5 Şubat 2011 Cumartesi

ODI Serisi, 6. Maç, Yeni Zelanda- Pakistan, Yeni Zelanda 57 koşu farkla kazandı, Seriyi 3-2'yle Pakistan Kazandı

Eden Park,Auckland
Yeni Zelanda(Ryder 107)-Pakistan(K. Akmal 89, Benett 4-46)

Dünya Kupası kadrosu için ince eleyip sık dokuyan Yeni Zelanda'da kaptan Daniel Vettori'nin sakatlığı sürdüğü için oynamadığı maçta, Luke Woodcock ve Tim Southee, Jacob Oram ve Jamie How'un yerlerini dolduracaklardı. Pakistan'sa serinin kazanılmasından sonra, belki de en başarılı hızlı atıcısı Wahab Riaz'ı dinlendirerek hızlı atıcı departmanını Shoaib Akhtar-Sohail Tanvir ve Umar Gül üçlüsüyle doldurmuştu. Ayrıca Esad Şefik de, Misbah'ın yerine oynuyordu.

Para atışını kazanan ve ODI milli takımının Dünya Kupası kaptanı olarak açıklanan Shahid Afridi, atış yapmayı seçti. Başlarda erken wicket olasıydı ve bu kez kadroda, batting sırasının en tepesinde görev yapan Brendan McCullum, Sohail Tanvir'in tuzağına düşünce 4. overda oyunu terketti. Bu kayba rağmen, Yeni Zelanda'nın koşu alma hızı fena değildi. Özellikle büyük vuruşları denemeyi seven Jesse Ryder'ın oyuna girmesinden sonra ilk 10 overda özellikle Akhtar, pek çok 4 ve 6'dan nasibini aldı. Tanvir'se daha bir derli topluydu. 10. overın sonunda Yeni Zelanda'nın koşu oranı 7'nin üzerine çıkmıştı ki bu seride buna pek rastlanmadı. 5 overlık bir off-pace-legbreak ya da falso-hızlı-falso kombinasyonu, Ryder ve Guptill'in hızlarını kesmeye yetmedi. 20.overdan sonra Afridi ve Abdul Razzaq'lı overlar başladı. Nihayet bu bölümde, Black Caps'in koşu oranı düşmeye başladı ve beklenen wicket, Razzaq'ın Guptill'i çıkarmasıyla geldi. Bu seri boyunca istikrarlı olarak iyi performans gösteren Guptill, rolünün çoğunu Ryder'a bırakmıştı, buna rağmen 44'e kadar geldi. Oluşan platform, Ross Taylor'ın tam istediği türdendi fakat o da, son dönemdeki formsuzlığını bu maça da yansıtarak, 29. overın sonunda çıktı. Razzaq'dan gelen bu iki wicket, Pakistan'ı umutlandırmıştı. Ardından Shoaib Akhtar'ın sırası yeniden geldi ve o da Ryder'la baş etmeyi başaramasa da üst üste iki aynı atıştan yapıp James Franklin'den kurtuldu. Elbette su testisi su yolunda kırıldı ve Ryder yeni bir boundary peşindeyken bu seride devamlı wicket almayı başaran offspinner Hafeez'a yenik düştü. O çıkarken oluşan 187/4, galibiyet için arkadaki vurucuların biraz daha gayret etmesi gerektiğini gösteriyordu ama devreye büyük katkı yaptığı kesindi. Nathan McCullum ve Scott Styris de böyle yaptılar ve batting powerplaye kadar başka wicket vermediler. Dışsahada 3 savunmacının yer alabildiği bu bölümeyse adeta şovla başladılar ve birçok boundary bularak Yeni Zelanda devresinin yeniden yükseklere taşıdılar. Özellikle Tanvir, tam bir hedef tahtası oldu. Rakibin aldığı koşulara son noktayı, yine devrenin sonunda, Muhammed Hafeez koydu. Sonunda ortaya 311/7'lik bir skor çıktı.

Yeni Zelandalı hızlı atıcılar, Pakistanlı meslektaşları kadar merhametli değillerdi. İlk overda Kyle Mills'in güzel atışına yenik düşen ancak şansıyla oyunda kalan Ahmed Shehzad, bir maç önceki 100'ünü bu kez mumla aradı ve 3. over bitmeden çıktı. Oyuna nispeten hızlı başlayan Muhammed Hafeez'da, Hamish Benett'in düz ve rakibin ayaklarına doğru gelen topu, düzgün bertaraf edemeyince Pakistan önemli darbe yedi. Devreyi ayağa kaldırma görevini alan Younis Khan, Brendan MCCullum'un atletik hamlesi olmasa, bunu başarabilecek gibi gözüküyordu fakat wicketkeeperın harika yakalayışı Pakistan'ı yine içinde bulunduğu kötü durumda bıraktı. Aradan geçen 15 overdan sonra Pakistan'ın alması gereken koşu oranı 7'nin üzerine çıkmıştı. Ve de Kamran Akmal'în yanında, koşu almakta pek aceleci davranmayan vuruculardan Esad Şefik yer almaktaydı. Karşılarına gelen çifte falsolu atakta, LUke Woodcock ve Nathan McCullum'a karşı wicket vermediler ama fazla da sayı çıkaramadılar. Fakat bu dönemin hemen ardından Şefik, Pakistan'ın her maç verdiği hediye wicketlardan birini daha ortaya çıkardı. Takımı kurtarmak, Akmal kardeşlere kalmıştı ve Kamran, bu serilerdeki en iyi maçında 50'yi buldu. Kardeşi Umar'sa, aceleci davranınca wicketını Franklin'e kaptırdı. Bu anda oluşan 159/5'lik skor, maçı zaten Yeni Zelanda hanesine galibiyet olarak yazdırmaya yakındı. Franklin bununla da kalmadı, mucize geri dönüş yaratabilecek Abdul Razzaq'ı ve iyice havaya girmiş Kamran Akmal'ı da çıkararak son umutları da yerle bir etti. Afridi'nin bundan sonraki çabası nafileydi. Yeni Zelanda, kaybettiği seriyi galibiyetle sonlandırmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder