3 Şubat 2011 Perşembe

Sri Lanka-West Indies, 2.ODI, West Indies 203, Sri Lanka 199/2, Sri Lanka 8 wicket farkla kazandı

West Indies 203 (Darren Bravo 39, Dwayne Bravo 39, Malinga 3/30), Sri Lanka 199/2 (Tharanga 101*, Jayawardane 48*, Rampaul 1/27)

En sonunda yağmur olmadan bir maç seyretmenin mutluluğunu bize yaşatan serinin 2.maçında Sri Lanka iyi oyununu güzel bir galibiyetle süsleyerek seride 1-0 öne geçti.
Son 2 gündür Colombo’da etkili olan yağışın bugün kesilmesiyle sahanın maç oynanacak duruma gelmesi kura atışının önemini iyice arttırdı. İlk olarak atıcı olan takıma avantaj sağlaması beklenen koşullarda Sri Lanka kurayı kazanarak beklendiği gibi atıcı olmayı seçti. Zor koşullarda vurucu olmak zorunda kalan West Indies’de hasta olan Shivnarine Chanderpaul’un yerine bir önceki maçta oynamayan Dwayne Bravo sahadaydı. Sri Lanka’da ise Ajantha Mendis’in yerine Rangana Herath 2. spinner olarak kullanıldı.
Hatırlanacağı gibi ilk maçta sadece West Indies’in inningini izlemiştik. Aynı sahada 3 gün önce iyi bir oyun ortaya koyan West Indies bu sefer bir türlü istediğini ortaya koyamayan taraftı. Açılış vurucuları Adrian Barath (önceki maçta 100 koşuyu geçmişti) ve Chris Gayle rakip hızlı atıcılarının zorlu ilk atışlarını karşılamayı başarıp 45 koşuluk iyi bir ortaklığa imza atmalarına rağmen mecburi powerplay döneminin tamamlanmasına 2 atış kala Barath’ın oyun dışı kalması çabaların boşa gitmesine sebep oldu. Powerplay bittiğinde efsane oyuncu Muttiah Muralitharan’ın da ilk atışıyla Gayle’i oyun dışına çıkarması West Indies’in kurduğu platformun çökmesine neden oldu. Darren Bravo ve Ramnaresh Sarwan ikilisi yavaş yavaş West Indies’i toparlamaya çalışsalar da koşu oranı giderek düşmeye ve Sri Lanka atıcılarının baskısı artmaya başladı. İkili zaman zaman buldukları boundarylerle heyecan yaratsalar da bir türlü koşu oranını istikrarlı bir şekilde arttırmayı başaramadılar. Murali ile beraber Rangana Herath’ın da atışları ile fazla koşu vermemeleri West Indies’i zorlayan bir başka etmendi. İlk 25 over tamamlandığında hala 100 koşuyu bulamayan West Indies vurucularında sabır tükenirken Herath’ın şansın da yardımıyla Sarwan’ı run out ile çıkarması Sri Lanka’nın etkinliğini arttırdı. Özellikle fieldingde başarılı olan Sri Lanka’nın gelen diğer vurucuların da koşu alma girişimlerini durdurmaları ev sahibi ekibe avantaj getirdi. Bravo kardeşlerin devreye girmesi ile skoru ilerleten konuk West Indies’de önce Darren Bravo sonra da Kieron Pollard’ın Lasith Malinga’nın ters kavisli hızlı atışlarına yenik düşmeleri sonun başlangıcı oldu.  Son 4 wicketını sadece 16 koşu alarak kaybeden West Indies, ilk maçta elde ettiği koşunun hayli uzağında 203 koşuyla inningini tamamladı. İlk maça oranla daha etkili bir oyun sergileyen Sri Lanka atıcıları kolektif çalışmanın karşılığını da almış oldular.
Takip edilmesi pek zor olmayan 204 koşuyu almakta Sri Lanka vurucularının fazla zorlanması beklenmiyordu. West Indies’in hızlı atıcıları için erken wicket bulabilmek çok önemliydi. Ravi Rampaul ve Dwayne Bravo birer wicket alsalar da gerekli baskıyı uzun süre vurucular üzerinde oluşturamadılar. Maçın 15. overında devreye giren yağmur yüzünden inningin 3 over kısalması ve hedefin daha aşağıya çekilmesi de West Indies’in işini iyice zorlaştırdı. Yetenekli spinner yokluğu da West Indies’in koşu oranını düşük tutmasına yardımcı olmadı. Uzun süredir gözlerden uzak olan ve Dünya Kupası kadrosuna alınması sürpriz olarak görülen Upul Tharanga’nın wicket kaybetmeden 100’e ulaşması Sri Lanka adına en olumlu gelişme olarak görülebilir. Aldığı 8 wicketlık galibiyetle seride 1-0 öne geçen Sri Lanka için bu maç iyi bir antreman olurken West Indies atıcılarının da istikrarsızlığı, ek olarak alt sıra vurucularının yetersiz katkıları baş ağrıtacak gibi görülüyor. Serinin son maçı 06 Şubat Pazar günü yine bu sahada oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder