketinden emekli olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder