2 Şubat 2011 Çarşamba

ODI Serisi, 4. Maç, Yeni Zelanda-Pakistan Pakistan 2 wicket farkla kazandı


Pakistan(Misbah 93*,Styris 3-40) 264 - Yeni Zelanda 262(Franklin 62, N McCullum 53*, Riaz 3-51)

Napier'da bu kez batsmanlara daha uygun bir wicket var gibi gözüküyordu ve kadrosunda değişiklik yapmaya gerek görmeyen Pakistan'ın hücum seçmesi çok şaşırtıcı değildi. Kaptan Daniel Vettori'nin geri döndüğü kadroda Franklin de oynuyordu.

Bir önceki maçta olduğu gibi, Yeni Zelandalı açıcılar Jamie How ve Martin Guptill, maç başında yine iyi girdiler fakat her şey iyi giderken üst üste oyundan çıkmaları, takımı şaşırttı. Takım 40/0'dan 44/2'ye geldi. Üstüne üstük, Ross Taylor da bir over sonra çıktı. Kane Wiliamson-Scott Syris ikilisi durumu kontrol altına almak için pek aceleci davranmadılar fakat yaklaşık 50 dakika sonra, ikili toplamda 26 koşu gibi düşük bir skor üretip oyundan ayrıldı. Bu dönemde Wahab Riaz ve Abdul Razzaq'ın atışları, Black Caps'in vurucuarını zorlarken, çareyi Sohail Tanvir'i hedef almakta buldular. Zaman zaman başarılı allrounder özellikleri ortaya koya Kane Williamson'ın sonunuysa, Umar Gül-Muhammed Hafeez dönemi hazırladı. Takımdaki tek offspinner konumundaki Hafeez'ın yine wicket gelen overlardaki atıcı olması da enteresandı. Fakat Yeni Zelanda'nın arka sırasındaki vurucular, beklenmedik şekilde dişli çıktılar. Özellikle kara gün dostu James Franklin, yine halfcenturysini yaptı. Brendan McCullum'la oluşturulan ortaklık, Pakistan için tehlikeli olmaya başlamıştı ki Wahab Riaz ortaya çıkıp takımı rahatlattı. Shahid Afridi-Umar Gül ikilisi , durumu kontrol altına almakta zorlandı. Belki bir başka spinner daha bu bölümde arandı. Nathan McCullum ve Daniel Vettori'nin direnişi, takımı 262'ye getirdi ve galibiyet umudunu korumasını sağladı ama bu, yeterli bir skor değildi.

Ahmed Shahzad ve Hafeez'la, Pakistan'ın ikinci devreye çok iyi başladığını gören Daniel Vettori, hemen hamlesini yapıp, erkenden Nathan McCullum'un falsolu atışlarından faydalanmaya başladı. Sonunda beklenen wicket, rakip 50'yi görmeden geldi; Hamish Benett'ın gönderdiği, Hafeez'ın sopasından çıkan topu Ross Taylor süper yakaladı. Bunu fırsat bilen Vettori, kendini de işin içine katarak topyekün bir bowling atağı başlattı ve çok geçmeden iki wicket daha, Scott Styris'la geldi. Pakistan 85/3'teydi. Bundan sonra maçın dengesini değiştiren adam oyuna girdi: Bir önceki maçta Afridi'nin ortaya koyduğu başarılı performans belli ki onu ateşlemişti. Zira ikilinin arasındaki kaptanlık yarışı son günlerde epeyce tartışılmıştı. Misbah ve Yunis Khan ikilisi, oluşturdukları sağlam duvarla galibiyet umudunu korudular. Bu sürede Vettori-Styris ve Franklin-Nathan McCullum, spin-pace kombinasyonları bertaraf edildi. Olumlu tabloyu, Khan'ın 173'te yaptığı gereksiz single koşusu ve kolayca runoutla oyun dışı bırakılması bozdu. Heyecanlı dakikalar da böyle başladı.

Umar Akmal, Daniel Vettori'nin yeniden atışlara döndüğü overda güzel bir dört yaparak rahat durmayacağını gösterdi ama karşısındaki Vettori'nin, ciddi form düşüklüğü gözlenen Akmal'ı kenara göndermesi uzun sürmedi. Vettori şov Afridi'nin ne olduğunu anlamadan LBW'yle oyundan çıkmasıyla sürdü. Oyun 207/6'ya geldi. Sıradaki vurucu, tek kişilik şov konusunda bu seneden Güney Afrika tecrübesi bulunan Abdur Rezzaq'tı. Ancak günün kahramanı, oyuna ısınmak için yine epeyce bekledikten sonra kritik overlarda boundaryleri getiren Misbah olacaktı. Bu arada, maç içindeki bir pozisyonda sakatlandıktan sonra sekerek koşabildiği gözlenen Vettori, rakip 20 topta 25 koşuya ihtiyaç duyarken, çok kritik bir yakalayışta hata yapmadı ve Razzaq çıktı. Pakistan 13 topta 15 14 koşuya ihtiyaç duyarken, Wahab Riaz, gereksiz bir şekilde büyük bir vuruş yapmaya çalıştı ve diktiği topu McCullum yakaladı. Elde kalan 2 wicket, Sohail Tanvir ve Misbah'a aitti. Tanvir de zor zamanda,6 topta 14 koşu yakaladı ve büyük katkı verdi.Misbahsa 93 yaparak takımını galibiyete ulaştıran adam oldu ve Pakistan seride 2-1'le öne geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder