7 Nisan 2012 Cumartesi

IPL 5. Maç:Royal Challangers Bangalore-Delhi Daredevils

RCB 20 koşu farkla kazandı
RCB 157/8(AB De Villiers 62, Bracewell  3-32)-Delhi Daredevils 137/7(Muralitharan 3-25)







RCB DD1

Tam bir zenginler kulübü görünümünde olan Royal Challangers Bangalore'un yıldızlar topluluğundan oluşan kadrosu, kağıt üzerinde zayıf gözüken rakibi karşısında çok zorlanmadan çıktığı ilk maçı kazandı.

Evi  olan Chinnaswamy Stadyumu'nda para atışından sonra batting yapmayı seçerek maçın sonucunu kestirmesi çok güç hale getirmekten iyice kurtaran Bangalore'a Güney Afrika AB de Villers'in kazandırdığı 64 koşu yetti. Irfan Pathan'ın iyi bir gün geçirmemesi nedeniyle Bangalore'un açılış vurucuları çok zorlanmadılar. Ardından gelen Doug Bracewell-Morne Morkel ikilisi-kağıt üzerinde Delhi'nin en büyük kozları- iş başına geçti ve durumu dengelemeye çalıştı. Tabi bu bölümde Umesh Yadav'ın değil Irfan Pathan'ın 4 over kullanılması ilginç olarak yorumlanabilir. Sonuçta evsahibi RCB, ilk devrede 157 yaptı. Kadronuzda Vettori, Kohli gibi batsmanlar varken ve Bangalore'un yüksek skorlu maçlara sahne olduğunu da düşünürsek, pek de beğenilecek bir derece değil tabi.

İkinci devredeyse Delhi, "beterin beteri var" dedirtti ve zaten kendi sınıfının en iyileri arasında gösterilen bowlerlara karşı şansını zorlamasına karşın yenilgiden kurtulamadı. Virender Sehwag, yine klasik özelliğini göstererek daha ilk overdan dışarıda kalarak en önemli parça olmasına rağmen 0 destek verebildi. Zaheer Khan, Murali Muralitharan, A. McDonald ve D. Vettori gerekeni yaptılar. Delhi'nin en iyisi, adı sanı pek duyulmamış Naman Ojha'ydı, o da 33 koşuda kaldı. Bu arada, Şampiyonlar Ligi'nde -eğer bizi izledilerse- kriketseverlerin  unutamayacakları derecede kötü bir performans çıkaran   Glenn Maxwell, söke söke IPL kontratını kaptı ve bugün Delhi formasını giydi. Kendisini tebrik ediyoruz ancak Muralitharan 'ın şerrinden kurtulamayarak 3 koşuda maça veda ettiğini de notlarımız arasına ekleyelim.   


PS: Maxwell'in Delhi'ye gelişi üzerine bir iki tık daha araştırma yapıyoruz ve kulüp menajeri Ashish Kapoor'un Maxwell'i nasıl keşfettiğini öğreniyoruz. Maxwell, geçen Temmuz Yükselen Oyuncular Turnuvası'nda oynarken, Delhili yöneticilerin dikkatinden kaçmamış. "David Warner'ı nasıl bulduysak, Maxwell'den de benzer beklentilerimiz var" diye bir açıklaması var Kapoor'un. Esasında hakları var, Maxwell geçen yaz kendisini ya da en azından istatistiklerini epey geliştirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder