9 Şubat 2011 Çarşamba

Dünya Kupası Takım Tanıtımı, A Grubu: Kanada



KANADA

Dünya Kupası’na Nasıl Katıldılar: Elemeleri ikinci sırada bitirdiler.
Kriket Dünya Kupası Kısa Geçmişi: İlk olarak 1979’da katıldılar fakat galibiyet alamadan elendiler. 2003’te yeniden kendilerini gösterip, Bangladeş’e karşı tarihi bir zafer kazanmayı başardılar. Fakat 2007’de, Kenya’ya dahi yenilip, yine ilk turda elendiler.
Kaptan: Ashish Bagai
Kadro: Ashish Bagai,Rizwan Cheema, Harvir Baidwan, Balaji Rao, John Davison, Parth Desai, Tyson Gordon, Ruvindu Gunasekera, Jimmy Hansra, Khurram Chohan, Nitish Kumar, Henry Osinde, Hiral Patel, Zubin Surkari, Karl Whatham, Hamza Tariq
Yıldız Oyuncu: John Davison. Bir Kanadalı olmasına rağmen Avustralya’da yaşayan ve kriket eğitimini de burada alan Davison, 2003’teki Dünya Kupası’nda, kupa tarihinin en hızlı 100’üne ulaşarak büyük üne kavuşmuştu. Ne var ki Davison, takım içindeki iki arkadaşının sebepsiz yere kesilmesine anlam veremediği için huzursuzdu, takımı bıraktı ama Dünya Kupası için ikna edildi.
X-Faktör: Asish Bagai. Pek de iyi geçmeyen Dünya Kriket Ligi maçlarında takımı taşıyan isimlerin başında geliyordu. Zor zamanlarda pek çok kez ortaya çıkmayı başarıp liderlik etti; bu özelliğini Dünya Kupası’na da taşıması şart.
Ne Yapabilirler: Çok genç bir takıma sahipler. U19 kadrosundan ve kendi oyuncu yetiştirme sistemlerinden getirdikleri birçok oyuncu var. Özellikle zaman zaman battinglerinde dağılma yaşıyorlardı; fakat subcontinentta, wicketlarını korumaları daha kolay olabilir. İyimser bir hedef olarak ‘Çeyrek final’ diyorlar ancak kadronun tecrübesizliği buna izin vermeyecektir.
Sonuç: Kenya’yı yenerlerse de dünyanın en büyük sürprizini gerçekleştirmiş  olmayacak ancak bunun ötesi zor.

İstatistikleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder