8 Şubat 2011 Salı

Dünya Kupası Takım Tanıtımı, A Grubu: Kenya


Dünya Kupası yaklaşırken, kriketseverler olarak ben ve dostum Okcan Basat, takımları daha yakından inceleyip, sizlerle paylaşmak istedik. Bugünden itibaren her gün, kupada mücadele verecek takımlarla ilgili dosyalarımızla karşınızda olacağız.

İstatistiklerdeki bazı kısaltmalar şöyle:

Vurucular için
M: Çıktığı Maç Sayısı I: Oynadığı Devre Sayısı NO: Oyunda Kalmayı Başardığı Maç Sayısı HS: En Yüksek Skor 100:100'e Kaç Kez Ulaşabildi
Atıcılar İçin
W: Aldığı Wicket 4:Kaç defa 4 Wicket Alabildi?

KENYA

Nasıl Katıldılar: 2009 Dünya Kupası eleme turnuvasında 4. olarak katılma hakkı kazandılar.
Kriket Dünya Kupası Kısa Geçmişi: İlk olarak 1996’te katıldılar. Burada West Indies’i 71 sayı farkla yenerek tüm dünyayı şaşırttılar fakat 1999’da da, burada olduğu gibi ilk turda elendiler. Kriket tarihlerinde zirveyi, yarı finale yükseldikleri 2003 Dünya Kupası’nda gördüler. 2007’deyse tek galibiyette kalıp ilk turu geçemediler.
Kaptan: Jimmy Kamande
Kadro: Jimmy Kamande,James Ngoche,Alex Obanda,David Obuya,Thomas Odoyo,Elijah Otieno,Rakep Patel,Seren Waters,Tanmay Mishra,Shem Ngoche,Collins Obuya,Nehemiah Odhiambo,Peter Ongondo,Maurice Ouma,Steve Tikolo
Koç: Eldine Baptiste
Yıldız Oyuncu: Steve Tikolo. 2003 Dünya Kupası’ndaki başarılardan sonra, ülke kriketiyle birlikte o da inişe geçti ve kaptanlıktan emekliliğini istedi. Fakat bir kez daha, gençlere önderlik etmek için spora ve takıma geri döndü. 129 ODI maçında 3,337 koşuya ulaşmış bir eski kaptan ve allrounder.
X-Faktör: Seren Waters. Ashes kahramanı Andrew Strauss gibi, Durham MCC Üniversites, mezunu olan 21 yaşındaki bu genç oyuncu, Dünya Kupası’nda ilk kez yer almanın heyecanını yaşayacak. İngiliz bir aileye sahip Waters, bu turnuvaya dek 14 ODI maçına çıktı ve sağ elli bir devre açıcısı olarak fena işler çıkarmadı. Hindistan’da yapılan hazırlıklıklarda 100 yapan tek oyuncu olmayı başaran Waters, aynı zamanda leg break atabiliyor.
Ne Yapabilirler: 2003’ten bu yana şike skandalları ve takımdaki oyuncular ve Birlikiçi kontrat ve oyuncu maaşları konularındaki karşılıklıklarla gerileyen takım, genç ve tecrübesizlerle, yaşlı ve tecrübelilerin enteresan bir bileşimi haline büründü. Dünya Kupası’na, dünyaca ünlü Güney Afrikalı fielder ve batsman Jonty Rhodes’un danışmanlık desteğini alarak giriyorlar ancak geçen yaz, ICC Dünya Kriket Ligi’nde katıldığı maçlarda sonuncu olarak büyük hayal kırıklığı yaşamışlardı. Ocak başında, Hindistan’daki hazırlık sürecinde çıktıkları maçlarda galibiyet alamadılar. Jenerasyonlarını yenilemek için yeterli altyapı çalışması eksik kaldığından çok genç yaşta oyuncularla kadroyu tamamlamak zorunda kaldılar. Oyundaki her iki tarafta da kaderleri, bireysel performanslara bağlı, özellikle atış tarafında zorlanmaktalar.
Sonuç: Tek galibiyet, kriketlerini yeniden yapılandırmak için bir umut noktası olacak; ancak atışlarında sık başvuracakları spinner için sevindirici haber, wicketların falsoya müsait olması. Önceki Dünya Kupaları’nda yarattıkları sürprizler ve bu potansiyelleri unutulmamalı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder