20 Şubat 2011 Pazar

Dünya Kupası 1.Maç Bangladeş Hindistan: Hindistan 87 koşu farkla kazandı

Hindistan(Sehwag 175, Kohli 100*) 370  Bangladeş(İkbal 70, Patel 4-48) 283

ve Subcontinenttaki  Dünya Kupası, evsahiplerinin buluşmasıyla başladı. Bangladeş ve Hindistan'ın buluşmasında gülen taraf favori olandı.

Hindistan, kadrosuna 4 uzman 2 de yardımcı atıcıyla çıktı. Bunlardan Zaheer Khan ve Sreensath hızlı atışlarıyla, Munaf Patel seamer olarak kullanılacaktı. Harbhhajan'nın yanındaki diğer falsolu atıcı Yusuf Pathan,  gerektiğinde sol elli yavaş atışlarla etkili olacak isim de  Yuvraj Singh'di.

Şanssızlığıyla kötü şöhret yapmış Ms Dhoni'nin ilk maçta para kaybetmesi büyük sürpriz olmadı ama ilk kez bu denli dikkat çektikleri bir Dünya Kupası macerasına hazırlanan Bangladeş kaptanı Shakib Hassan, field yapmayı seçti ve maç boyunca da pişmanlığı hissetti.

Bir süredir inzivaya çekilmiş olan ya da güç depolayan  Virender Sehwag, subcontinentın kralı olduğunu gösterircesine dominant bir batting performansı sergiledi. Son zamanlarda ya 15-20 dakikaya kalmadan çıkan ya da 100'e giden Sehwag, arta kalan zamanlarında da omzundaki problemden musdarip maçları izlemekle meşguldu. Ancak bugün Hindistan için iyi olan gerçekleşti. Kendisi 175'le bitirdiği devre içinde 200'e ulaşır mı soruları sordurdu.

Hindistan, rakip takım atıcılarından her hangi bir zorlama ya da tehdit görmedi. Shaiful İslam'la Robbel Huseyin'in hızlı atışları, rakibin kendine güvenli başlamasını sağladı. Kaptan hemen sol elli spinner Abdur Razzak'ı oyuna aldı.Her şey iyi giderken, beklenmedik bir anda Hindistan'ın kahramanı Sachin Tendular, adeta kendini oyundan çıkarttırdı ve Bangladeş'e, umutlanabileceği ilk anı verdi.

Ardından oyuna Gautam Gambhir girdi ve Hindistan, alıştığı açılış ikilisine ulaştı. Daha dikkatli davranmaya çalışan Gambir de, 25 yaşındaki  ülkesine umut vadeden falsolu atıcı Mahmudullah'dan gelen topun falsosunu fazla hafife aldı ve wicketını kaybetti.

Bir twenty20 havasında ilerleyen maça dahil olan,  son ayların beğenilen oyuncusu Virat Kohli, takım arkadaşının bıraktığı yerden devam etti. Boundarylerinin yanı sıra, kontrollü vuruşlarıyla da Sehwag'a yardımcı oldu ve güvenli bölgesinde tembellik etmesine izin vermedi. Durum böyle olunca Hindistan Mirpur'da bir rekor kırdı ve 370'e ulaştı.Bu, açılış maçlarındaki en yüksek skoru ve Dünya Kupası tarihindeki en yüksek skor da zaten 413'tü.

Elbette Bangladeş'in bu takibi yapması oldukça güç gibi gözükmekteydi. Ancak onlar da başlangıç vurucularıyla direniş gösterdiler ve Hindistan, Zaheer Khan'a eşlik edecek bir paceman daha  aradı. Imrul Kayes Sreensath'a karşı çok üstündü ve Bangladeş bu dönemde hızlandı. Kritik anda seamer Munaf Patel'in atışlara gelişiyle beraber önemli silahı Kayes'i kaybeden Bangladeş, hızını da yitirmişti. Falsolu atıcılar Harbhajan ve Yussuf Pathan rakibe sayı almak için göz açtırmadılar ve Bangladeş, bir ara yaklaşık 40 dakika boyunca boundary alamadı. Sonunda hızlı atışlar yeniden başladı ve Patel, bu kez 70'e ulaşan Tamim İkbal'ı dışarı gönderdi ve Bangladeş takip mesafesinden koptu. Matematiksel olarak şansın devam ettiği dakikalarda da Yuvraj Singh extra spinner olarak geldi ve Bangladeş çaresiz kaldı. Hindistan, çok iyi bir oyundan sonra favori olduğu dünya kupasında ilk galibiyetini açılış maçında aldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder