4 Şubat 2011 Cuma

ODI Serisi, 5. Maç, Yeni Zelanda- Pakistan, Hamilton, Pakistan 41 koşu farkla kazandı

Pakistan(Shehzad 115,Mills 2-42)- Yeni Zelanda(Taylor 62, Guptill 65, 3-51)

Tıpkı, bu turun içerisindeki ilk Test'te olduğu gibi, Hamilton'da yine kapalı ancak yağışsız bir havaydı Yeni Zelanda ve Pakistan takımlarını karşılayan. Ev sahipleri, yine kadroda değişiklik yapmış, biraz da zorunda kalmıştı. Örneğin kaptan Daniel Vettori, diz arkası kirişlerinden sakatlandığı için dinlendirilmişti. Yine Kane Williamson ve Tim Southee de dinlendirilenler arasındaydı. Bununla beraber batting sırasında da değişiklik yapılmış, son iki maçtır tökezleyen Jamie How'un yeri 3'e kaydırılmıştı. Jesse Ryder da yine Martin Guptill'in açılıştaki ortağı olacaktı. Shahid Afridi'nin Pakistanı'nda da bir önceki maça göre farklı bir isim göze çarpmaktaydı: Shoaib Akhtar. Anlaşılan, hızlı atıcılardan Sohail Tanvir'in morali, biraz daha fazla bozulsun istememişlerdi.

Bu havada para atışını kazanan her takım gibi, Yeni Zelanda da atış yapmayı seçti. Topun yerde sektikten sonra şaşırtıcı yönlerde hareket etmesi, Pakistan vurucularını erken biçimde oyun dışına çıkarması beklenirken maç, tam ters yönde ilerledi. Yeni topta Hamish Benett karşısında yoğurdu üfleyerek yiyen Pakistanlı ikili, koşu oranını 3'e bile getirememişti. Fakat Muhammed Hafeez'ın Kyle Mills'e, çok basitçe verdiği wickettan sonra, Ahmed Shahzad hızlanmaya başladı. Shahzad, özellikle dünya kupası yeri kovalayan Jacob Oram-Kyle Mills'e karşı boundaryler bularak devreyi fiilen açtı. İki powerplayini, ısrarla hızlı atıcılarla kullanan Ross Taylor, swing ve seam gibi kavisli hızlı atış denemelerinden vazgeçip, yavaş atış falsosuna döndü. Nathan McCullum da ilk overında, Kamran Akmal, wicketını runoutla kaptırdı. Pakistan 20 over sonunda 70'i ancak görebilmişti. İhtiyatlı ama yavaş ilerleyiş, ilginç wicketlarla devam etti. Özellikle N. McCullum ve Scott Styris'in overlarında Younis Khan koşu almakta zorlandı; Ahmed Shehzadsa fırsat buldukça 4 yaptı. Sonunda Younis Khan, yine basit şekilde oyun dışı kaldı ama günün kahramanı Shehzad, dünün kahramanı ve yeni ortağı Misbah'ın da yardımıyla 19 yaşında ilk ODI'century'sini kaydetmeyi başardı. Bu ikili, devrenin sonlarına doğru hızlanır gibi olsalar da üst üste çıktılar. Arkadan gelen Afridi-Umar Akmal ikilisiyse, batting powerplayin de yardımıyla daha hızlıydılar ve yaklaşık 7 overda 43 koşu aldılar. Bu da Pakistan'ı galibiyete yaklaştırdı. Arka sıradakilerin de aynı hızla dağılması, ibreyi rakibe yaklaştıracak bir gelişmeydi.

Yeni Zelanda'ya 269 gerekiyordu. Fakat sık sık runout olmasıyla gündeme gelen Jesse Ryder, 'İlk topta run-out olunur mu?' sorusunun cevabına 'Evet' dedi ve yine çok rahat davranmasının cezasını çekerek Pakistanlılara güzel bir moral aşıladı. Böylece Jamie How, yine, ilk sırada vurucu olan ikilide yer aldı önceki maçlarda olduğu gibi. Tabi bu maçta ki kaderi de farklı değildi ve 12'de çıktı. Zor dakikalarda ayakta kalan adam, Martin Guptill oldu. Her şeye rağmen Ross Taylor'ın oyuna girişi ve Guptill'le oluşturduğu ortaklık, Yeni Zelanda'yı 20 overın sonunda 100'ün üzerine çıkarmış ve galibiyet potasına sokmuştu. Fakat Guptill de zıplayan bir topta oyun dışı kaldı ve Yeni Zelanda 112/3'e geldi. Brendan McCullm ve Scott Styris'ın çıkışlarından sonra büyük skorlar yakalayabilen James Franklin'in sırasının gelmesi iyimserliğin artmasını sağladı. Nitekim Yeni Zelanda, 10 over kala 140'ı geçmişti. Ne var ki Shahid Afridi'nin legbreak'iyle kaptan Taylor'ı çıkarması her şeyi bozdu. Wahab Riaz'ın yorkerında Franklin çaresiz kaldı ve oyundan ayrıldı. Bundan sonra Jacob Oram veya Nathan Mccullum'dan kahramanlık gösterisi sunmaları beklendi fakat onların da yapabilecekleri sınırlıydı. Serinin formda hızlı atıcısı Wahab Riaz'la, legbreakleriyle 2 wicket alan Shahid Afridi, 'Siyah Şapkalılar''ın sonunu hazırlayan faktörler oldular. Maçta bir başka dikkati çeken de -wicketkeeper Kamran Akmal'ı saymazsak- Pakistanlıların yaptıkları iyi fielding oldu. Yeni Zelanda'nın ODI serilerindeki yenilgi serisi devam ederken, ne olursa olsun savaşan ve geriye düşse de maçlar kazanabilen Pakistan, 6.maçı beklemeden, sonunda seri kazanmayı,3-1'lik skorla hatırladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder