6 Şubat 2011 Pazar

Sri Lanka-West Indies, 3.ODI, Sri Lanka 277/9, West Indies 251, Sri Lanka 26 koşu farkla kazandı

Sri Lanka 277/9 (Sangakkara 75, Jayawardane 44, Benn 4/38), West Indies 251 (Darren Bravo 79, Sarwan 51, Mendis 4/46)

Serinin son maçında Sri Lanka rakibi West Indies’i bir kez daha yenerek Dünya Kupası öncesi favorilerden birisi olduğunu kanıtladı.
Bir önceki maçta oynayan 3 atıcısını dinlendirmeyi seçen Sri Lanka, vurucularının formda olduğuna emin olmak için bu departmanda fazla değişikliğe gitmemişti. West Indies’de ise doğru dürüst katkı vermeyen orta ve alt sıra vurucularının sıkıntısı fazlasıyla hissediliyor ve kupa öncesi spin bowlerlardan iyi bir performans görmek gerekiyordu. Bu düşüncelerle Colombo’da çıkılan maçta Sri Lanka kapalı hava ve yağmur ihtimali nedeniyle West Indies kurayı kazanıp atıcı olmayı seçtiğinde bir kumar oynamıştı zaten. Maça iyi başlayan Sri Lanka vurucuları hızlı bir koşu oranıyla ilerlerken hızlı atıcı Dwayne Bravo’nun etkinliği West Indies için önemliydi, ilk olarak Tillakaratne Dilshan’ın çıkması Sri Lanka’yı yavaşlatırken West Indies’in falsolu atıcısı Sulieman Benn’in iyi performansı West Indies’in galibiyet için istekli olduğunu gösteriyordu. Benn’in bir önceki maçın kahramanı Upul Tharanga’yı avlaması Sri Lanka üzerinde soğuk duş etkisi yaratırken tecrübeli Kumar Sangakkara ve Mahela Jayawardane ikilisinin yavaş ama etkili bir şekilde skoru ilerletmesini engelleyemedi. İkilinin 95 koşuluk ortaklığı ev sahibi ekibi düzlüğe çıkarırken son 10 over öncesi bu ikiliden kurtulmayı başaran West Indies geri kalan oyuncuları çabuk bir şekilde çıkararak skoru düşük tutmaya çalışıyordu. Benn bu işte de etkili olup wicketları almaya devam ederken diğer taraftan yeterli derecede ekonomik olamayan hızlı ve orta hızlı atıcıların sıkıntısını yaşadı. 22 topta 36 koşu alan Angelo Mathews takımını 277 koşuya ulaştırdı.
Zor bir görevle karşı karşıya olan West Indies’de açılış vurucusu ve eski kaptan Chris gayle’in performansı oldukça önemliydi. İlk maçta 100’ü geçen ortağı Adrian Barath ile beraber daha ilk 2 overda koşu bile alamadan dışarıda kaldıklarında West Indies için tehlike çanları çalıyordu. Son 1 yıldır iyi performanslarıyla takımda yer bulmaya başlayan Darren Bravo bir kez daha takımını sırtlarken Ramnaresh Sarwan’ın da desteğiyle Sri Lanka’ya uzun süre zor anlar yaşatmayı başardılar. İkilinin 125 koşuluk ortaklığını sona erdiren Rangana Herath, kilidi açan isim olmayı başardı. Arkasından 7 over içinde 3 wicket daha bularak istikrarsız orta sıra vurucularını dağıtmayı başaran Sri Lanka atıcıları galibiyeti getirme yolunda önemli bir adım atarken Dwayne Bravo-Carlton Baugh ikilisinin dirençli oyunu West Indies’in kolay teslim olmasını engellese de gerekli koşu oranının hayli uzağında kalan takımlarını galibiyete ulaştıracak skoru yakalayamayacakları belliydi. Son wicketları alan Ajantha mendis maça noktayı koyarken Sri Lanka’nın seriyi 2-0 kazandığını da tescilliyordu. Maçın adamı Kumar Sangakkara, serinin adamı ise Upul Tharanga seçildi.
Sri Lanka etkili performanslarıyla ev sahiplerinden birisi olduğu Dünya Kupası’nda şampiyonluk kovalayacağını kanıtladı. West Indies ise stili subcontinent wicketlarına hiç de uygun olmadığından takım olarak bir yere varmak için bazı yıldızlarının olağanüstü performansları olmadan başarılı olamayacağı izlenimini verdi. A grubuna oranla çok daha zor bir grupta oynayacak West Indies bu şekilde oynarsa gruptan çıkması zor gibi görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder