9 Şubat 2011 Çarşamba

Dünya Kupası Takım Tanıtımı, B Grubu: Hollanda


HOLLANDA

Nasıl Katıldılar: 2009 Dünya Kupası eleme turnuvasına 3. olarak katılma hakkı kazandılar.
ICC ODI Sıralamasındaki Yeri: 12.
Kriket Dünya Kupası Kısa Geçmişi: İlk olarak 1996’da katıldılar, galibiyet alamadan elendiler, 2003 ve 2007’de katıldıklarında yine ilk turdan öteye gidemediler ancak birer galibiyet almayı başardılar.
Kaptan: Peter Borren
Kadro: Peter Borren, Adeel Raja, Wesley Barresi, Mudassar Bukhari, Atse Buurman, Tom Cooper, Tom de Grooth, Alexei Kervezee, Bradley Kruger, Bernard Loots, Pieter Seelaar, Eric Szwarczynski, Ryan ten Doeschate, Berend Westdijk, Bas Zuiderent
Koç:  Peter Drinnen
Yıldız Oyuncu: Ryan ten Doeschate. Güney Afrika kökenli oyuncu uzun yıllar İngiltere’de üst düzey kriket oynadı, ayrıca Güney Afrika, Zimbabwe, Yeni Zelanda ve Avustralya’da da oynamış önemli bir isim. Tüm takım içerisinde en parlak kariyere sahip ve çok tecrübeli. 2007’de de takımın kadrosundaydı ve İskoçya maçında galibiyetin mimarıydı. 
X-Faktör: Tom Cooper. Avustralyalı oyuncu, annesi Hollandalı olduğu için 2010’da milli takımda oynama hakkı kazandı. South Australia eyaletinin tek günlük ve T20 maçlarında önemli oyuncularından olan Cooper Hollanda milli takımı kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Takımın en iyi vurucularından biri olması sayesinde Hollanda’nın direnci artacaktır.
Ne Yapabilirler: Turnuvada 7 takımlı gruplardan oluşan format onları epey zorlayacaktır. Gruptan çıkmaları için sadece bir galibiyetin yeterli olmayacağı düşünülürse güçlü rakipleri geride bırakması pek olası değil. Her ne kadar vurucuların tecrübesi yüksek olsa da atıcılar içerisinde tehdit oluşturabilecek bir isme rastlamak mümkün değil. 50 overlık maçlarda bu sorunun altından kalkmak çok zor ve Hollanda bunu başarabilecek kaynaklara sahip değil.
Sonuç: Grupta alınacak bir galibiyet bile onlar için önemli bir başarı olacaktır.

İstatistikleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder