2 Şubat 2011 Çarşamba

Avustralya-İngiltere, 6.ODI, İngiltere 333/6, Avustralya 334/8, Avustralya 2 wicket ile kazandı

İngiltere 333/6 (Trott 137, Strauss 63, Tait 2/59), Avustralya 334/8 (Clarke 82, Johnson 57,  Finn 2/51)

Sydney’de oynanan 6. maç yine Avustralya’nın galibiyetiyle sonuçlandı. Oldukça çekişmeli geçen maç, ODIlerin seyir zevkini ve geleceğini sorgulayanlar için iyi bir cevap oldu.
Bu seride bir maç hariç kura atışını sürekli kazanan Andrew Strauss geleneği yine bozmadı ve İngiltere vurucu olmayı seçti. Bu serinin 3. maçı yine bu sahada poynanmış ve Avustralya galip gelmişti. O maç daha düşük skorlu bir maçtı ancak bugün İngiltere daha hazırlıklıydı. Her 2 takım da sakatlıklardan nasibini bu tur boyunca yeterince aldığından kadrolarda sürekli bir değişiklik ve rotasyon göze çarptı. Bugün İngiltere, SCG’nin gerektiği şekilde bir uzman spinner oynatmak için Michael Yardy’yi kadroya alırken Avustralya’da sakat olan Shaun Marsh’ın yerine Callum Ferguson görev aldı, sakat Xavier Doherty ise kadroya alınmamıştı. Seriyi kazanmayı garantileyen Avustralya böylece biraz daha kadro seçiminde rahat davranma şansını yakalamıştı.
İngiltere maça iyi bir başlangıç yaptı. ODI serisinde çok değişken bir performans gösteren Andrew Strauss takımına iyi liderlik ederken tartışmalı isim Matt Prior’dan yeterli destek göremedi. Seri boyunca boğaz enfeksiyonu nedeniyle düzenli oynama şansı bulamayan Mitchell Johnson, atış yaptığı ilk overda Prior’ı avlayarak İngiltere’yi tökezletse de, oyuna giren Jonathan Trott duvar gibi Avustralya’ya karşı sağlam durunca İngi,ltere yakaladığı ivmeyi korumayı başardı. Avustralya’nın hızlı atıcılarının aşamadığı Strauss-Trott bariyerini aşmayı başaran oyuncu ise Seteven Smith oldu. Strauss’un dışarıda kalmasıyla oyuna giren Kevin Pietersen yaklaşan kupa öncesi form tutmaya çalışırken Trott’a destek vererek takımına  büyük katkı sağlamış oldu. İkilinin yakaladığı koşu oranının daha da arttırmak için 5 overlık vurucu takım powerplayini erken alması ilginç bir taktik hamleydi. Bu dönemin ilk atışında Pietersen’in çıkması da İngiltere’yi yavaşlatmadı. Oyuna giren Ian Bellson 5 overa kadar dayanırken Trott da 100 koşuyu aşmayı başardı. İnningin sonlarında daha fazla risk almanın bedelini kaybettiği wicketlarla ödeyen İngiltere, Trott’un ortaya koyduğu 137 koşuluk olağanüstü performansın da etkisiyle çok iyi bir skora ulaşmayı başardı. 333’ü bulan konuk ekip serinin ikinci galibiyeti için böylece umutlandı.
Uzun süredir Sydney’de bu kadar büyük bir skoru hiçbir takım kovalamak zorunda kalmadığından Avustralya’nın galibiyet şansı pek mümkün görünmüyordu. Buna rağmen moralli ve istekli olarak inninge başlayan Avustralya, pozitif yaklaşımın meyvalarını çabuk toplamaya başladı. İlk 10 overlık zorunlu powerplay önemi boyunca İngiltere’nin 46’sına karşı 78 koşu bulan ve sadece Brad Haddin’i kaybeden ev sahibi ekip, Shaun Marsh’ın yer,ine oynayan Callum Ferguson’ın verdiği olumlu katkı sayesinde hep iyi bir koşu oranı yakalayarak oyunun içinde kalmayı başardı. Ancak 13.over içinde Watson’ın artık klasikleşmiş şekilde 50’yi geçtikten sonra oyun dışı kalması ile Avustralya’nın ilginç ve riskli bir hamlesiyle karşılaştık. Dördüncü sıra vurucusu olarak Mitchell Johnson’ı oyuna süren kaptan Clarke’ın attığı zar tuttu ve Johnson, belki de hayatının ODI performansını ortaya koyarak kazandırdığı 57 koşuyla takımının galibiyet şansını ayakta tuttu. Orta sıra vurucuları David Hussey ve Cameron White’ın yeterince hızlı koşu alamayacağı varsayımına istinaden yapılan bu hamle maçın kaderini de değiştirdi. Ferguson’ın run out olmasıyla oyuna giren kaptan Michael Clarke’ın gösterdiği 82 koşuluk performansa ilaveten diğer orta sıra vurucuları White ve Hussey’nin desteği İngiltere’yi galibiyetin eşiğine getirdi. Powerplay döneminde kısa aralıklarla gelen Hussey, White ve Smith wicketları İngiltere’yi ümitlendirse de son overda John Hastings’in 4lük vuruşuyla maçı ev sahibi ekip kazanmayı başardı. Aylardır çok iyi bir çizgi tutturan Jonathan Trott 137 koşusuyla maçın adam seçildi. Seride Avustralya bu galibiyetle durumu 5-1’e getirdi, son maç 6 Şubat Pazar günü Perth’te oynanacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder