8 Şubat 2011 Salı

Dünya Kupası Takım Tanıtımı, B Grubu: Bangladeş



BANGLADEŞ

ICC ODI Sıralamasındaki Yeri: Sekizinci
Kriket Dünya Kupası Kısa Geçmişi: İlk olarak 1999’da katıldılar. 1999 ve 2003’te ilk turda elendiler. 2007’de Hindistan’ı grup maçında sürpriz bir şekilde yenerek ikinci tura çıktılar ancak daha ileri gidemediler.
Kaptan: Shakib Al Hasan
Kadro: Shakib Al Hasan, Tamim Iqbal, Abdur Razzak, Imrul Kayes, Junaid Siddique, Mahmudullah, Mohammad Ashraful, Mushfiqur Rahim, Naeem Islam, Nazmul Hossain, Raqibul Hasan, Rubel Hossain, Shafiul Islam, Shahriar Nafees, Suhrawadi Shuvo 
Yıldız Oyuncu: Shakib Al Hasan. Genç bir ekibe kaptanlık yapan Al Hasan, takımın en tecrübeli isimlerinden biri olmasını yanında üst düzeyde bir all rounder oyuncusu olarak takımda en kilit göreve sahip oyuncu. Kötü giden bir maçı tersine çevirebilecek tek isim olduğundan kaptanlığın yanında ağır bir sorumluluk daha taşıyor.
X-Faktör: Abdur Razzak. Bu yıl Bangladeş’in en istikrarlı ismiydi ve özellikle tarihi Yeni Zelanda serisi glibiyetinin baş aktörüydü. Son derece formda bir isim ve sevdiği sahalarda çok can yakacaktır.
Ne Yapabilirler: İngiltere, Hindistan ve Güney Afrika üçlüsünden birini yenebilirlerse kesin gruptan çıkacaklardır. Genç ve tecrübeli bir kadroya sahipler. Son 5 yıldır bu kupa için hazırlanıyorlar ve bu sefer bir üst tura tesadüfen değil bileklerinin hakkıyla çıkmak için çabalayacaklar. Böyle zor bir gruptan çıkıp çeyrek finale yükselmek onlar için bir başarı kabul edilmeli.  
Sonuç: Gruptan çıkmak için en az 3 galibiyet almaları gerekir, bunu da başaracak durumdalar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder